Skip to content

Digia mukana TIETO20-kyberturvallisuusharjoituksessa

Kyberhäiriöt ovat jatkuvasti kasvava uhka koko yhteiskunnalle. Yritysten ja julkisten toimijoiden yhteispeli on avainasemassa uudenlaisiin uhkiin vastaamisessa. TIETO20-harjoitus kokoaa yhteen huoltovarmuuskriittisiä toimijoita yhteiskunnan eri sektoreilta.

Digitaalisessa maailmassa laajat kyberhäiriöt saattavat vaarantaa yritysten ja koko yhteiskunnan toimintakyvyn. 19.-21.1.2021 järjestettävässä tilannepelissä testataan huoltovarmuuskriittisten yritysten jatkuvuudenhallintaa, varautumista ja kriisiviestintää kyberhäiriötilanteissa.

Myös Digia on mukana harjoituksessa. Digialaisia osallistuu Secured Solutions -liiketoiminnasta, CSO Officesta eli Digian turvallisuusorganisaatiosta, IT-palveluista sekä viestinnästä eli laajasti eri puolilta organisaatiota.

”Jatkuvuuden hallinta on Digialla keskeinen teema liiketoiminnan jatkuvuuden ja ennen kaikkea asiakkaiden palveluiden turvaamisen näkökulmasta. Teemme yhteistyötä turvallisuusviranomaisten ja muiden korkean turvallisuuden asiakkaiden kanssa. Varautuminen erilaisiin uhkatilanteisiin ja harjoittelu ovat keinoja reagointi- ja toipumiskyvyn ylläpitämiseksi ja toimintamallien hiomiseksi”, sanoo Markus Asikainen, Secured Solutions -liiketoiminnan johtaja Digialta.

”TIETO20-harjoitus merkitsee Digialle mahdollisuutta testata turvallisesti omaa toimintakykyämme erilaisissa uhkaskenaarioissa. Harjoituksesta saatujen kokemusten perusteella pystymme kehittämään omaa toimintaamme ja varautumistamme. Toivomme harjoituksen auttavan meitä tunnistamaan uusia jatkuvuuden varmistamiseen liittyviä kehityskohteita sekä tiivistämään yhteistyötä huoltovarmuusverkoston eri toimijoiden välillä.”

Lisäksi harjoitus on Asikaisen mukaan oivallinen tilaisuus pohtia laajemmin Suomen kyberturvallisuuteen liittyviä kehitysideoita.

Yhteistyö ratkaisee tosipaikan tullen

Yhteisharjoitus on Digialle hyvä mahdollisuus hioa käytännön tasolla yhteistyötä huoltovarmuusverkoston eri toimijoiden kanssa. Harjoitus luo pohjaa yhteisten toimintamallien luomiseen.

Harjoitus järjestetään kahden vuoden välein. Tällä kertaa harjoitukseen osallistuu yrityksiä elintarviketeollisuuden, kaupan ja jakelun, öljynjakelun, logistiikan ja liikenteen sekä vesihuollon aloilta. Mukana ovat myös toimialojen keskeiset tele- ja ICT-palveluntuottajat, vartiointiliikkeet ja media-ala. Lisäksi harjoitukseen osallistuvat toimialoista vastaavat viranomaiset, Huoltovarmuuskeskus, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus, Puolustusvoimat sekä poliisi. Myös Yleisradio on mukana harjoittelemassa uutistuotantoa laajassa häiriötilanteessa.

Harjoituksen organisoinnista vastaa Huoltovarmuusorganisaatio Digipooli yhteistyössä Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen ja muiden sidosryhmien kanssa. Harjoituksen järjestämisestä vastaa Huoltovarmuuskeskus.

Lue lisää Digipoolin sivuilla >>

Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta ja harjoituksen muiden osallistujien edustajat kommentoivat TIETO20-harjoitusta Huoltovarmuuskeskuksen videolla >>

Lisätietoja:
Markus Asikainen
Johtaja, Secured Solutions, Digia
P. 050 462 1259
markus.asikainen(a)digia.com

Katri Nokkonen
Viestintäpäällikkö, Digia
P. 040 573 1300
katri.nokkonen(a)digia.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com