Skip to content

Digiä ja kyyneleitä -podcastin uudella kaudella aiheena johtaminen, digitalisaatio ja tunteet

Miten pelko vaikuttaa johtamiseen digitalisoituvassa maanpuolustuksessa? Aiheesta on keskustelemassa Digiä ja kyyneleitä -podcastissa prikaatikenraali Juha-Pekka Keränen, joka tunnetaan Suomen hävittäjähankinnan johtajana. Digian podcastin uusi kausi tarjoaa inspiroivia keskusteluja johtamisesta, digitalisaatiosta ja niihin liittyvistä tunteista.

Johtajan tehtävä on varmistaa, että liiketoiminta menestyy ja kehittyy. Tänä päivänä digitaalisuudella on menestyvän liiketoiminnan rakentamisessa ohittamaton rooli, mutta onnistuakseen sen tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämisessä johtajan täytyy ymmärtää, mihin kannattaa satsata ja miksi. Se voi olla hankalaa, sillä harva johtaja on IT-ammattilainen.

Digiä ja kyyneleitä -podcast tarjoaa vertaistukea johtajilta johtajille aikamme digihämmennykseen. Podcastissa suomalaisjohtajat kertovat jakavat omia kokemuksiaan ja oppejaan digitalisaatiohankkeista – sekä digikeskustelun ohessa johtamisesta yleensä.

Kakkoskaudella raotetaan jälleen rationaalisuuden verhoa

Podcast sukeltaa rationaalisuuden verhon taakse ja käsittelee sitä, mikä meitä ihmisiä oikeasti johtaa: tunteita. Jokaista jaksoa kehystää tietty tunne, joka tuo keskusteluun lisäsyvyyttä.

Kausi alkaa pysäyttävästi pelon tunteella: Juha-Pekka Keräsen kanssa keskustellaan siitä, miten pelko vaikuttaa johtamiseen digitalisoituvassa maanpuolustuksessa. Keränen on julkisuudesta tuttu erityisesti, koska hän toimii Hornetien seuraajahankkeen johtajana. Miten suhtautuu pelkoon prikaatikenraali, jolla on suuri vastuu Suomen maanpuolustuksesta ja tulevaisuudesta? Miten digitalisaatio, datan käyttö ja tekoäly liittyvät hävittäjähankintaan ja laajemmin Suomen puolustuskykyyn?

Kakkoskauden seuraavistakaan jaksoista ei dramatiikkaa puutu, kun aiheina ovat vaaran, stressin, turvallisuuden ja häpeän tunteet.

Toisella kaudella keskustelemassa ovat Ilmavoimien esikuntapäällikkö, prikaatikenraali Juha-Pekka Keränen, Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula, kaasuyhtiö Woikosken omistaja ja toimitusjohtaja Clas Palmberg, startup-maailman ”kultasormi”, Lifeline Venturesin Petteri Koponen sekä syksyllä Kämp Collection Hotelsista Gigantin toimitusjohtajaksi siirtynyt Laura Tarkka.

Myös Digian toimitusjohtaja Timo Levorannan näkemyksiä kuullaan podcastin uusissa jaksoissa. Kakkoskaudella jaksoissa on uusi osio ”Timon tunnustus”, jossa Timo Levoranta kertoo, mitä hän oivalsi tai oppi kyseisen jakson keskustelusta. Podcastia juontavat DevOps-evankelista Veikko Nokkala Digialta sekä pitkän linjan media-ammattilainen Ville Blåfield.

Digiä ja kyyneleitä -podcastin ensimmäinen kausi kuultiin keväällä 2020. Podcast on kuunneltavissa Spotifyssa, Soundcloudissa ja Suplassa. Uudet jaksot julkaistaan kahden viikon välein. Löydät kaikki jaksot kootusti podcastin sivuilta.

Inspiroivia kuunteluhetkiä!


Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com