Mitä kuuluu Digiarvoa-kilpailun finalisteille?
Miten Digiarvoa 2019 -finalistien ideat ovat kehittyneet kilpailun päättymisen jälkeen? Lue Nextmilen, Resistomapin, Terramonitorin ja VoteOnin kuulumiset!
Digiarvoa 2019 -kilpailussa etsittiin ideoita tai hankkeita, jotka edistävät Suomen yhteiskunnallista hyvinvointia ja kilpailukykyä. Finaaliin selviytyi 5 osallistujaa, joista raati valitsi voittajaksi Suomen Punaisen Ristin. Punaisen Ristin kanssa toteutettiin datamalli, joka auttaa vapaaehtoisten saamisessa nopeammin mukaan toimintaan ja mielekkäisiin tehtäviin.
Mutta mitä kuuluu muille kilpailun finalisteille? Lue alta osallistujien kuulumiset!
Nextmile
Nextmile:Workia on jatkokehitetty Digiarvoa2019 -kilpailun jälkeen osana Nextmile-liiketoimintaamme ja se on ollut esillä mm. pitchaus-tapahtumissa. Nextmile-liiketoimintamme on keskittynyt työelämän konkareihin ja heidän työuransa loppuvaiheen muotoiluun sekä eläkkeelle siirtymisen sujuvoittamiseen ja joustavan työntekemisen mahdollistamiseen eläkkeellä.
Olemme saaneet ansaittua näkyvyyttä eri yhteyksissä, koska mm. ikäjohtaminen, diversiteetti ja vastuullisuus ovat teemoja, joiden kehittämiseen haetaan keinoja. Toteutamme syksyllä työelämän konkareihin liittyvän Konkari2020 -tutkimuksen, jossa pureudumme asenteisiin ja uskomuksiin konkareista työelämässä, sekä suunnitelmiin työuran pituuden suhteen. Olemme saaneet tutkimukseen mukaan useita tunnettuja yrityksiä kuten LähiTapiola, S-ryhmä, Elisa ja Mehiläinen.
Tutkimuksen tulokset julkistetaan syksyn aikana ja tavoittelemme tällä julkista keskustelua ja näkyvyyttä medioissa. Syksyn aikana pilotoimme myös Nextmile:Work -palveluamme yhteistyössä eri startup- ja coworking-toimijoiden kanssa.
Lisätietoa:
Antti Harjuoja, antti@nextmile.fi, +358 50 5714011, www.nextmile.fi & www.nextmile.work
Resistomap
Resistomap on Digiarvoa 2019-kilpailun innovaatiopalkinnon voittamisen jälkeen saanut T&K-rahoitusta digitaalisen antibioottiresistenssin monitorointialustan jatkokehitystä varten. Prototyypin odotetaan olevan asiakkaillamme testikäytössä loppuvuodesta. Digian kanssa yhteistyössä toteutettu UI-piirros on toiminut erinomaisesti idean kommunikoinnissa eri sidosryhmille.
COVID-19 on nostanut antibioottiresistenssin jälleen suuresti tapetille. Olemme ideoineet, miten geenimonitorointialustaamme voisi käyttää myös uuden koronaviruksen monitoroinnissa sairaalan ja kaupungin jätevesistä. Nyt kehitämme käyttöliittymää, ja keräämme ensimmäistä rahoituskierrosta pääomasijoitusyhtiöiltä.
Resistenssin leviäminen ympäristössä on saanut enemmän huomiota esimerkiksi EU:n elimiltä ja WHO:lta ja uskomme tarpeen kattavalle monitoroinnille kasvavan vuosi vuodelta. Tiimiin rekrytoidaan molekyylibiologian, informaatioteknologian ja liiketoiminnan osaajia tukemaan kasvua.
Terramonitor
Terramonitor osallistui Digian Digiarvoa 2019 -kilpailuun Global Carbon Sink Monitor -palvelun kehityksellä. Ajatuksena oli globaali jatkuvasti päivittyvä karttapalvelu, jossa visualisoidaan ja esitetään hiilinielugrafiikalla hiilen sitoutumista metsiin ja kasvustoon.
Kilpailun jälkeen ajatusta on viety konkreettisesti eteenpäin jopa kahdella näkökulmalla. Ensimmäinen projektimme, Assesscarbon, liittyy Euroopan avaruusjärjestö ESA:n Forestry TEP-alustan kehittämiseen, yhteistyössä projektin vetäjä VTT:n ja Simosol Oy:n kanssa. Hankkeessa kehitetään palvelua laskea metsiin sitoutuneita hiilinieluja.
Toinen tuore lanseerauksemme on Kanadassa, FireFringe -projekti jossa Terramonitor yhteistyössä Arbonaut Oy:n ja kanadalaisen First Resource Management Groupin kanssa kehittää globaalia palvelua metsäpalojen torjuntaan. Maastopalot ovat yksi suurimpia tulevaisuuden haasteita ja ne tuhoavat maapallon hiilinieluja ympäri maapalloa. Palvelu aloittaa Kanadassa, mutta sitä kehitetään tulevaisuudessa kattamaan koko maapallo.
Näissäkin projekteissa liiketoimintamme keskiössä on kehittää automatisoituihin koneoppimismalleihin perustuvia avaruusdatan hankinta-, prosessointi- ja datapalveluja. Avaruusdatalla voidaan tuottaa uutta, päivittyvää tietoa maapallon tilasta, paikkaan tai aikaan katsomatta. Meidän tehtävämme on auttaa kaikkia yrityksiä saamaan pääsy ja hyödyntämään avaruusdataa sekä auttaa näin yrityksiä ja organisaatioita tekemään parempia päätöksiä.
Lisätietoa:
Joni Norppa, joni.norppa@terramonitor.com , +358 50 360 8096
VoteOn
Democratize on VoteOn! Hoidetaan tämä alusta pois, niin voidaan keskittyä muihin kuulumisiin. Päätimme vaihtaa Democratize -nimen sen hanakalan lausuttavuuden takia. Kokeilkaahan vaikka itse sanoa se ääneen.
Nimenmuutoksen yhteydessä hioimme myös VoteOnin liiketoimintamallia ja keskitymme yritysten sijaan enemmän (puoli)julkisten toimijoiden palvelemiseen sekä datan käytettävyyden parantamiseen. Samaan aikaan edelleen kehitämme kansalaisille suunnattua päätöksentekopalvelua, joka tarjoaa ajantasaista sekä tarkkaa informaatioita julkisesta päätöksenteosta.
Juuri tällä viikolla toimme uutena ominaisuutena Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset, äänestykset ja edustajat sovellukseen. Tulemme avoimen datan puitteissa lisäämään myös muita kaupunkeja lähitulevaisuudessa.
Suunnitelmissa on myös kehittää päättäjien ja kansan välistä kommunikaatiota sekä informaation vaihtoa. Haluamme kansalaiset voimavaraksi päätöksentekoon! Tästä lisää infoa tulevaisuudessa.
Tekemisiämme voit seurata osoitteessa voteon.fi tai @VoteOnapp sosiaalisessa mediassa.
Lisätietoa:
Niklas Tuomola, niklas@voteon.fi, +358465421704
Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi