Yhdessä tiedämme enemmän
Jakaminen
Aika on rajallinen. Ja uusien asioiden määrä rajaton. On fiksua varjella aikaansa turhalta –kuten keksimällä uudelleen sellaista, jonka kaveri saman katon alla keksi jo. Jakamalla asioita voi tehdä tehokkaammin. Samalla jakamalla oppii.
Jakaminen myös haastaa avoimuuteen. Jakamista voi ajatella kuin työpisteen seinään porattuna aukkona, josta kurkistaa naapuriin ja kauemmaskin. Sieltä voi löytyä hyviä uusia juttuja, vaikkapa se seuraava urasiirto. Tai sitten ihan vain ylpeyden tunne siitä, että ollaan kaikki yhtä Digiaa ja täällä tehdään todella paljon hienoja asioita.
Verkottunut maailma on periaatteessa tuonut kaiken lähelle. Välineitä ja menetelmiä jakamiselle on. Jakaminenkin on osittain asenne ja päätös, että kannan korteni kekoon yhteisten asioiden sujumiseen. Kysyn, jos en tiedä, tai jos uskon, että joku voisi tietää paremmin. Ja autan, jos joku pyytää tai huomaan voivani olla avuksi.
Jakamalla tunti minun aikaani voi parhaimmillaan säästää työkaverilta esimerkiksi kaksi päivää työaikaa. Ja on tiedon jakamiseen sellainenkin arkisen järkevä syy, että olemme kaikki töissä samassa firmassa. Sinun asiakkaasi on minun asiakkaani.
Mitä kannattaa jakaa?: No vaikka tavoitteet, tuskat, projektit, osaamiset, huomiot, opit ja mokat. Kun joku meistä onnistuu, niin juhlitaan työkaverin menestystä. Kun joku meistä mokaa, jaetaan opit ja jatketaan. Olemme täällä yhdessä. Ei tänne egoja haluta, vaan asiantuntijoita.