Skip to content

Digian kulttuuri

digialainen

/´digialainen/

substantiivi

  1. Digialainen (Homo Digitus) on ihmisestä polveutuva laji, jolle on tyypillistä neuvokkuus, rohkeus, uteliaisuus ja joskus myös vahva oma tahto.
  2. Todella pätevä ilman pätemistä.
  3. Elämänmittaisesta oppimisesta ja tiedon jakamisesta innostuva, rohkea ammattilainen.
  4. Dynamic Individual contributing to Growth, Innovation and Ambition
Digia_brand-photos_2023_tyopaikkailmoitus-0040

Mitä digialaisuus on työntekijöillemme?

Aitoja ja ystävällisiä työkavereita. Mutkatonta johtamista.

Meitä digialaisia on jo yli 1500 osaajaa ja työskentelemme joustavin mallein ympäri Suomea sekä etänä että eri toimistoilla. Henkilöstömme on avaintekijä menestykseen ja liiketoimintamme rakentuu hyvinvoivien ammattilaisten kautta. 

Lue meillä työskentelystä ja digialaisten uratarinoita blogistamme.

Digialaisten yhdessä luomat kulttuuriperiaatteet ohjaavat arjen valintojamme.

Kulttuurin jatkuva kehittäminen takaa meille paremmat edellytykset onnistumiseen. Kulttuuriperiaatteemme on luotu digialaisten voimin, ja jokainen meistä tekee päivittäin asioita kulttuurimme vahvistamiseen ja kehittämiseen. Kulttuuriperiaatteemme auttavat toimimaan tavalla, joka tukee kykyä uudistua ja mennä eteenpäin, yhdessä määrittelemäämme suuntaan. 

Uskomme, että yrityksen kulttuuri on keskeinen valintaperuste, kun ihmiset miettivät sopivaa työpaikkaa. Siksi haluamme tuoda esiin, millainen kulttuurimme on ja mihin suuntaan sitä kehitämme. 

Kulttuuriperiaatteemme

oppiminen_web_1000x1000

Jokainen digialainen on Senior Trainee

Oppiminen

Digian liiketoiminta on asiantuntijabisnestä. Arvostamme osaamistamme. Vielä enemmän arvostamme nöyryyttä uuden oppimisen edessä. Oppiminen on jatkuvassa muutoksessa elinehto. Se on aikakautemme metsästystaito. Olemmekin realisteina todenneet, että työt tulevat kyllä valmiiksi, mutta me emme.

Keskeneräisyys ei sulje pois huippuasiantuntijuutta, vaan päinvastoin. Mitä enemmän oppii, sitä uteliaampana suuntaa myös tulevaan. Oppiminen ei ole synonyymi koulutustilaisuudelle. Oppiminen ei tunnusta raja-aitoja, egoja tai virheiden välttelyä. Se on asenne ja valinta –kykyä ja halua ratkaista uusia ongelmia, tai vanhoja ongelmia uusilla tavoilla. Oppiminen on investointi, joka kasvaa korkoa joka päivä. Kun teknologia kehittyy, me kehitymme. Oppimalla uutta, vähän koko ajan. Oppiminen on inspiroivaa, mutta se myös velvoittaa.

Meillä jokaisella on vastuu jakaa oppimaamme aktiivisesti eteenpäin ja vastuu kuunnella kollegaa. Miksi? Vaikkapa siksi, että kiinnostava löytyy usein läheltä - kollegalta naapuripöydässä. Siksi, että pienet teot ja oppimisen rutiini ovat tapa saada aika arjessa riittämään myös uudelle. Siksi, että kukaan meistä ei yksinään ehdi tutustua kaikkeen maailmaan tietoon. Yhdessä oppimispotentiaalimme on valtava: meillä on yli tuhat osaavaa kollegaa ympärillämme! Jokaisella digialaisella on lupa ja vastuu olla sekä trainee että trainer.

jakaminen_web_1000x1000

Yhdessä tiedämme enemmän

Jakaminen

Aika on rajallinen. Ja uusien asioiden määrä rajaton. On fiksua varjella aikaansa turhalta –kuten keksimällä uudelleen sellaista, jonka kaveri saman katon alla keksi jo. Jakamalla asioita voi tehdä tehokkaammin. Samalla jakamalla oppii.

Jakaminen myös haastaa avoimuuteen. Jakamista voi ajatella kuin työpisteen seinään porattuna aukkona, josta kurkistaa naapuriin ja kauemmaskin. Sieltä voi löytyä hyviä uusia juttuja, vaikkapa se seuraava urasiirto. Tai sitten ihan vain ylpeyden tunne siitä, että ollaan kaikki yhtä Digiaa ja täällä tehdään todella paljon hienoja asioita.

Verkottunut maailma on periaatteessa tuonut kaiken lähelle. Välineitä ja menetelmiä jakamiselle on. Jakaminenkin on osittain asenne ja päätös, että kannan korteni kekoon yhteisten asioiden sujumiseen. Kysyn, jos en tiedä, tai jos uskon, että joku voisi tietää paremmin. Ja autan, jos joku pyytää tai huomaan voivani olla avuksi.

Jakamalla tunti minun aikaani voi parhaimmillaan säästää työkaverilta esimerkiksi kaksi päivää työaikaa. Ja on tiedon jakamiseen sellainenkin arkisen järkevä syy, että olemme kaikki töissä samassa firmassa. Sinun asiakkaasi on minun asiakkaani.

Mitä kannattaa jakaa?: No vaikka tavoitteet, tuskat, projektit, osaamiset, huomiot, opit ja mokat. Kun joku meistä onnistuu, niin juhlitaan työkaverin menestystä. Kun joku meistä mokaa, jaetaan opit ja jatketaan. Olemme täällä yhdessä. Ei tänne egoja haluta, vaan asiantuntijoita.

rohkeus_web_1000x1000

Ei se polta pahasti

Rohkeus

Rohkeus on ammattilaisen arkijärkeä ja sopivaa etukenoa. Se ei aina tarkoita jotakin räiskyvää ja suurta. Se on luottamista omaan ammattitaitoon, jatkuvia pieniä valintoja ja vastuun kantamista asioiden sujuvuudesta. Meillä on hyvää porukkaa tekemässä hyvää jälkeä. Siispä luotamme itseemme ja kollegaan, uskallamme kokeilla ja mennä eteenpäin – näkemyksellisen kumppanin asenteella.

Ammattilaisina tiedämme, milloin oma tai tiimin asiantuntemus antaa parhaan vastauksen. Tiedämme, että joskus hutejakin tulee. Jos on tehty väärä valinta, se sanotaan rohkeasti ääneen ja valitaan uudelleen. Ammattilaisina tiedämme, että rohkeus ei ole hullunrohkeutta vailla raameja. Turhanpäiväistä mokailua tai yltiöpäisyyttä emme kaipaa.

Rohkeutta on myös myöntää ja kysyä, kun ei tiedä. Parhaimmillaan rohkeus vie lähemmäs ketteryyttä, kun asioista kannetaan reippaasti vastuuta eikä odotella, että joku muu päättää tai tekee. Silloin asiat eivät jää seisomaan paikoilleen, vaan etenevät sukkelasti. Tiimissä kannetaan yhdessä vastuuta asioiden edistämisestä ja tieto ja opit menevät jakoon nopeasti.

Organisaatio oppii, toimitusnopeus kasvaa, laatu paranee ja arki kukoistaa. Rohkeus on myös iso sana ja ylväs tavoite, jonka saavuttaminen ei ole helppoa. Rohkeuttakin voi opetella ja rakentaa hallittavin askelin – valinta ja oppi kerrallaan. Ei se nimittäin polta pahasti, kun sen fiksusti tekee.

ammattiylpeys_web_1000x1000

Seisomme työmme takana

Ammattiylpeys

Hyvä arki ei ole vain suoriutumista, eikä rimaa hipoen yli heilahtamalla rakenneta hyvää liiketoimintaa. Ammattiylpeys syntyy pienistä ja suurista arjen onnistumisista, joista kertoo mielellään myös eteenpäin. Haluamme olla ylpeitä itsestämme, toisistamme ja siitä mitä saamme aikaan. Yhdessä, asenteella, luvatusti.

Ammattiylpeys tarkoittaa myös välittämistä ja asioihin tarttumista. Sitä, että tietää itse mitä konepellin alla piilee ja pystyy seisomaan sen takana. Välittäminen ei vaadi suuria ritaritekoja, vaan pieniä valintoja. Jokainen asia viedään loppuun, meillä on halu rakentaa kestäviä tuloksia teippiviritysten sijaan.

Tiedämme mitä teemme, emmekä jätä lopputulosta hatarien uskomusten tai toiveiden varaan. Jokainen meistä on vastuunkantaja ja syyllisen sijaan etsimme aina parhaan mahdollisen ratkaisun. Tämä varmistaa kerta kerralta parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Terveen arkijärjen käyttö on meillä myös sallittua. Arkijärki on avointa keskustelua, epäkohtien esiin nostamista ja rakentavaa kritiikkiäkin. Ne vievät meitä eteenpäin. Yksittäisiin asioihin juuttuminen tai asioiden märehtiminen itsekseen eivät sitä tee. Jokainen meistä voi valita, onko arjessa mukana järki vai ei. Jos epäilemme, että jokin tapamme ei toimi, läpivalaisemme sen ja mietimme, onko tarvetta muuttaa jotain. Olemme avoimia syistä, jotka johtivat muutokseen tai vanhassa tavassa pysymiseen. Uskomme, että kun näin toimimme, tulokset seuraavat kyllä.

 

Heimot ja Open Clubit ovat osa kulttuuriamme

Esimerkki kulttuurimme ytimestä on Digialla aktiivisesti pyörivä heimotoiminta sekä eri saiteillamme toimivat vapaa-ajan kerhot eli OpenClubit.

Heimot ovat digialaisten tapa jakaa tietoa ja oppia uutta. Ne mahdollistavat myös ammattiylpeyden omasta osaamisesta sekä rohkeuden näyttää omia taitoja. Heimot ovat saman kiinnostuksen kohteen ympärille rakentuneita yhteisöjä, joissa työajalla keskustellaan ja käsitellään valittua aihealuetta. Teemoina voi olla esimerkiksi jokin tietty työssä käytettävä teknologia, eri tehtävänkuvat tai vaikka paikka keskustella monimuotoisuudesta Digialla. Jokainen digialainen voi osallistua heimoihin tai perustaa heimon haluamansa aihealueen ympärille ja heimotoimintaan osallistuminen lasketaan työajaksi.

OpenClubit ovat digialaisten omia vapaa-ajan kerhoja, joita Digia tukee rahallisesti osallistumalla kerhon kustannuksiin. Kuten heimotkin, OpenClubit ovat avoinna kaikille digialaisille, ja jokaisella digialaisella on myös mahdollisuus perustaa kerho. Eri kampuksiltamme löytyy erilaisia OpenClubeja paikallisten digialaisten kiinnostuksen kohteiden mukaan. OpenClubeja löytyy paikkakunnasta riippuen eri urheilulajien, kahvin, elokuvien, pokerin, käsitöiden ja 3D-printtauksen harrastajille, vain nimetäksemme muutamia kerhoja.

Kannattaa seurata Digian Instagrammia, jossa pääsee näkemään myös vilauksia OpenClubeistamme.

Esimerkkejä heimoista:

Agile  /  Architecture  /  Analytics  /  DevOps  /  Ohjelmointi  /  Testaus  /  Toiminnanohjaus  /   Esihenkilötyö  /  Diversity  /  Innovation

Esimerkkejä OpenClubeista:

OpenGames  /  OpenGolf  / OpenMovies  / OpenSwimming  /  OpenPhoto  / OpenCue   / OpenCoffee  /  OpenTennis  /  OpenHeppakerho  /  OpenSmartHome  /  OpenPadel  /  OpenCulture

Kysymyksiä rekrytointiin liittyen?

Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua.
ville_pyorea-kuva2_300x300

Ville Saviluoto

Talent Acquisition Partner

040 8690 180
ville.saviluoto@digia.com 

jani_pyorea-kuva_300x300

Jani Rinkinen

Talent Acquisition Partner

050 407 3361
jani.rinkinen@digia.com 

noora-heinonen_pyoreat-kasvokuvat-300x300

Noora Heinonen

Talent Acquisition Partner

050 441 2646
noora.heinonen@digia.com

seera_pyorea-kuva_300x300

Seera Lode

Talent Acquisition Partner

044 513 0393
seera.lode@digia.com