Skip to content

Digian Career Compass — Artun ja Tuiren reitti it-alan töihin

On taas se aika vuodesta, kun Digia tarjoaa mahdollisuuden urapolkunsa alkuvaiheissa oleville löytää reitti työhön it-alalla. Career Compassin hakuaika on alkanut. Nyt on erinomainen hetki päästä aloittamaan ensimmäisissä it-alan töissä, olit sitten opintojesi loppuvaiheessa tai esimerkiksi tekemässä uravaihdosta. Tässä blogissa digialaiset Arttu Huttunen ja Tuire Viita-aho kertovat työllistymisestään Career Compassin kautta.

Arttu Huttunen työskentelee Digialla Integration Developerina ja hänen urapolkunsa toi hänet Digialle vuonna 2020 Career Compassin kautta. Hän opiskelee Turun yliopistossa tietotekniikkaa ja Career Compassin avulla hän pääsi ensimmäiseen oman alansa työhön. ”Olen ollut pienestä lähtien kiinnostunut tietokoneista ja tietotekniikasta, joten motivaatio päästä alan töihin on ollut kova. Oli hienoa, että viimein siihen tuli mahdollisuus ja vielä opintojen ohessa”, Arttu kertoo. Arttu työskenteleekin osa-aikaisesti Digialla ja viimeistelee samalla opintojaan.

Tuire Viita-aho taas on viimeisimmän Career Compassin kautta digialaistunut. Hän aloitti työt 2021 keväällä ja työskentelee Magento-verkkokauppojen parissa Junior Software Developerina. Tuiren tausta eroaa hieman Artusta, sillä hän saapui Digialle eräänlaisena alanvaihtajana.

”Työskentelin aiemmin muutaman vuoden monipuolisessa roolissa pienessä tamperelaisessa mainostoimistossa. Tehtäviini kuului verkkosivujen toteutusta pääasiassa Concrete5-julkaisujärjestelmällä. Lisäksi vastasin kotisivujen sisällöntuotannosta ja hakukoneoptimoinnista sekä suunnittelin mainos- ja markkinointimateriaaleja”, Tuire kertoo taustastaan.

“Suoritin tuon aiemman työni ohessa tietojenkäsittelyn tradenomitutkinnon muuntokoulutuksen kautta. Aiemmin olin jo valmistunut liiketalouden tradenomiksi ja humanististen tieteiden kandidaatiksi”, Tuire jatkaa.

Arttua ja Tuirea yhdistää se, että Career Compass tarjosi mahdollisuuden ensimmäiseen kunnon työpaikkaan ohjelmistokehityksen parissa.

Digian koko, yhteiskunnallisesti merkittävät asiakkuudet sekä ammattitaitoinen porukka saivat hakemaan

Artulle Digia ei ollut aluksi kovin tuttu. Hän sai tiedon Career Compassista ainejärjestönsä kautta ja sen myötä hän tutustui Digiaan tarkemmin ja yllättyi, miten iso talo oli kyseessä ja millaisissa projekteissa Digia oli mukana. ”Asiakastarinoista löytyy isoja ja nimekkäitä asiakkaita, jotka olivat yhteiskunnallisestikin merkittäviä. Tiesin myös, että Digia oli suositun 112-sovelluksen taustalla. Nämä tekivät vaikutuksen”, Arttu kertoo. Hän laittoi sitten hakemuksen vetämään.

Pian hän saikin kutsun aamiaistilaisuuteen, jossa hän pääsi kuulemaan lisää integraatioiden parissa työskentelystä Digialla sekä keskustelemaan digialaisten kanssa. ”Digialaiset oli omalla tavalla rentoja ja haastatteluiden myötä tuli fiilis, että tuolla haluan olla töissä”, Arttu kertoo. Rekrytointiprosessin edetessä Arttu pääsi suorittamaan teknisen ennakkotehtävän.

Ennakkotehtävää Arttu työsti huolella. Tehtävässä käytettiin hänelle uusia teknologioita ja Google oli ahkerassa käytössä tehtävää työstettäessä. ”Luulen, että tehtävässä testattiin sitä, kuinka hyvin hakija pystyy opettelemaan uutta lennosta ja itsenäisesti dokumentaation ja internetin avustuksella”, Arttu pohtii.

Tehtävä tuli valmiiksi määräajassa ja niinhän siinä kävi, että Artulla oli pian työtarjous takataskussa ja hänellä alkoi uudenlainen työarki juuri alkaneesta pandemiasta huolimatta.

Minulla oli käsitys, että Digia on juniorimyönteinen ja haluaa saada ja kouluttaa alalle uusia osaajia


Tuirelle Digia oli jo entuudestaan tuttu ja hän oli seurannut Digian kasvua kiinnostuneena. ”Olin seurannut Digiaa jo useamman vuoden, ja minulla oli yrityksestä positiivinen kuva muun muassa Mimmit koodaa -ohjelman kautta. Minulla oli käsitys, että Digia on juniorimyönteinen ja haluaa saada ja kouluttaa alalle uusia osaajia”, Tuire kertoo. Hän tunsi myös Digialta entuudestaan muutamia henkilöitä, jotka ovat olleet yrityksen palkkalistoilla jopa vuosikausia. ”Ei voi olla ihan surkea paikka, jos siellä viihdytään pitkään”, Tuire ajatteli.

“Tarkoitukseni oli hakea Digialle jo valmistumiseni jälkeen 2019. Elämäntilanteeni vuoksi päätin kuitenkin lykätä työpaikan vaihtoa. Kun Digian Career Compass -haku vuodelle 2021 sitten alkoi, totesin, että nyt on oikea aika”, hän muistelee. Niin oli.

Hakemusajan päätyttyä Digialta oltiin yhteydessä Tuireen. Hänen taustansa ja hakemuksensa oli kiinnittänyt huomiota Digian verkkokaupparatkaisujen tiimissä. Tämä tehtävä ei ollut alun perin mukana Career Compassissa, mutta Tuiren tausta vaikutti sopivalta, joten tätä mahdollisuutta haluttiin hänelle tarjota. Tuire kiinnostuikin tehtävästä.

Tämän jälkeen seurasi pari haastattelukierrosta, joista toinen oli luonteeltaan hiukan teknisempi. ”Viimeisimmässä vaiheessa minua jututtivat vielä tuleva esihenkilöni ja hänen esihenkilönsä, yksikön johtaja. Keskustelun päätteeksi he tarjosivat minulle työpaikkaa ja aloitin työni Digialla Magento-verkkokauppojen parissa Junior Software Developer -tittelillä”, Tuire sanoo.

Jo paljon on päässyt oppimaan tänä aikana, mutta aina on mahdollisuus oppia lisää

Arttu työskennellyt useissa eri projekteissa integraatioiden parissa ja päässyt myös kokeilemaan erilaisia rooleja. ”On hyvä asia kehittymisen kannaltakin, kun on päässyt näkemään ja tekemään erilaisia asioita ja ollut eri rooleissa”, Arttu toteaa. Hän on ollut sekä tekemässä uutta, korjaamassa vanhaa, että ylläpitämässä. ”Alustapuolen hommat olivat hauskoja. Se vaatii kykyä oppia uutta. Siellä hyppäsin vähän syvään päätyyn ja piti kyllä paljon opiskella. Arkeen kuului silloin paljon googlettamista ja pään raapimista, mutta se teki hommasta vain mielenkiintoista”, hän lisää.

Jatkuva oppiminen on osa digialaisten työarkea. Digian kulttuuriperiaatteisiin kuuluu oppiminen ja Senior Trainee -asenne. Se tarkoittaa sitä, että ala ja teknologiat kehittyvät jatkuvasti ja myös digialaisten pitää jatkuvasti oppia uutta ja päivittää osaamistaan. Tähän myös kannustetaan Digian puolelta ja oppimista mahdollistetaan eri keinoin. ”Ei tarvitse osata kaikkea valmiiksi, aikaa opettelulle annetaan – ja huijarisyndroomasta kärsii varmaan lähes jokainen tällä alalla”, Tuire naurahtaa.

Yksin ei kuitenkaan jää. ”Opeteltavaa oli paljon ja on toki edelleen, mutta tarvittaessa kysymällä asiat kyllä lopulta ratkeavat,” Tuire toteaa. Arttu on samaa mieltä. ”Aina kun heitti kysymyksen tai ongelman chatissä, jonka parissa painii, niin tuli nopeasti vastaus tiimiläiseltä, että otetaanko puhelu ja käydään läpi yhdessä. Töitä tehdään yhdessä tiiminä ja tietoa jaetaan auliisti ”, Arttu lisää.

Miksi kannattaa hakea mukaan Digian Career Compassiin?

Tuire suosittelee Career Compassia it-alasta kiinnostuneille, uransa alkutaipaleella oleville osaajille. Olit sitten alanvaihtaja tai ensimmäistä työpaikkaa hakemassa. ”Tämä tarjoaa hyvän kasvualustan”, Tuire kertoo. ”Jos halua ja kiinnostusta on aloittaa työt it-alalla, mutta työkokemusta ei vielä ole päässyt kertymään, kannattaa ehdottomasti hakea tähän”, Arttu täydentää. ”Saat vähintään kokemusta työnhausta ja työhaastatteluista ja millaisia tehtäviä voi olla hakuprosesseissa ja niistä voi aina oppia”, hän jatkaa.

Tuire on samaa mieltä kokemuksen hyödyllisyydestä. ”Hakuprosessin aikana kävin luonnollisesti läpi monenlaisia tunteita. Ensimmäisen haastattelun jälkeen en ollut varma, pääsenkö jatkoon. Tuntui, että olin höpissyt jännityksen vallassa ihan mitä sattuu. Jatkossahan sitä oltiin. Prosessin jälkeen oloni oli todella onnellinen mutta myös hiukan epäuskoinen – olin kuin olinkin päässyt haluamaani työpaikkaan.”

Tuire kiteyttää vielä mitä kaikkea onkaan jäänyt käteen, työpaikan lisäksi tietenkin. ”Itsevarmuutta omasta osaamisesta. Mahdollisuuden näyttää, että minusta on tähän. Hyvän kasvualustan, aikaa oppia ja opetella. Välittävän työyhteisön. Hyvät työsuhde-edut. Mukavaa vapaa-ajantekemistä yrityksen tukemien OpenClub-harrastekerhojen kautta”, hän listaa. Kiinnostaisiko listatut asiat myös sinua?

 

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi