Työpajoissa löydettiin 36 tekoälyn käyttökohdetta
Hankkeen käytännön työ aloitettiin helmikuussa 2024. Digian kehittämässä Tekoälyn tiekartta -konseptissa tekoälyn hyödyntämistä edistetään neliosaisella työpajamallilla. Järvi kertoo, että työpajoihin otettiin mukaan runsas edustus YIT:ltä ja sen eri liiketoimintayksiköistä, yhteensä 21 henkilöä. Tämä osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi.
Ensimmäisessä vaiheessa käytiin läpi tekoälyteknologioita ja niiden erilaisia käyttömahdollisuuksia. ”Oli hienoa nähdä, miten valtavasti joidenkin osallistujien henkilökohtainen maturiteetti tekoälyssä kasvoi keskustelujen aikana”, Järvi kertoo. Osalla osallistujista ei ollut juurikaan tekoälyn tuntemusta, mutta ymmärrys teknologiasta ja sen mahdollisuuksista nousi nopeasti uudelle tasolle.
Toisessa vaiheessa keskityttiin ideoimaan konkreettisia käyttötapauksia. Järvi kertoo, että ideointi onnistui erinomaisesti. ”Löysimme yhteensä 36 erilaista tekoälyn käyttötapausta.”
Näitä aihioita arvioitiin ja priorisoitiin sitten hankkeen ydinryhmän voimin. Valintaperusteita olivat hyöty liiketoiminnalle, tekninen toteutettavuus ja hankkeen vaatima työmäärä.
Lopputuloksena syntyi tekoälyn hyödyntämisen tiekartta, joka sisälsi tekoälyn lupaavimmat käyttökohteet ja valmiin suunnitelman hankkeiden viemiseksi eteenpäin.
”Yhteistyö ja koko prosessi Digian kanssa meni tosi hienosti. Digialla on hyvä konsepti tällaisen tiekartan rakentamiseen. Se oli todella selkeä, hallittu ja hyvin ohjattu”, Järvi kiittää.