Tutustu tekoälykatsaukseen
Digian suomalaisorganisaatioille toteuttama kyselytutkimus tekoälyn hyödyntämisestä paljastaa arvokasta tietoa tekoälymurroksen etenemisestä Suomessa. Kyselyyn saatiin kattavasti vastauksia, kaikkiaan 58:lta erilaiselta ja -kokoiselta organisaatiolta. Katsauksesta ilmenee, millaisia mahdollisuuksia – sekä haasteita tekoälyn hyödyntämiseen liittyy!
Vuodesta 2024 povataan tekoälyn käännekohtaa
”Tämä alkaa olla viimeinen vuosi lähteä kokeilemaan tekoälyn hyödyntämistä. Sitten on oikeasti vaara jäädä junasta.”Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta
Tekoälyn hyödyntäminen on viisasta, sillä tekoälyssä on kyse jopa internetiä suuremmasta muutoksesta. Levoranta vertaa sitä autojen valmistuksen muuttumiseen: ”Ensin autoja tehtiin käsityönä, sitten apuun tuli voimatyökaluja ja koneita. Nyt autotehtaat on pitkälti automatisoitu, ja ihmisten työtä on siirtynyt robottien ohjelmointiin ja huoltamiseen.”
Kyselytutkimus kertoo:
On haitallista jäädä kehityksestä jälkeen
Vaikka tekoälyssä piilee valtavia mahdollisuuksia, kyselytutkimuksessa paljastui, että vain noin 20 % yrityksistä on edennyt tekoälyn käytön suunnittelussa konkreettiselle tasolle. Noin 9 % yrityksistä on päässyt tekoälyn hyödyntämisessä hyvään vauhtiin.
Lue lisää Timo Levorannan näkemyksiä ja kyselytutkimuksen tuloksia katsauksesta.
Miten siis edetä?
Lue AI-katsauksemme ja selvitä:
Webinaaritallenne: Miten YIT ja Suomen Olympiakomitea hyödynsivät Digian tekoälyn tiekarttapalvelua
Digian Tekoälyn tiekartta -kilpailun voittajiksi valikoituivat rakennusyhtiö YIT sekä Suomen Olympiakomitea. Kilpailun myötä Digia halusi rohkaista organisaatioita tekoälyn hyödyntämiseen. Webinaarissamme YIT ja Suomen Olympiakomitea kertovat tekoälyn tiekartta -projektistaan ja tarjoavat arvokasta vertaistietoa tekoälyn hyödyntämisen käytännöistä.
Testaa, millä tasolla oma organisaatiosi on tekoälyn hyödyntämisessä!
Tiedätkö, millä tasolla tekoälyn hyödyntäminen tällä hetkellä organisaatiossasi on? Entä millä tasolla muut ovat?
Vastaa samoihin kysymyksiin kuin kyselytutkimuksessa, ja pääset vertaamaan omaa kypsyystasoanne kyselyn tuloksiin. Testin tulos antaa arvokasta tietoa AI-kypsyystasonne kehittämiseen.