Jatkuvan kehityksen avulla kattavaksi turvallisuusalustaksi
Vaikka sovelluksen pääpaino olikin aluksi juuri hätäpaikannuksen kehittämisessä, oli tavoitteena alusta alkaen kehittää sovelluksesta monipuolinen palvelukokonaisuus, joka tarjoaisi kattavasti eri viranomaistahojen palvelut. Tällä hetkellä 112 Suomi -sovelluksesta löytyvät muun muassa muiden viranomaisten puhelinnumerot, alueelliset liikennetiedotteet sekä vaaratiedotteet. Lisäksi sovelluksesta voi esimerkiksi tarkastaa lähimmän sydäniskurin sijainnin. Koronapandemian puhjetessa sovellukseen lisättiin nopealla aikataululla myös linkki koronataudin oirearvioon.
"Sovelluksesta on tullut jatkuvan kehitystyön myötä monipuolisempi kokonaisuus. Se on tänä päivänä virallinen vaaratiedottamisen kanava ja muutenkin erilaiseen tiedottamiseen liittyen merkittävämmässä roolissa", Nieminen toteaa.
Tulevat kehitystarpeet huomioiden sovellus on alusta alkaen suunniteltu siten, että se on helposti ja joustavasti laajennettavissa. Myös toimintavarmuus ja luotettavuus ovat yhteiskunnallisen sovelluksen kannalta tärkeitä seikkoja. Muun muassa näiden syiden takia sovellus on rakennettu pilvialustoja hyödyntäen.
Sovelluksen kehityspolulla olevia ideoita viedään jatkuvasti suunnitelmallisesti eteenpäin. Kun vastaan tulee uusia kehitysideoita, selvitetään Hätäkeskuslaitoksella ensin, onko asia sovelluskokonaisuuteen sopiva ja tarkoituksenmukainen. Tämän jälkeen idean toteutusmahdollisuudesta keskustellaan Digian kanssa. Yhteistyössä Digian kanssa suunnitellaan tarkoin myös testaus ja julkaisu.
"Digian kanssa on muodostunut hyvin sujuva ja käytännönläheinen yhteistyömalli sovelluksen kehittämisen ympärille. Uusia ominaisuuksia on kyetty toimeenpanemaan sovellukseen nopeallakin aikataululla", Nieminen kehuu.