Skip to content

Oispa digiä! Digian uudessa podcastissa ratkotaan innostavien digipalveluiden ikiaikaista mysteeriä

Podcastin ensimmäinen jakso on kuunneltavissa 4.5.2022 alkaen Spotifyssa, Apple Podcastissa, YouTubessa ja SoundCloudissa. Kuulijoille on luvassa inspiraatiota ja konkreettisia vinkkejä digikokemuksen kehittämiseen – kokemuksen, joka saa käyttäjät huokaamaan: oispa digiä.

Uuden digipalvelun tavallinen tarina? Kehitetään innolla, lanseerataan tarmolla, ja muutaman kuukauden kuluttua ihmetellään, kun oikein kukaan ei tunnu ottaneen palvelua osaksi arkeaan. Kohta ei enää muisteta koko asiaa ja jatketaan niin kuin ennenkin.

Eihän sen niin pidä mennä! Kaikkihan haluavat kehittää digiratkaisuja, jotka toimivat arjessa ja palvelevat käyttäjiä. Sellaisia, joita ilman ei hetken kuluttua osata – tai haluta – enää olla. Miksi yhtälö osoittautuu kerta toisensa jälkeen ylitsepääsemättömäksi?

Tienraivaajat digitaalisuuden ikiaikaisen paradoksin äärellä

Digian uusi Oispa digiä -podcast pureutuu käyttäjiä innostavien digipalveluiden ikiaikaiseen mysteeriin. Digitaalisuus tuo parhaimmillaan tehokkuutta ja tuottavuutta organisaation omaan toimintaan sekä auttaa asiakasuskollisuuden ja lisämyynnin rakentamisessa. Hyödyt jäävät saavuttamatta, jos digipalveluita ei käytetä. Jotta digi-investointi voi maksaa itsensä takaisin, on ensin ratkaistava tuhannen taalan kysymys. Kuinka se rakennetaan – digikokemus, jota ilman käyttäjät eivät halua olla?

”Loppukäyttäjien odotusarvo digitaalisille palveluille on ymmärrettävästi erittäin korkea. Ei ole enää hyväksyttävää, että asiakas joutuu miettimään eri palvelukanavien siirtymiä tai vaihtoehtoja arjessaan. Saumaton fyysisen ja digitaalisen maailman yhdistävä käyttäjäkokemus on kaiken ytimessä. Podcast antaa mielenkiintoisia kokemuksia ja vinkkejä tämän aihepiirin ympärillä”, sanoo podcastin juontaja ja digitaalisten palveluiden asiantuntija Jaakko Saari Digialta.

Aiheesta kanssamme keskustelevat vieraat muun muassa seuraavista organisaatioista:

  • HKScan
  • Eckerö Line
  • Liiga
  • Verohallinto

Nämä organisaatiot hyvin eri toimialoilta kehittävät omia palveluitaan tienraivaajina, ennakkoluulottoman käyttäjälähtöisesti. Kaikilla on takana vuosien työ, ja nyt he avaavat oivalluksia sekä kantapään kautta opittua matkan varrelta.

Vieraat paljastavat keskusteluissa muun muassa, mikä on ollut vuosien asiakaslähtöisessä kehitystyössä paras munaus. Entä missä asiakkaat ovat päässeet yllättämään? Ketä he katsovat ylöspäin: Mikä organisaatio kehittää asiakaskokemusta kadehdittavan hyvin omalla toimialallaan?

”On hienoa, että olemme saaneet mukaan eturivin toimijoita, joiden kanssa olemme hyödyntäneet digitaalisuuden mahdollisuuksia ja rakentaneet palveluita jo pitkään. Avoin kokemusten jako on iso mahdollisuus: joskus uusi idea tai hyödyntämistapa löytyy joltain toiselta toimialalta tai liiketoiminta-alueella. Pyrimme podcastissa kertomaan, miten eri näkökulmia yhdistävä kokonaiskokemus käytännössä tehdään ja kuinka se on avain tulevaisuuden digi-hankkeisiin. Pintaa syvemmältä, yhdessä tehden”, liiketoimintajohtaja Sami Paihonen Digialta sanoo.

Luvassa ei ole syväsukellusta teknologiaan, vaan kysymyksiä käsitellään palvelumuotoilun, asiakaskokemuksen kehittämisen ja liiketoiminnan johtamisen näkökulmasta.

Podcast on suunnattu kaikille, jotka omassa organisaatiossaan pohtivat digitaalisuuden hyödyntämistä osana työntekijöiden arkea ja asiakaskokemuksen kehittämistä – eivätkä halua luovuttaa ennen kuin käyttäjät huokaavat: oispa digiä.

Oispa digiä -podcast kuunneltavissa seuraavilla alustoilla:

  • Spotify
  • SoundCloud
  • Apple Podcast
  • YouTube

Tutustu podcastin jaksoihin, vieraisiin ja juontajiin >> 


Lisätietoja: 
Sami Paihonen
Liiketoimintajohtaja, Digia Oyj
p. 050 502 1111
sami.paihonen@digia.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com