Skip to content

Finanssialan liiketoiminta-alusta

Digitalisaatio ja teknologinen kehitys, viranomaisvaatimukset ja muuttuva sääntely sekä koventuva kilpailu luovat jatkuvia kehitys- ja muutospaineita finanssialan liiketoiminnalle. 
Digia-2022_brändikuvat_Tampere_2560x1440-1005

Kuinka vastata jatkuviin muutosvaatimuksiin?

Finanssiala on valtavien muutosten kourissa. Yritysten on tarjottava asiakkailleen luotettavia ja monipuolisia digitaalisia palveluita ja samalla on vastattava toimintaympäristön tiuhaan muuttuviin vaatimuksiin.

Kun toimintaan kaivataan selkeyttä, ennustettavuutta ja ketteryyttä, auttaa jos käytössä on älykäs järjestelmä, joka tukee kattavasti eri liiketoimintoja. Yksi, kaikkeen kykenevä järjestelmä tehostaa toimintaa ja hillitsee kustannuksia. Prosessiautomaatiolla saadaan vielä lisäbuustia.

Kun luotettava palveluntarjoaja huolehtii siitä, että järjestelmä vastaa viranomaisvaatimuksiin, voi finanssialan toimija itse keskittyä liiketoimintansa kehittämiseen. 

Digia Financial Systems – alusta koko liiketoimintasi pyörittämiseen

Olemme kehittäneet finanssialan tarpeisiin liiketoiminta-alustan, joka tukee kaikkia ydinliiketoimintoja: rahastohallintoa, varainhoitoa, otto- ja antolainausta sekä kaupankäyntiä ja säilytystä. Kyseessä on yksi Pohjoismaiden laajimmista finanssialan järjestelmäkokonaisuuksia. 

Digia Financial Systems (DiFS) on modulaarinen ratkaisu, joka mahdollistaa järjestelmäarkkitehtuurin yksinkertaistamisen ja toimintojen keskittämisen yhdelle alustalle. Ratkaisu kasvaa ja mukautuu muuttuviin tarpeisiin. Kun liiketoimintasi kehittyy, ratkaisumme mukautuu tarpeisiisi.

Me huolehdimme siitä, että kaikki markkinamuutokset ja sääntelyuudistukset huomioidaan järjestelmän kehityksessä. Saat alustan halutessasi perinteisenä järjestelmätoimituksena, modernina Saas-palveluna tai ulkoistuspalveluna. 

Järjestelmä on jo nyt laajasti käytössä, mm. rahastoyhtiöillä, pankeilla, varainhoitajilla, luottolaitoksilla, vakuutusyhtiöillä ja tilinhoitajayhteisöillä.  

Back office -ulkoistus

Tiukasti säädellyt, rutiininomaiset back office -toiminnot sitovat runsaasti resursseja tuottamatta mitään lisäarvoa. Ulkoistamalla back office -toiminnot meille, asiakkaamme voivat keskittyä täysillä omaan ydinliiketoimintaansa.

Ulkoistamiseen voi luonnollisesti liittyä huoli palvelun laadusta, hinnasta tai kehittämisen joustavuudesta. Nämä olemme taklanneet asiakkaidemme kanssa avoimella keskusteluyhteydellä. 

On sanomattakin selvää, että Digia on tällä hetkellä Evlin tärkeimpiä, ellei jopa tärkein strateginen kumppani, niin tärkeitä nämä järjestelmät ovat liiketoiminnallemme. Tulevaisuudessa tarvitaan edelleen jatkuvaa yhteydenpitoa ja kehittämistä.

Panu Jousimies, Head of Execution & Operations, Evli Oyj

Pohditaanko asioita yhdessä?

Jos haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa, voit jättää meille yhteydenottopyynnön alla olevan painikkeen kautta.

Tutustu myös muihin palveluihimme

Nostimme alle finanssialan liiketoiminta-alustaan liittyviä palvelukokonaisuuksia, joista saatat olla kiinnostunut.
light_lime_square

Toiminnanohjaus

Älykkäässä toiminnanohjauksessa järjestelmät, prosessit ja tietovirrat liitetään yhteen luotettavaksi, dataohjattavaksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia automaatiolle ja optimoinnille.   

Lue lisää >

light_lime_square

Integraatiot ja rajapinnat

Fiksusti rakennetut integraatiot vaikuttavat suoraan siihen, kuinka sujuvasti data on liiketoiminnan hyödynnettävissä sekä välillisesti siihen, kuinka tehokasta ja älykästä yrityksen toiminta ja johtaminen on.

Lue lisää >

light_lime_square

Tietoturvallisuus ja kyberturvallisuus

Riski joutua kyberhyökkäysten kohteeksi kasvaa liiketoiminnan digitalisoitumisen edetessä. Eivätkä tahattomatkaan tietovuodot ole mahdottomia. Riskien minimoimiseksi turvallisuusnäkökulmat tulee huomioida kehitystyön kaikissa vaiheissa suunnittelupöydältä käyttökokemukseen saakka. 

Lue lisää >

light_lime_square

Palvelunhallinta ja pilvipalvelut

Monen yrityksen ja organisaation toiminta on riippuvainen digitaalisista prosesseista, järjestelmistä ja palveluista. Näiden häiriöttömyys, tietoturvallisuus ja toimivuus on toiminnan jatkuvuuden kannalta ratkaisevaa. Yhteiskunnan palveluihin liittyvät järjestelmät ovat usein toiminnallisuuden kannalta erittäin kriittisiä. 

Lue lisää >

Veli-Matti Saarinen

Myyntijohtaja, Financial Platforms

veli-matti.saarinen@digia.com
grey_square

Sami Vallinkoski

Director, Financial Platforms

sami.vallinkoski@digia.com
grey_square