Tekoälyä käytetään jo Suomessakin tuotekehityksen tukena. Tekoälytyökalut pystyvät tekemään erittäin kattavia kilpailevien tuotteiden tai palvelujen analyyseja valtavista globaaleista tuotemassoista.
Tekoälyllä voidaan esimerkiksi kartoittaa tuotteiden ominaisuuksia ja käyttäjien internetissä antamaa palautetta. Omia tuotteita voidaan kehittää näiden tietojen pohjalta.
Tekoäly hoitaa ammattimaista viestintää
Tekoälyn voi valjastaa kirjoittamaan viestejä asiakkaille niin, että niissä otetaan huomioon erikseen määritellyt tyyli- ja sävyohjeet. Tekoälylle voi kuvailla lyhyesti viestin asian, ja sen jälkeen automatiikka luo halutun tyylisen viestin lähettäjän tarkastettavaksi. Tekoäly tehostaa asiakasviestintää ja parantaa sen ammattimaisuutta ja laatua.
Markkinoinnin sisältöjen luominen ja päivittäminen
Tekoäly tehostaa markkinointitekstien luomista ja erityisesti niiden päivittämistä esimerkiksi yrityksen verkkosivustolla. Jos vaikkapa tuotteisiin tulee muutoksia, tekoälyä voi pyytää päivittämään nämä muutokset kaikkiin verkkosivuston teksteihin. Ihmisen osaksi jää muutosten tarkastaminen.
Tekoäly lisää ymmärrystä asiakkaista
Tekoäly on tehokas työkalu asiakastietojen ja -palautteen analysointiin. Sitä voidaan hyödyntää myös laajemmin potentiaalisen asiakaskentän tutkimiseen. Näin voidaan muodostaa syvällisempää ymmärrystä siitä, millaisia toiveita ja tarpeita asiakkailla on.
Asiakkaita voidaan segmentoida sekä taustatietojen että käyttäytymisen perusteella. Esimerkiksi ostoskorianalyysi auttaa tekemään osuvampia tuote-ehdotuksia ja parantamaan asiakaskokemusta.
Segmentoinnin avulla voidaan tehdä myös mm. erilaisia asiakkaiden toiminnan ja vaikka siirtymien ennakointia sekä palvelutarpeen arviointia. Hyvinvointialueet ja sote-toimijat hyödyntävät tätä esimerkiksi ikäihmisen palvelutarpeen arvioinnissa.
Älykkäät chatbotit asiakaspalvelussa
Tekoäly on oiva apu yritysten tiedon prosessoinnissa, joka parantaa merkittävällä tavalla tiedonhaun tehokkuutta. Kehittyneillä chatbot-ratkaisuilla voidaan parantaa kaikkia tiedonhakuprosesseja ja saavuttaa näin parempi asiakastuki.
Älykkään hakuteknologian avulla yritykset voivat luoda esimerkiksi kehittyneitä virtuaaliavustajia, jotka pystyvät ymmärtämään monimutkaisia asiakaskyselyitä, antamaan yksityiskohtaisia vastauksia tai ottamaan esimerkiksi tilauksia vastaan automaattisesti.