Skip to content

DigiFinland valitsi Digian toimittajaksi integraatioalustan ja integraatioiden kehittämiseen ja ylläpitoon

Toimituksen kohteena olevan integraatioalustan kautta hoidetaan tulevaisuudessa DigiFinlandin palveluiden vaatimaa rajapintaliikennettä. Hankinnan ennakoitu arvo on noin 5,7 miljoonaa euroa.

DigiFinland Oy ja Digia ovat allekirjoittaneet 16.12.2021 sopimuksen, jonka mukaisesti Digia toimittaa DigiFinlandille kehitystiimin integraatioiden kehittämiseen ja ylläpitoon. Tiimi toimii DigiFinlandin ohjauksessa. Sopimuskausi on määräaikainen vuoden 2022 loppuun asti ja sisältää kaksi optiokautta (1+1). Sopimuksen arvioitu arvo koko kolmen vuoden ajalta on noin 5,7 miljoonaa euroa.

DigiFinlandin tehtävänä on edistää sosiaali- ja terveys- sekä pelastusalan digikehittämistä sekä julkisen hallinnon ICT:n yhteentoimivuutta. Integraatioalustan kautta hoidetaan DigiFinlandin palveluiden vaatima rajapintaliikenne. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi Omaolo, Sähköinen arkistointi, Sähköinen perhekeskus, Suuntima ja Päivystysapu 116117.

”Toiminnan uudistamisen ja digitalisoimisen edellytyksenä on, että kerran tallennettua tietoa tulee pystyä jakamaan ja hyödyntämään. Integraatioiden ja rajapintojen avulla mahdollistetaan tiedon liikkuminen organisaatioiden sisällä sekä niiden välillä.  DigiFinlandin monialainen tehtävä ja toimintaympäristö ovat lisänneet tarvetta teknisten integraatioratkaisuiden laajentamiselle, hallinnoinnille ja ylläpidolle. Yhtiön tuleva integraatiokehitys perustuu integraatioalustan ympärille rakentuvaan palvelukokonaisuuteen ja tavoitteena on tarjota integraatiopalveluita DigiFinlandin omien palveluiden lisäksi myös hyvinvointialueille vuodesta 2023 eteenpäin”, kertoo johtaja Jenny Vuollet, DigiFinland.

”Digia on Suomen johtava integraatiotoimittaja ja olemme monen asiakkaamme pitkäaikainen ja luotettu kumppani. Olemme innoissamme yhteistyöstä DigiFinlandin kanssa ja siitä, että pääsemme mukaan varmistamaan suomalaisille tuttujen ja tärkeiden palveluiden toimintavarmuutta integraatio-osaamisemme kautta”, kommentoi Digian Janne Tuominen, liiketoimintajohtaja, Managed Digital Core.

Lisätietoja:

Jenny Vuollet
Johtaja, hankkeet ja kehitys, DigiFinland Oy
P. 050 414 7545

Janne Tuominen
Liiketoimintajohtaja, Managed Digital Core, Digia
P. 040 839 4370

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com