Skip to content

Case SOL

SOL kehittää tehokkaasti uusia palveluita CRM-järjestelmästä saatavan tiedon avulla 

SOL käyttöönotti uuden laskutus- ja CRM-järjestelmänsä vuoden 2020 aikana yhdessä Digian kanssa. Microsoft Dynamics 365 ja Power Platform -alustan hyödyt tunnistettiin heti, ja nyt niitä on myös tehokkaasti hyödynnetty. Kun ajantasainen laskutus- ja asiakastieto on saatavissa keskitetystä järjestelmästä, on sitä myös mahdollista hyödyntää monipuolisesti liiketoiminnan kehittämiseen. Käyttöön on otettu jo kolme uutta palvelua.

 

SOL-konserni on monille tuttu toimija, jonka tunnistaa aurinkoisesta ilmeestä. Palvelualan yrityksen toimialoihin kuuluvat nykyisin niin siivous-, pesula-, henkilöstö-, kiinteistö-, toimitila- kuin turvallisuuspalvelutkin.

”Uudistimme vuoden 2020 aikana yhdessä Digian kanssa laskutus- ja CRM-järjestelmämme. Teemme palveluliiketoimintaa monille eri aloille ja toimintamme edellyttää pitkälle automatisoituja järjestelmiä. Halusimme käyttöömme tehokkaan järjestelmän, jonka avulla voimme parantaa tiedolla johtamista ja raportointia sekä käyttäjäkokemusta”, kertoo SOL-konsernin tietohallinnosta vastaava Joni Westman.

Uuden alustan haluttiin mahdollistavan uusien toiminnallisuuksien käyttöönotto helposti, ja sen tuli luonnollisesti olla myös sujuvasti integroitavissa muihin järjestelmiin. ”Huomasimme nopeasti Microsoft Dynamics 365 ja Power Platform -alustan monipuolisuuden. Se on tuonut läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta laskutusprosesseihimme ja asiakkuuden-hallintaan, mutta mahdollistanut myös datan aivan uudenlaisen hyödyntämisen.” Westmanin mukaan uudistuksen ansiosta asiakasdata on parempaa ja sitä voidaan tavoitteiden mukaisesti myös hyödyntää tehokkaammin. ”Totesimme uudistuksen yhteydessä, että kehitämme järjestelmää edelleen liiketoiminnan tarpeiden mukaan ja nyt meillä on jo kolme uutta palvelua, joilla olemme myös saavuttaneet tunnistettavia liiketoimintahyötyjä”, Westman sanoo.

Mitä teimme

•    Laskutusjärjestelmä
•    Asiakkuudenhallinta (CRM)
•    Integraatio
•    Pilvialusta
•    Kiinteistöhuollon ratkaisu
•    Asiakasportaali
•    Markkinoinnin automaatio

Millä teimme

•    Microsoft Dynamics 365
•    Microsoft Dynamics 365 Sales
•    Microsoft Power Platform
•    Microsoft Azure
•    Microsoft Logic Apps
•    Node.js
•    Microsoft Dynamics 365 Field Services
•    Microsoft Power Pages
•    Microsoft Dynamics 365 Marketing

CRM mahdollisti palvelun ketterän kehittämisen ja saimme sen heti uuden liiketoiminnan tueksi. Jo nyt palvelu on tuonut meille liiketoimintahyötyjä. Palvelun avulla olemme voineet mm. kasvattaa kiinteistöpalvelujemme volyymeja.

Joni Westman, Chief Information Officer, SOL-konserni

Field Service helpottaa kiinteistöpalvelujen työtä kentällä ja konttorissa

Yksi uusista Dynamics 365 -alustalla toteutetuista palveluista on kiinteistöpalveluille suunniteltu Field Service. Sen avulla kiinteistöpalveluiden työntekijöiden on aiempaa helpompi ottaa kentällä uudet työt ja tehtävät vastaan ja myös mm. kirjata työhön liittyvät tiedot. Esimiehille palvelu mahdollistaa kenttätyönhallinnan tehokkaammin, kun esimerkiksi tarvikkeita voi tilata suoraan tukkureiden hankintajärjestelmistä ja myös laskutus hoituu tätä kautta suoraan.

”CRM mahdollisti palvelun ketterän kehittämisen ja saimme sen heti uuden liiketoiminnan tueksi. Käyttöä laajennetaan ja käyttöliittymää toki kehitetään edelleen, mutta jo nyt palvelu on tuonut meille liiketoimintahyötyjä. Palvelun avulla olemme voineet mm. kasvattaa kiinteistöpalvelujemme volyymeja”, Westman kertoo.

 

Asiakasportaalin avulla parannetaan asiakkaiden palvelua

CRM:stä saadun asiakastiedon avulla SOL on kehittänyt asiakkaidensa käyttöön asiakasportaalin, josta asiakkaat voivat helposti seurata ajantasaisena asiakassuhteeseen liittyviä tietoja ja palveluiden tilannetta. 

”CRM:n myötä meidän ei tarvitse ylläpitää asiakastietoa enää manuaalisesti ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Nyt asiakkaillamme on mahdollisuus nähdä tuottamiemme palveluiden tilanne ja yhdessä määrittelemiemme avainmittareiden toteutuminen ajantasaisena”, kertoo SOLin kaupallinen johtaja Mika Martola. 

Hän näkee monia mahdollisuuksia portaalin kehittämisessä. ”Käyttöönotto on alkuvaiheessa, mutta tämän avulla pystymme parantamaan asiakaskokemustamme, kun tiedon jalostaminen on helpompaa. Palvelun kautta asiakkaamme saavat heille relevantit tiedot, samalla kun palvelu auttaa meitä kehittämään omaa toimintaamme”, Martola lisää. Asiakkaiden palvelua tullaan kehittämään myös CRM-dataa hyödyntävän markkinoinnin automaation myötä. Se mahdollistaa mm. prosessien automatisoinnin ja markkinointiviestinnän kohdentamisen aiempaa paremmin. 

Olemassa oleva tieto hyötykäyttöön

SOL kokee saaneensa uudistetun laskutus- ja CRM-järjestelmän myötä organisaation olemassa olevan tiedon paremmin hyödynnettäväksi. Se helpottaa sekä raportointia, mutta mahdollistaa myös tiedolla johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisen.  

”Nyt kun meillä on hyvänlaatuinen data käytettävissämme, tavoitteena on lähteä hyödyntämään pala kerrallaan kaikkia alustan ominaisuuksia. Microsoft Dynamics 365 ja Power Platform mahdollistavat meille paljon”, Westman sanoo. 

”Työtä aloittaville vinkkaan kuitenkin vielä, että tietokäsitteiden määrittelyyn kannattaa käyttää aikaa ja niihin kannattaa suhtautua kriittisesti. Hyödyt konkretisoituvat tehokkaasti vain, jos käytettävissä oleva data on aidosti laadukasta. Digian kaltaisella osaavalla ja monipuolisella kumppanilla on myös merkittävä rooli mahdollisuuksien tunnistamisessa ja tietysti itse toteutuksissa”, Westman lisää.