Skip to content

Poliisin neuvontapalvelu ja Nollalinja on lisätty 112 Suomi -sovelluksen päivystysnumerolistalle

112 Suomi -mobiilisovelluksesta voi nyt soittaa Poliisin valtakunnalliseen neuvontapalveluun ja Nollalinjaan. 112 Suomi on Digian ja Hätäkeskuslaitoksen hätäpuhelun paikantamiseen kehittämä sovellus, jonka lisäpalveluna ovat päivystysnumerot kiireettömään avuntarpeeseen sekä vaaratiedotteiden välittäminen.

Päivystysnumerolistalla on nyt yhdeksän erilaista palvelunumeroa kiireettömään avuntarpeeseen. Poliisin neuvontapalvelu ja Nollalinja on lisätty yhteystietolistalle keskiviikkona 13. marraskuuta. Päivitys ei vaadi sovelluksen käyttäjältä toimenpiteitä.

"On tärkeää, että ihminen löytää helposti tarvitsemansa numeron, kun avuntarve yllättää. Olemme tyytyväisiä, että saimme päivystysnumerovalikkoon myös Poliisin neuvontapalvelun sekä lähisuhdeväkivaltaan perustuvan Nollalinjan", toteaa sovellusasiantuntija Sami Suomalainen Hätäkeskuslaitokselta ja toivoo, että sovelluksen avulla voidaan tehdä palveluita näkyvämmäksi ja sitä kautta tarjota tukea eri tilanteisiin.


Poliisin neuvontanumero palvelee virka-aikana

Poliisin neuvontapalvelu antaa yleisneuvontaa kiireettömissä asioissa, jotka liittyvät passeihin, henkilökortteihin, poliisin muihin lupa-asioihin, ajanvaraukseen ja sähköiseen asiointiin. Opastusta annetaan myös automaattisen liikennevalvonnan asioissa sekä liikenne-, rikosilmoitus- ja löytötavara-asioissa. Kyseessä on lisämaksuton palvelu eli puhelun maksu määräytyy soittajan operaattorin hinnaston mukaan. Palvelua tarjotaan arkisin klo 8-16.15.

"Poliisin valtakunnallinen neuvontapalvelu on nopeuttanut poliisin asiakaspalvelua ja poliisi on sitä kautta helposti tavoitettavissa neuvoja kysyttäessä. 112 Suomi -mobiilisovellus tuo asiakkaille uuden kätevän väylän tavoittaa poliisi erilaisissa neuvonta-asioissa", lupahallintopäällikkö Hanna Piipponen Poliisihallituksesta sanoo.


Nollalinjasta apua lähisuhdeväkivaltaan ja naisiin kohdistuvaan väkivaltaan

Nollalinja on valtakunnallinen ja maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Puheluun vastaavat koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Puhelut ovat anonyymejä.

"Nollalinjan tunnettuus sekä siten myös puhelumäärät ovat kasvaneet hyvin nopeasti. Kuukausikohtaiset puhelumäärät ovat tämän vuoden puolella vakiintuneet selvästi yli tuhannen puhelun. Nyt 112 Suomi -sovelluksen avulla myös Nollalinja kulkee aina mukana. Näin lähisuhdeväkivaltaa kokeneet tai heidän läheisensä voivat ottaa yhteyttä Nollalinjaan matalalla kynnyksellä – maksutta, ympärivuorokautisesti ja anonyymisti", toteaa THL:n erikoistutkija Johanna Hietamäki.


Suomessa lähes kolmannes on ladannut sovelluksen

112 Suomi -sovellus on kasvanut vaihe kerrallaan turvallisuuden palvelukokonaisuudeksi. Hätäpuhelun paikantamiseen kehitetyn sovelluksen lisäpalveluihin kuuluvat tällä hetkellä päivystysnumerot sekä alueellisten vaaratiedotteiden välittäminen. Sovelluksella on 1,6 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Käyttäjämäärä on osoitus siitä, että ihmiset haluavat turvallisuuspalvelut lähemmäksi itseään.

Sovelluksessa on entuudestaan seuraavat päivystysnumerot: Meripelastus, Tienkäyttäjän linja, Myrkytystietokeskus, Kansalaisneuvonta, MLL:n lasten ja nuorten puhelin, Ulkoministeriön päivystys ja Kadonneita lapsia koskeva vihjepuhelin.

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com