Lehdistötiedote

Millä eväin suomalaisyritykset menestyvät verkkokaupassa? Uusi sisältösivu kertoo

Ensin koronakevät sinkautti verkkokauppojen myyntiluvut nousuun, sitten uutinen Amazonin saapumisesta Ruotsiin muistutti, millaiseen kilpailuun suomalaisen verkkokauppiaan on todella kyettävä vastaamaan. Mutta kuinka se tehdään? Tutustu tietopakettiin aiheesta Digian uudella sisältösivulla.

Liian moni verkkokauppa-asiakas jättää ostokset kesken. Kuinka hylätyistä ostoskoreista pääsee eroon? Millaista liikevaihtoa verkkokaupasta kannattaa tavoitella kivijalkamyyntiin suhteutettuna? Kuinka hyödynnän dataa, jota verkkokauppa tuottaa? Lyhyesti sanottuna: kuinka varmistan, että verkkokauppani tuottaa parasta mahdollista tulosta ja kehittyy aina tuloksellisemmaksi?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Digian uusi, tuloksellista verkkokauppaa käsittelevä sisältösivu. Taustalla on Digian ammattilaisten vuosien myötä kertynyt asiantuntemus siitä, millaisia kysymyksiä asiakkaat verkkokauppaa kehittäessään pohtivat. Näkökulma on liiketoiminnallinen, joskin tekstissä esitellään yleistajuisella otteella teknisiä ratkaisuja.

”Verkkokauppaa kehittäessä ei saa ajatella liian suppeasti”

Sivulla uppoudutaan itse verkkokaupan ohella useisiin siihen läheisesti liittyviin teemoihin. Yhdistävä tekijä on yrityksen asiakas ja ennen kaikkea asiakkaan polku: missä kanavissa asiakas kohtaa yrityksen ennen ja jälkeen verkkokauppaostosten. Olennainen kysymys kuuluu, jatkuuko asiakkaan polku katkotta kanavasta toiseen – vai joutuuko asiakas-parka kompuroimaan siilojen esteradalla.

”Asiakas näkee ja kokee yrityksen kokonaisuutena, jossa olennaista on helppo tuotteisiin tutustuminen, asiakaspalvelu eri kanavissa, itse kaupan transaktio ja lopulta luotettavat toimitukset. Verkkokauppaa kehitettäessä ei saisi ajatella liian suppeasti, vaan täytyy pitää mielessä, että kokonaisuuden pitää olla sujuva ja toimiva”, sanoo Arto Lamminen, verkkokauppaliiketoiminnan vetäjä Digialta.

Esimerkiksi sujuvat tilaukset ja toimitukset tai ajantasaisten varastosaldojen esittäminen verkkokaupassa vaativat, että taustajärjestelmät toimivat verkkokaupan kanssa yhtenä integroituna kokonaisuutena.

Kohti tuloksellista verkkokauppaa -sisältösivulla käsitellään seuraavia teemoja:

  • Liiketoiminnalliset tavoitteet lähtökohtana tulokselliselle verkkokaupalle
  • Asiakasanalytiikka ja palvelumuotoilu apuna verkkokaupan asiakaskokemuksen rakentamisessa
  • Tavoita ja sitouta asiakkaasi digitaalisella markkinoinnilla
  • Voittava asiakaskokemus on monikanavainen asiakaskokemus
  • Tuotetiedot ovat verkkokaupan kovaa ydintä
  • Millainen on hyvin toteutettu verkkokauppa?
  • Saatavuus, toimitukset ja palautukset – pystytkö pitämään, minkä lupaat?

Pääset sisältösivulle täältä. Toivotamme antoisia lukuhetkiä!

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 200. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme asiakkaidemme kanssa kotona ja kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2019 oli 131,8 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*