Uutinen

Tulorekisteri on valmis

Tulorekisteri on Suomessa täysin uudenlainen rekisteri, joka sujuvoittaa viranomaisasiointia. Kansalaisille rekisteri tarjoaa reaaliaikaisen näkymän omiin tulotietoihin. Vuodenvaihteessa maaliin tuli ison hankkeen viimeinen vaihe, jonka myötä mukana ovat myös eläkkeet ja etuudet. Digia on toteuttanut tulorekisteriä yhdessä Verohallinnon kanssa.

Ennen tulorekisteriä työnantajat ja etuuden maksajat ilmoittivat tiedot maksamistaan palkoista, muista ansiotuloista ja etuuksista moninkertaisesti eri tahoille, nyt tulotiedot ovat reaaliaikaisesti hyödynnettävissä yhdestä paikasta.

Digia on ollut toteuttamassa tulorekisteriä loppuvuodesta 2016 alkaen. Digia myös tuottaa tulorekisterin ylläpitopalvelun ja koordinoi ylläpitoa.

Tulorekisterin tuotantokäyttö alkoi 1.1.2019, jonka jälkeen työnantajat ovat ilmoittaneet sinne maksamansa palkat. Vuoden 2021 alusta lähtien tulorekisteriin on ilmoitettu myös maksetut eläkkeet ja etuudet.

Tulorekisterin kautta kulkee tietoa valtavalla volyymillä: tulorekisteriin on tähän mennessä tullut 108 miljoonaa palkkatietoilmoitusta, 4,6 miljoonaa työnantajan erillistietoilmoitusta sekä 4 miljoonaa etuustietoilmoitusta. Vuonna 2021 tulorekisteriin odotetaan yhteensä 70 miljoonaa etuustietoilmoitusta.

Reaaliaikaisesti tarjolla oleva tieto nopeuttaa päätöksentekoa valtavasti sekä vähentää työnantajien hallinnollista taakkaa, kun tiedot maksetuista suorituksista tarvitsee ilmoittaa vain yhteen kertaan. Tulorekisteriin ilmoitettuja tietoja hyödynnetään muun muassa kansalaisten eläke- ja etuuspäätöksissä, verokorteissa, oma-aloitteisissa veroissa sekä verotuspäätöksissä.

Lue lisää: tulorekisteri.fi

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*