Skip to content

Laattapiste hakee lisää tehoja digitaalisuudesta – liiketoiminta-alustan uudistamisen tavoitteena katkeamaton digipolku

Laattapiste on käynnistänyt Digia Enterprise -liiketoiminta-alustan (ERP) merkittävän kehityshankkeen, jonka tavoitteena on tehostaa edelleen jo pitkälle vietyjä toiminnan ohjauksen ratkaisuja sekä parantaa käytettävyyttä. Toteutettavista ominaisuuksista suurin osa tullaan tuotteistamaan osaksi Digia Enterprisen vakioversiota.

Kotimainen Laattapiste on kylpyhuoneisiin erikoistunut perheyritys. Vaikka suuri yleisö saattaa tuntea Laattapisteen nimenomaan kuluttajia palvelevana keraamisten laattojen erikoisliikkeenä, tarjoaa Laattapiste laajan valikoiman kylpyhuonerakentamiseen ja lattioiden pinnoittamiseen liittyviä tuotteita. Valtaosa yrityksen liikevaihdosta tulee kuitenkin ammattiasiakkaille suuntautuvasta myynnistä. Laattapiste palvelee valtakunnallisesti julki-, uudis- ja korjausrakentamiseen erikoistuneita yrityksiä.

Laattapisteen yhtenä kehityskohteista on digitaalisuus, johon liittyen yritys on viime vuosina tehty isoja investointeja. Jatkumona tälle Laattapiste panostaa nyt liiketoiminta-alustansa kehittämiseen yhteistyössä Digian kanssa.

”Laattapiste on käyttänyt Digia Enterprisea vuodesta 2011 ja alustaan on tehty meille tarpeellisia asiakaskohtaisia sovituksia. Nyt haluamme kehittää ja uudistaa alustaa liiketoiminnallemme entistä sopivammaksi, jotta pääsemme kiihdyttämään liiketoimintamme kehittämistä edelleen”, kertoo Laattapisteen logistiikkajohtaja Antti Tarkkala.

Toimivassa kokonaisuudessa Digia Enterprise on keskeisessä roolissa

Laattapisteen toiminta vaatii taustajärjestelmiltä monipuolisuutta ja tehokkuutta. Toimivassa järjestelmäkokonaisuudessa Digia Enterprise on keskeisessä roolissa. Liiketoiminta-alusta ohjaa yrityksen toimintoja ja nivoo muut taustajärjestelmät yhteen liiketoimintaa palvelevaksi kokonaisuudeksi. Se toimii ydinjärjestelmänä muun muassa verkkokaupalle, varastonhallinnalle ja taloushallinnolle.

Kehitystyön tavoitteena on saada lisää tehoa, parantaa automaatiota ja lisätä älyä liiketoiminta-alustaan. Digia Enterprise -liiketoiminta-alustan kehittäminen nähdään tehokkaan liiketoimintaa palvelevan tilaus-toimitusketjun mahdollistajana.

”Koemme, että muun muassa Digia Enterprisen varastonhallinnan eri toimintojen kehittäminen yhdessä Digian kanssa tuo Laattapisteelle merkittäviä hyötyjä tulevaisuudessa. Isossa kuvassa tavoitteemme on se, että digitaalinen polku kylpyhuoneen suunnittelusta toimittamiseen ja laadunvalvontaan olisi katkeamaton. Samalla saamme vapautettua resursseja asiakaspalveluun”, kommentoi Laattapisteen varatoimitusjohtaja Petteri Haru.

Digia Enterprisen uutta perusversiota kehitetään tiiviisti yhteistyössä asiakkaiden kanssa sprintti kerrallaan. Mukana kehityksessä on Laattapisteen lisäksi Etola-yhtiöt.

”Uusien toiminnallisuuksien lisäksi kehitämme jatkuvasti teknistä alustaa, huomioiden asiakkaidemme digitalisaatiotarpeet, mutta myös järjestelmän käytettävyystarpeet eri käyttöliittymävaihtoehtojen osalta”, kommentoi Digia Enterprise-liiketoiminnan johtaja Stefan Hellstrand Digialta.

Lisätietoja:

Stefan Hellstrand
Digia Enterprise-liiketoiminnan johtaja, Digia
+358 50 544 1323

 

Digia Enterprise on kotimainen liiketoiminta-alusta, joka on kehitetty erityisesti Suomesta johdettujen yritysten tarpeisiin. Digia Enterprise on Avainlippu-tuote ja kaikki kehitys- ja tukipalvelut tapahtuvat Suomessa. Digia Enterprise hyödyntää Progress OpenEdge -teknologiaa.

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com