Skip to content

Case Alisa Pankki

Digia Financial Systems tukee uuden suomalaisen digipankin kasvua

Vuonna 2022 toimintansa aloittanut suomalainen digipankki, Alisa Pankki, tarjoaa asiakkailleen selkeitä ja vastuullisia pankkipalveluita. Alisa Pankki käyttää Digian pankkijärjestelmää, joka koostuu Digia Financial Systems (DiFS) -alustan komponenteista. Järjestelmä mahdollistaa soveltuvat ratkaisut eri käyttötarpeisiin ja sen toiminnallisen kattavuuden laajentamisen vaiheittain.

 

Alisa  Pankki on suomalainen sujuvamman arjen digitaalinen pankki, joka tarjoaa yrityksille ja kuluttajille lainaa sekä muita arjen pankkipalveluita mutkattomasti, selkeästi ja vastuullisesti. Pankin tarina alkoi, kun Pohjoismaiden johtava joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu Fellow Finance yhdistyi Evli Pankin talletuspankkitoimintaa jatkavan yhtiön kanssa alkuvuonna 2022. Alisa Pankin osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin päälistalle ja yhtiöllä on Finanssivalvonnan myöntämä toimilupa.

Jatkoimme yhteistyötä Digian kanssa Fellow Financen ja Evli Pankin yhdistymisen jälkeen, koska meillä on ollut toiminnasta hyvä kokemus Evli Pankin puolelta. Pitkän yhteistyön aikana Digia on ollut luotettava ja osaava kumppani tietojärjestelmien kehittäjänä ja ylläpitäjänä.

Tanja Ruohoranta-Rinne, operatiivinen johtaja, Alisa Pankki

Digian pankkijärjestelmä mahdollistaa soveltuvat ratkaisut eri käyttötarpeisiin ja toiminnallisuuksien laajentamisen vaiheittain

Alisa Pankin käyttämä järjestelmäkokonaisuus koostuu Digia Financial Systems (DiFS) -alustan komponenteista, jotka muodostavat yhdessä Digia Banking System -tuotekokonaisuuden. Järjestelmä koostuu toiminnallisista moduuleista, joiden avulla mahdollistetaan soveltuvat järjestelmäratkaisut eri käyttötarpeisiin sekä järjestelmän toiminnallisen kattavuuden laajentaminen vaiheittain.

”Jatkoimme yhteistyötä Digian kanssa Fellow Financen ja Evli Pankin yhdistymisen jälkeen, koska meillä on ollut toiminnasta hyvä kokemus Evli Pankin puolelta. Pitkän yhteistyön aikana Digia on ollut luotettava ja osaava kumppani tietojärjestelmien kehittäjänä ja ylläpitäjänä”, toteaa Alisa Pankin operatiivinen johtaja Tanja Ruohoranta-Rinne.

Digian pankkijärjestelmän tilit ja lainat -moduulilla Alisa Pankki pääsee muun muassa seuraamaan asiakkaidensa tilitapahtumia ja tilien saldoja reaaliaikaisena. Tilien hallintajärjestelmä on yhteydessä reskontra- ja kirjanpitomoduuleihin sekä back officen asiakastietojen hallintaan ja käyttäjähallintaan. Kyseisellä moduulilla Alisa Pankki myös hallinnoi asiakasvaroja ja määräaikaistalletuksia.

”Alisa Pankki on monipuolisena pankkiasiakkuutena Digialle tärkeä finanssiasiakkuus. Olemme todella iloisia ja ylpeitä, että Alisa Pankki jatkaa Evli Pankin kanssa luotua tiivistä kumppanuutta ja luottaa liiketoimintansa Digian palveluiden varaan”, kertoo Digian Financial Products and Services- liiketoiminnan johtaja Sami Vallinkoski.

Viranomaisvaateet isossa roolissa pankkisektorilla

Pankkisektori on laajasti säädelty toimiala, joka vaatii pankeilta kykyä toimia sääntöjen ja rajoitusten keskellä. Digian tietojärjestelmä toimittaa Alisa Pankille tärkeitä viranomaisraportteja, kuten korkoriskiraportti, talletussuojarahaston kannatusmaksun laskelma ja ALM-raportti.

”Arvostamme sitä, että kaikki markkinamuutokset ja sääntelyuudistukset huomioidaan järjestelmän kehityksessä”, lisää Ruohoranta-Rinne.