cc-banneri.jpg

Digia Career Compass

Löydä reittisi IT-alan työtehtäviin

________  _

Ensimmäisen alan työpaikan löytäminen voi olla haastavaa. Digian Career Compass viitoittaa tien ja opastaa sinut urapolkusi alkuun ohjelmistoalalla. Career Compass sopii sinulle, jos olet suorittamassa it-alan opintoja tai muuten kiinnostunut starttaamaan uraa it-alalla. Toivomme, että sinulla on jo mahdollisesti kokemusta ohjelmistokehityksestä tai tietojärjestelmistä opintojen tai oman kiinnostuksen kautta sekä intoa oppia jatkuvasti lisää, sillä jokainen digialainen on Senior Trainee.

Mitä Senior Trainee tarkoittaa? Lue lisää Digian kulttuuriperiaatteista täältä

Career Compass 2023-hakuaika alkaa 5.12.2022

Kuinka hakuprosessi etenee?

Hakuaika: 5.12.2022 – 8.1.2023 

Järjestämme 15.12.2022 kello 16.00–17.00 avoimen webinaarin, jossa pääset kuulemaan lisää Career Compassista ja eri hakupoluista ja meillä työskentelystä, miten hakuprosessi etenee sekä esittämään kysymyksiä digialaisille. Webinaarilinkki päivittyy tälle sivulle ennen 15.12.  

Käymme läpi hakemukset hakuajan päätyttyä ja tammikuun aikana pyrimme ilmoittamaan kaikille hakijoille haun seuraavista vaiheista heidän osaltaan. Haastatteluita on yleensä kaksi kierrosta joista toinen järjestetään verkon välityksellä ja toinen mielellään kasvotusten. Haastattelukierrokset saattavat tehtävästä riippuen pitää myös sisällään kevyen case-tehtävän tai koodaustestin, jossa pääset osoittamaan taitojasi. 

Hakuprosessi päättyy ja rekrytointipäätökset tehdään viimeistään helmi-maaliskuun aikana tehtävästä riippuen. Aloitusaika sovitaan joustavasti tapauskohtaisesti, mutta toivomme että aloitus tapahtuisi kevään 2023 aikana niin pääset pian aloittamaan urapolkusi Digialla.

Eri hakupolut ja roolikuvaukset päivittyvät tälle sivulle hakuajan alettua 5.12.2022.


Mitä Career Compass tarjoaa sinulle?


Career Compassin kautta työllistyt suoraan junior-rooliin asiantuntijaksi, josta oppimispolkusi alkaa oman tasosi mukaan edetä. Kyseessä ei siis ole koulutuskokonaisuus, vaan ammattitaitosi tulee kasvamaan työn ohessa. Roolista riippuen tulet työskentelemään joko asiakasprojekteissamme tai sisäisen kehityksen parissa.

Digialla palkkaus varmistetaan tasa-arvoiseksi jokaisella aloittavalla ja tästä johtuen takaamme kaikille aloittaville teknisiin rooleihin vähintään 2500 kuukausipalkan. Keskiarvo vuonna 2022 aloittaneilla oli kuitenkin tätä korkeampi, sillä aloituspalkka määräytyy osaamisen, roolin vaativuuden, aiemman työkokemuksen sekä opintojen vaiheen kautta. Lisäksi digialaisena sinulle on mahdollisuus käyttää kattavia työsuhde-etujamme. Tutustu tarkemmin tarjoamiimme työsuhde-etuihin tästä.

Keväällä järjestimme Career Compass Get Together -tapahtuman, jossa vuonna 2022 aloittaneet digialaiset pääsivät tutustumaan toisiinsa ja verkostoitumaan yhteisen tekemisen merkeissä. Päivään kuului muun muassa urapolkuihin tutustumista, uratarinoita sekä vinkkejä ammatilliseen kehittymiseen. Loppupäivä vietettiin rennommissa merkeissä pakohuoneissa, panimokierroksella sekä hyvän ruoan, juoman ja tietenkin seuran merkeissä.

Digia_Career-Compass-Get-Together-tapahtuma_some-1x1-1.jpg
Digia_Career-Compass-Get-Together-tapahtuma_some-1x1-11.jpg
Digia_Career-Compass-Get-Together-tapahtuma_some-1x1-3.jpg
Digia_Career-Compass-Get-Together-tapahtuma_some-1x1-6.jpg
Digia_Career-Compass-Get-Together-tapahtuma_some-1x1-7.jpg
Digia_Career-Compass-Get-Together-tapahtuma_some-1x1-8.jpg

Tuki matkalla on tärkeää ja tarjoamme kattavan perehdytyksen, sekä onboarding buddyn ja esihenkilön tuen. Lisäksi pääset osaksi Digian lähes 1400 hengen osaajayhteisöä, jossa muun muassa heimojen kautta pystyt oppimaan kokeneemmilta kollegoilta työajalla sekä jakamaan myös omaa osaamistasi muille.  

Kaikki roolit ovat kokoaikaisia tai sovittavissa osa-aikaisiksi, tilanteesi mukaan ja aloitus on sovittavissa kevään 2023 ajalle. Tarjoamme työaikaan joustoa esimerkiksi opintojen oheen, joten ilmoitathan hakemuksellasi millaisella työajalla toivot työskentelyä. Työ vaatii varsinkin alussa paneutumista, joten vähintään 3 päivää viikossa tulisi olla mahdollista työskennellä. Myös etätyöskentely on useissa rooleista mahdollista perehdytyksen jälkeen sillä digialaiset työskentelevät hybridiympäristössä.


Tutustu digialaisiin

Kysyttävää? Ota yhteyttä: rekry@digia.com