Skip to content

Senior Trainee: Career Compassin kautta konsultiksi Digialle

Senior Trainee -blogisarjassa digialaiset kertovat omin sanoin työurastaan Digialla ja siitä millaista täällä on työskennellä. Titta Tienhaara tuli Digialle vuonna 2022 Digian Career Compass-haun kautta ja aloitti uransa Junior Netsuite Consultantina. Millaista ratkaisukonsultin arki on Digialla? Millaista on aloittaa työt uuden teknologian parissa ja miten työn ja opiskelun yhdistäminen onnistuu? Näistä Titta kertoo lisää tässä tekstissä.

Olen tietojohtamisen opintojeni loppuvaiheessa oleva NetSuiten-ratkaisukonsultti Digialla. Ennen junior konsulttina aloittamista työskentelin kesätöissä ja osa-aikaisesti opintojeni ohella asiakaspalvelun ja ostoassistentin tehtävissä julkisen puolen hankinnan ja logistiikan parissa, missä hyödynsin jokapäiväisessä työskentelyssäni toiminnanohjausjärjestelmää (kavereiden kesken ERPiä) myyntitilauksiin, varastoon ja ostoon liittyen. Kiinnostuin manuaalisten prosessien automatisoinnista, kun pääsin osallistumaan osana kandidaatintyötäni ohjelmistorobotiikkaan liittyvään kehitysprojektiin.

Urapolku Digialla alkoi Career Compass -hausta 

Päädyin hakemaan Digialle joulukuussa 2021 Digian Career Compassin kautta. Digia oli tullut minulle tutuksi työantajana tietojohtamisen opintojeni kautta, kun olin muun muassa osallistunut muutamalle Digian järjestämälle exculle, joiden myötä Digiasta oli välittynyt kuva monipuolisena työnantajana, joka tarjoaa useita mielenkiintoisia työtehtäviä digitalisaation parissa. Päädyin hakemaan NetSuiten ratkaisukonsultin roolia, koska minua kiinnosti manuaalisten prosessien automatisointi ja yritysten toiminnan kehittäminen digitaalisia ratkaisuja hyödyntämällä.

 

Hakemukseni jättämisen jälkeen minuun oltiin pian yhteydessä ja sovimme ensimmäisen haastattelun tiimimme esihenkilön ja tiimin vetäjän kanssa. Tämän jälkeen oli toinen haastattelu, jossa esitin etukäteen valmistelema case-tehtävän tiimimme esihenkilölle, vetäjälle sekä projektipäällikölle. Case-tehtävänannossa kuvattiin tarjouspyyntö, jossa esitettiin case-asiakkaan tarpeita ERP-järjestelmäratkaisulle. Case-tehtävän lopputuloksena oli noin puolen tunnin mittainen esitys, jossa painotettiin ratkaisukuvauksen tekemistä case-asiakkaan tarpeisiin.  Case-tehtävän esittäminen jännitti alkuun, mutta tehtävän valmistautumiseen oli hyvin aikaa, mikä vähensi jännitystä. Seuraavana päivänä case-tehtävän esittämisen jälkeen sain tiedon, että sain paikan ja aloitin tehtävässä maaliskuussa 2022, kun kotiuduin vaihto-opinnoistani.

Digia_Titta-Tienhaara_blogi-1920x1080

Digian Career Compass oli kohdallani kuuden kuukauden trainee-jakso, jonka aikana pääsin perehtymään työtehtäviini. Digian kautta järjestettiin erilaisia perehdytyksiä, joissa käytiin läpi muun muassa Digian kulttuuriperiaatteita. Digian kulttuuriperiaatteisiin tarkempi tutustuminen muovasi Digian työnantajakuvaa positiivisempaan suuntaan. Erityisesti se, että jokainen Digialainen on Senior Trainee eli uuden oppiminen on läsnä jokaisen työntekijän arjessa. Career Compassin kautta pääsin tutustumaan myös muiden yksiköiden Career Compass-ohjelmassa aloittaneisiin henkilöihin Career Compass Get Together -tapahtumassa, jossa vietimme päivää yhdessä muun muassa panimokierroksen ja pakopelin merkeissä. Tapaamisen jälkeen olen ollut yhteydessä muissa tiimeissä aloittaneisiin henkilöihin ja onkin ollut mukava päästä lounastamaan ja vaihtamaan kuulumisia heidän kanssaan sekä saada vertaistukea.  

Ratkaisukonsultin rooli NetSuiten parissa ja konsultin vaihteleva työarki 

Tällä hetkellä NetSuite-tiimimme koostuu 17 niin talouden, tuotannon, toimitusketjun hallinnan kuin teknisen puolen osaajasta. Kaikilla tiimiläisillämme on omat vahvuusalueensa NetSuiten ja liiketoiminnan osa-alueista ja jaamme tietämystä tiimimme sisällä toisillemme. Työtehtävämme sisältävät käyttöönottoprojekteja sekä jatkuvan palvelun tukea. Käyttöönottoprojekteissa toteutamme asiakkaillemme erilaisia NetSuite-ratkaisuja ja jatkuvan palvelun tuessa muun muassa ratkomme asiakkaidemme tukipyyntöjä NetSuiten käyttöön liittyen.

Aloittaessani NetSuite ratkaisukonsulttina NetSuite-teknologia ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta olin aikaisemmassa tehtävässäni käyttänyt päivittäin toista toiminnanohjausjärjestelmää, mistä koin olevan hyötyä NetSuiteen perehtyessä. Parin ensimmäisen kuukauden ajan työpäiväni kuluivat uuden opiskelussa videoita katsoessa sekä kollegoiden avustukselle asioihin perehtyessä. Tiimissämme aloitti kanssani samaan aikaan kaksi muuta junior konsulttia ja pidin siitä, että saimme toisiltamme vertaistukea NetSuiteen perehtyessä. Osallistuin osana perehdytystäni myös neljän viikon SuiteLife Campus -koulutukseen, joka on Oraclen järjestämä koulutus aloittaville NetSuite-konsulteille Euroopan alueella. Sain koulutuksesta paljon irti erityisesti NetSuite-teknologian hyödyntämisessä. Lisäksi sain jo perehdytykseni aikana vastuulleni tehtäviä käynnissä oleviin käyttöönottoprojekteihin liittyen ja tehtävieni vaikeusaste on kasvanut osaamiseni lisääntyessä.

Saan työtehtävissäni onnistumisen tunteita, kun saa alkuun haastavilta tuntuvia asioita ratkaistua hyödyntämällä osaamistani sekä etsimällä tietoa NetSuiten dokumentaatiosta sekä saamalla apua tiimiläisiltäni.

Tällä hetkellä työtehtäväni koostuvat sekä uusiin käyttöönottoprojekteihin osallistumisesta ja jatkuvan tuen tukitiketteihin vastaamisesta. Esimerkiksi olen tällä hetkellä ollut kehittämässä asiakkaalle raporttia NetSuiten analytiikkatyökalulla, jossa olen päässyt hyödyntämään muun muassa opinnoistani kerryttämää SQL-osaamistani. Saan työtehtävissäni onnistumisen tunteita, kun saa alkuun haastavilta tuntuvia asioita ratkaistua hyödyntämällä osaamistani sekä etsimällä tietoa NetSuiten dokumentaatiosta sekä saamalla apua tiimiläisiltäni. Tietojohtamisen opinnot ovat antaneet hyvät valmiudet tehtävään ja koen erityisen hyödyllisiksi taidoiksi opinnoissani kehittämäni ryhmätyöskentely- ja ongelmanratkaisutaidot sekä saamani yleinen ymmärrys tietojärjestelmäprojekteista. Lisäksi hyödyllisenä koen tuotannon ja toimitusketjun puolen konsulttina toimiessani sivuaineestani tuote- ja prosessitiedon hallinnasta saamani opit valmistuksen prosesseihin liittyen.

Opintojen ja työn yhteensovittaminen Digialla onnistui joustavasti 

Hakiessani Digialle Career Compassiin ilmoitin mielenkiinnostani lopputyön tekemiseen Digialle ja sovimme siitä jo työsopimusta allekirjoitettaessa. Aloittaessani Digialla keväällä 2022 oli minulla vielä muutamia opintojaksoja jäljellä, joten sovimmekin että aloitan diplomityön, kun saan kevään opinnot suoritettua. Digialla on tuettu hyvin työn ja opintojen yhteensovittamista muun muassa niin, että aloitin keväällä 2022 työskentelemällä osa-aikaisena kolme päivää viikossa, jolloin minulla oli mahdollisuus suorittaa viimeisiä kursseja. Kesäkuussa kun diplomityön kirjoittaminen alkoi, työajastani on varattu aikaa diplomityöni kirjoittamiselle. Diplomityön kirjoittaminen on tukenut myös hyvin työhön perehtymistäni, kun on päässyt perehtymään tarkemmin yleisesti ERP-järjestelmiin. 

Digialla parasta on ollut opintojeni ja työnteon yhteensovittamisen mahdollistaminen joustavasti. Digialla olen pitänyt myös siitä, että olen traineena osallistumaan asiakastyöhön ja oppimaan paljon uutta erilaisissa koulutuksissa sekä tiimikavereiltani. Digialla olen saanut työskennellä paikkariippumattomasti sekä työsuhde-etuna arvostan digialaisille tarjottuja laajoja työterveyshuollon palveluita. Tähän mennessä olen osallistunut jonkin verran, ja tulevaisuudessa haluan osallistua entistä aktiivisemmin, digialaisten vapaa-ajan harrastekerhoihin, joissa pääsee osallistumaan itseään kiinnostaviin tapahtumiin, kuten esimerkiksi pelaamaan padelia tai maistelemaan viinejä.  

“... olen saanut työtehtävissäni vastuuta jo alusta alkaen ja päässyt haastamaan itseäni. Olen kuitenkin pitänyt siitä, että uutena työntekijänä minulle on annettu sopivasti haastavia työtehtäviä, jolloin työkuorma ei ole kasvanut liian suureksi.” 

Digian työkulttuuri on mielestäni tasavertainen eli toimimme kaikki tiimissämme yhdenvertaisina vastuunkantajina. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että olen saanut työtehtävissäni vastuuta jo alusta alkaen ja päässyt haastamaan itseäni. Olen kuitenkin pitänyt siitä, että uutena työntekijänä minulle on annettu sopivasti haastavia työtehtäviä, jolloin työkuorma ei ole kasvanut liian suureksi. Minulle ajankohtaisin Digian kulttuuriperiaate tällä hetkellä on jakaminen eli tiimiläisteni jakaman tiedon avulla olen oppinut nopeasti uusia asioita. Jakamisen kulttuuriperiaate on läsnä myös Digian Heimotoiminnassa, jossa voi laajentaa omaa osaamistaan yli tiimirajojen itseään kiinnostavista aiheista. Arvostankin työyhteisössämme sitä, että käytämme aikaa yhdessä tekemiseen ja osaamisemme kehittämiseen.

Koen, että Digian vahvuus työnantajana on monipuolisuus erilaisten digitalisaation palveluiden tarjoajana. Career Compassin kautta olen päässyt monipuolisesti hyödyntämään koulussa oppimiani tietoja ja taitoja it-alan mielenkiintoisissa asiakasprojekteissa. Suosittelen Career Compassin hakemista kaikille, joita kiinnostaa it-alalla työskenteleminen, sillä Digialta löytyy monipuolisesti työtehtäviä digitalisaation parissa.

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi