Kausi 2
Jakso 11/ 2.3.2021
Miten johtaja päsee yli häpeästä?
Vieraana Laura Tarkka, toimitusjohtaja Gigantti
Digiä ja kyyneleitä -podcastin toisen kauden viimeisessä jaksossa pureudutaan häpeään, ja sen rooliin johtamisessa. Studiossa Veikon ja Villen vieraana on elektroniikkayritys Gigantin toimitusjohtaja Laura Tarkka, joka on ollut johtotehtävissä myös Kämp Groupissa, Fazerilla ja Diacorilla. Millaisissa tilanteissa menestynyt johtaja on tuntenut häpeää? Onko se rajoittanut omaa toimintaa ja miten sitä oppii käsittelemään?
Jakso 10/ 16.2.2021
Miten johtaja hallitsee stressiä nopeasti kehittyvässä digimaailmassa?
Vieraana Petteri Koponen, perustajaosakas
Digiä ja kyyneleitä -podcastin uudessa jaksossa käsitellään stressiä, erityisesti start-up-maailman näkökulmasta. Studiovieraana aiheesta on keskustelemassa sijoitusyhtiö Lifeline Venturesin vetäjä Petteri Koponen. Lifeline Ventures on sijoitusyhtiö, joka hallinnoi satojen miljoonien rahastoja, jotka sijoittavat varhaisen vaiheen yrityksiin. Koponen itse oli ensimmäisten joukossa sijoittamassa pelifirma Supercelliin. Miten start-up sijoittamisen kultasormeksi tituleerattu Koponen hallitsee stressiä? Onko toisten rahojen sijoittaminen riskialttiisiin kohteisiin stressaavaa?
Jakso 9/ 2.2.2021
Liittyykö yrityksen toimintatavat muuttavaan suureen digiloikkaan vaaran tunnetta?
Vieraana Clas Palmberg, omistaja ja toimitusjohtaja, Woikoski
Digiä ja kyyneleitä -podcastissa puhutaan tällä kertaa perheyrityksistä, kaasuteollisuudesta ja koko toimintakulttuurin muuttavasta digiloikasta. Käsiteltävänä tunteena on vaara, ja vieraana Woikosken toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Clas Palmberg, joka tunnetaan harrastustensa puolesta myös melkoisena hurjapäänä. Woikoskella on pitkä ja menestyksekäs historia, jossa monet kriisit on osattu kääntää mahdollisuuksiksi ja voitoiksi. Miten se on onnistunut? Entä löytyykö Clas Palmbergin mielestä hurjien harrastusten lisäksi vaaran tunnetta myös yrityksen johtamisesta? Miten johdetaan yrityksen toimintatavat ja kulttuurin muuttavaa digiloikkaa? Miten perheyhtiön johtaminen eroaa muiden yhtiöiden johtamisesta?
Jakso on nauhoitettu loppuvuodesta 2020.
Jakso 8/ 19.1.2021
Miten turvataan työt ja eläkkeet mullistuvassa maailmassa?
Vieraana Mikko Mursula, sijoitus- ja varatoimitusjohtaja, Ilmarinen
Turvallisuuden tunne on nykyisessä työelämässä ja yhteiskunnassa välillä koetuksella. Työeläkeyhtiö Ilmarisen tehtävä on sijoittaa suomalaisten eläkevaroja turvallisesti ja tuottavasti, niin että suomalaiset saavat eläkkeensä, elettiinpä millaisia aikoja tahansa. Mutta miten eläkevarojen turvaaminen oikein onnistuu, kun maailmaa heiluttaa koronakriisi ja sen aiheuttamat markkinamyrskyt? Miten johtaja luo turvallisuuden tunnetta itselleen, alaisilleen tai asiakkaille epävarmassa tilanteessa? Miten turvataan ihmisten työurat, kun tekoäly tulee? Ja ovatko eläkkeemme turvassa, vaikka automaatio korvaa ihmiset ja maksajia on yhä vähemmän?
Jakso 7/ 5.1.2021
Miten pelko vaikuttaa johtamiseen digitalisoituvassa maanpuolustuksessa?
Vieraana Juha-Pekka Keränen, Ilmavoimien esikuntapäällikkö, prikaatikenraali
Digiä ja kyyneleitä -podcastin toinen kausi potkaistaan käyntiin pysäyttävästi, kun avausjaksossa aiheena on pelko. Studiossa on vieraana vastikään prikaatikenraaliksi ylennetty Ilmavoimien esikuntapäällikkö Juha-Pekka Keränen. Keränen on julkisuudesta tuttu erityisesti, koska hän toimii Hornetien seuraajahankkeen johtajana.
Miten suhtautuu pelkoon vasta ylennetty prikaatikenraali, jolla on suuri vastuu Suomen maanpuolustuksesta ja tulevaisuudesta? Miten digitalisaatio, datan käyttö ja tekoäly liittyvät hävittäjähankintaan ja laajemmin Suomen puolustuskykyyn? Digitalisaatio on tuonut paljon puhuttuja uudenlaisia kyberuhkia, mutta ehkä vähemmän keskustelua käydään siitä, kuinka digitalisaatio tukee puolustuskyvyn ylläpitoa ja kehittämistä uusilla tavoilla.