Skip to content
Podcast
#digiajakyyneleita, #digiarvoa

Digiä ja kyyneleitä -podcast

Digiä ja kyyneleitä on Digian podcast, jossa etsitään suomalaisten johtajien kanssa tyhjän pöhinän ja IT-jargonin takaa aitoa tunnetta ja arvoa digitaalisuudesta. Podcast sukeltaa rationaalisuuden verhon taakse ja käsittelee sitä, mikä meitä ihmisiä oikeasti johtaa: tunteita.

Kausi 2

Jakso 11/ 2.3.2021

Miten johtaja päsee yli häpeästä?

Vieraana Laura Tarkka, toimitusjohtaja Gigantti  


Digiä ja kyyneleitä -podcastin toisen kauden viimeisessä jaksossa pureudutaan häpeään, ja sen rooliin johtamisessa. Studiossa Veikon ja Villen vieraana on elektroniikkayritys Gigantin toimitusjohtaja Laura Tarkka, joka on ollut johtotehtävissä myös Kämp Groupissa, Fazerilla ja Diacorilla. Millaisissa tilanteissa menestynyt johtaja on tuntenut häpeää? Onko se rajoittanut omaa toimintaa ja miten sitä oppii käsittelemään?

 

Jakso 10/ 16.2.2021

Miten johtaja hallitsee stressiä nopeasti kehittyvässä digimaailmassa?

Vieraana Petteri Koponen, perustajaosakas

 

Digiä ja kyyneleitä -podcastin uudessa jaksossa käsitellään stressiä, erityisesti start-up-maailman näkökulmasta. Studiovieraana aiheesta on keskustelemassa sijoitusyhtiö Lifeline Venturesin vetäjä Petteri Koponen. Lifeline Ventures on sijoitusyhtiö, joka hallinnoi satojen miljoonien rahastoja, jotka sijoittavat varhaisen vaiheen yrityksiin. Koponen itse oli ensimmäisten joukossa sijoittamassa pelifirma Supercelliin. Miten start-up sijoittamisen kultasormeksi tituleerattu Koponen hallitsee stressiä? Onko toisten rahojen sijoittaminen riskialttiisiin kohteisiin stressaavaa?

 

Jakso 9/ 2.2.2021

Liittyykö yrityksen toimintatavat muuttavaan suureen digiloikkaan vaaran tunnetta?

Vieraana Clas Palmberg, omistaja ja toimitusjohtaja, Woikoski

 

Digiä ja kyyneleitä -podcastissa puhutaan tällä kertaa perheyrityksistä, kaasuteollisuudesta ja koko toimintakulttuurin muuttavasta digiloikasta. Käsiteltävänä tunteena on vaara, ja vieraana Woikosken toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Clas Palmberg, joka tunnetaan harrastustensa puolesta myös melkoisena hurjapäänä.   Woikoskella on pitkä ja menestyksekäs historia, jossa monet kriisit on osattu kääntää mahdollisuuksiksi ja voitoiksi. Miten se on onnistunut? Entä löytyykö Clas Palmbergin mielestä hurjien harrastusten lisäksi vaaran tunnetta myös yrityksen johtamisesta? Miten johdetaan yrityksen toimintatavat ja kulttuurin muuttavaa digiloikkaa? Miten perheyhtiön johtaminen eroaa muiden yhtiöiden johtamisesta?   

Jakso on nauhoitettu loppuvuodesta 2020.

 

Jakso 8/ 19.1.2021

Miten turvataan työt ja eläkkeet mullistuvassa maailmassa?

Vieraana Mikko Mursula, sijoitus- ja varatoimitusjohtaja, Ilmarinen

 

Turvallisuuden tunne on nykyisessä työelämässä ja yhteiskunnassa välillä koetuksella. Työeläkeyhtiö Ilmarisen tehtävä on sijoittaa suomalaisten eläkevaroja turvallisesti ja tuottavasti, niin että suomalaiset saavat eläkkeensä, elettiinpä millaisia aikoja tahansa.   Mutta miten eläkevarojen turvaaminen oikein onnistuu, kun maailmaa heiluttaa koronakriisi ja sen aiheuttamat markkinamyrskyt? Miten johtaja luo turvallisuuden tunnetta itselleen, alaisilleen tai asiakkaille epävarmassa tilanteessa? Miten turvataan ihmisten työurat, kun tekoäly tulee? Ja ovatko eläkkeemme turvassa, vaikka automaatio korvaa ihmiset ja maksajia on yhä vähemmän? 

 

Jakso 7/ 5.1.2021

Miten pelko vaikuttaa johtamiseen digitalisoituvassa maanpuolustuksessa?

Vieraana Juha-Pekka Keränen, Ilmavoimien esikuntapäällikkö, prikaatikenraali

 

Digiä ja kyyneleitä -podcastin toinen kausi potkaistaan käyntiin pysäyttävästi, kun avausjaksossa aiheena on pelko. Studiossa on vieraana vastikään prikaatikenraaliksi ylennetty Ilmavoimien esikuntapäällikkö Juha-Pekka Keränen. Keränen on julkisuudesta tuttu erityisesti, koska hän toimii Hornetien seuraajahankkeen johtajana.  

Miten suhtautuu pelkoon vasta ylennetty prikaatikenraali, jolla on suuri vastuu Suomen maanpuolustuksesta ja tulevaisuudesta? Miten digitalisaatio, datan käyttö ja tekoäly liittyvät hävittäjähankintaan ja laajemmin Suomen puolustuskykyyn? Digitalisaatio on tuonut paljon puhuttuja uudenlaisia kyberuhkia, mutta ehkä vähemmän keskustelua käydään siitä, kuinka digitalisaatio tukee puolustuskyvyn ylläpitoa ja kehittämistä uusilla tavoilla. 

Kausi 1

Jakso 6/ 23.6.2020

Johtaako usko vai tieto digikehittämistä?

Vieraana Markku Heikura, pääjohtaja, Verohallinto

 

Jatkuvasti muuttuvassa digitalisoituvassa maailmassa harva asia on yhtä varmaa ja pysyvää kuin verot. Mutta. Verohallinto uudistuu vauhdilla ja julistaa itsekin vahvaa uskoa digipalveluihin. Mistä perinteinen byrokratian linnake löytää uskoa panostaa voimakkaasti digitaaliseen kehitykseen? Onko usko koskaan koetuksella?  Uskosta digitalisoituvassa maailmassa on puhumassa Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura. 

 

Jakso 5/ 9.6.2020

Onko herkkyydelle sijaa suuressa digitransformaatiossa?

Vieraana Kai Telanne, toimitusjohtaja, Alma Media

Herkkyyden voi ymmärtää monella tavalla. Toisaalta puhutaan tunneherkkyydestä, mihin liitetään yleensä empatia tai voimakas emotionaalinen reagointi asioihin. Toisaalta herkkyys liitetään usein intuitioon, aistimiseen ja reagointiin, mistä on hyötyä esimerkiksi yritettäessä selvittää digitalisoituvan maailman seuraavia trendejä ja ilmiöitä.   Minkälaista herkkyyttä tarvitaan suuren mediakonsernin johtamisessa? Onko tunneherkkyydelle sijaa mediatalossa, joka nojaa vahvasti kovan datan hyödyntämiseen? Kun organisaation liiketoiminta digitalisoituu täysin, mitkä ovat tärkeimmät työkalut muutoksessa?  Digiä ja kyyneleitä -podcastissa herkkyydestä digitransformaation johtamisessa on keskustelemassa Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne.  

 

Jakso 4/ 26.5.2020

Miten johtaja rakentaa luottamusta digimurroksen keskellä?

Vieraana Timo Ritakallio, pääjohtaja, OP Ryhmä

 

Pankkitoiminta perustuu aina luottamukseen. Kun pankkiasioiden hoitaminen on siirtynyt yhä enemmän digijärjestelmien varaan, on pankeille kriittisen tärkeää, että digikehittämistä tehdään ketterästi ja luotettavasti. Timo Ritakallion johtamassa OP Ryhmässä digitalisaatio on tarkoittanut muutoksia koko talon johtamisessa ja toimintakulttuurissa. OP:ta on jopa kutsuttu ”tiimityön koelaboratorioksi”. Muutoksen ytimessä on Ritakallion mukaan kyky luoda luottamusta – niin omien työntekijöiden kuin asiakkaiden ja pankin välillä.   Miten luottamusta rakennetaan nopeasti muuttuvassa bisneksessä? Miten pankinjohtaja suhtautuu kyberuhkiin, jotka voisivat horjuttaa luottamusta pankkiin? Millä tavoilla johtamisen ja strategian on muututtava, kun digitaalisuus on liiketoiminnan kovassa ytimessä?

 

Jakso 3/ 12.5.2020

Tuoko data toivoa vai valheellista hallinnan tunnetta?

Vieraana Paula Laine, toimitusjohtaja, Valtion kehitysyhtiö Vake

 

Toivo voi olla välillä kortilla, kun maailmaa ravistelevat isot mullistukset, kuten koronakriisi, ilmastonmuutos ja digitalisaatio. Valtion kehitysyhtiön eli Vaken tarkoituksena on vauhdittaa investointeja suomalaisiin kasvualoihin ja -hankkeisiin. Toiveena on luoda uutta kasvua, keskittyen digitalisaatioon ja ilmastonmuutoksen torjumiseen.  Mikä on valtion rooli ilmastotoimien ja digitalisaation vauhdittajana? Tuoko data toivoa vai valheellista hallinnan tunnetta? Miten ennakoida ”mustia joutsenia”? Liittyykö koronakriisiin myös toivon skenaarioita? Ja mikä lieneekään ”edistyksen ketsuppipullo”?

 

Jakso 2/ 28.4.2020

Saako johtaja näyttää epävarmuutensa?

Vieraana Jukka Leinonen, toimitusjohtaja, DNA

Epävarmuus leimaa nopeasti digitalisoituvaa yritystoimintaa, myös teleoperaattorialalla. Operaattorit pitävät yllä koko yhteiskunnalle kriittisiä verkkoyhteyksiä ja toisaalta käyvät kiivasta kilpailua asiakkaista, yhä enemmän digitaalisissa kanavissa. Toimitusjohtajan tulisi osata näyttää suuntaa digimurroksessa, mutta välillä ainoa tie eteenpäin on tehdä kokeiluja ja katsoa, mikä toimii.    Miten epävarmuuden kanssa oppii toimimaan? Saako johtaja näyttää epävarmuutensa työntekijöiden tai firman hallituksen edessä? Mitä hyötyä epävarmuudesta voi olla riskien hallinnassa? 

 

Jakso 1/ 14.4.2020

Mistä johtaja löytää rohkeuden uudistaa liiketoimintaansa?

Vieraana Timo Levoranta, toimitusjohtaja, Digia


Digitalisoituvassa maailmassa jokaisesta yrityksestä on tullut softayritys. Myös perinteisten firmojen johtajien on uskallettava kehittää uutta digitaalista liiketoimintaa, esimerkiksi verkkokauppaa – joskus jopa vanhan kustannuksella. Bisneksen ja toimintatapojen uudistaminen vaatii kanttia heittäytyä tuntemattomaan. Mistä löytää rohkeus yrittää uutta epäonnistumisen uhalla? Mitä rohkeus tarkoittaa toimitusjohtajan työssä – etenkin poikkeusajassa? Kuinka paljon johtajan pitää ymmärtää digimaailmaa?

Podcastia juontamassa:

veikko-nokkala
Veikko Nokkala

Veikko Nokkala on parempien IT-palveluiden puolestapuhuja, arkkitehtiyksikön johtaja ja DevOps-evankelista Digialla. Veikon rohkeudella puhua tunteista on vahva yhteys digitalisaation edistämiseen niin Digialla kuin asiakkailla.

 

ville-blafield
Ville Blåfield

Ville Blåfield on entinen toimittaja, nykyinen konsultti viestintätoimisto Milttonissa. Digitalisaation ja digipalveluiden suhteen Ville on niin kutsuttu "remind me tomorrow" -päivittäjä.