Skip to content

Case Tana

Uusi ERP tukee yrityksen kasvutavoitteita ja prosessien automatisointia

Monimutkaisten koneiden valmistus jätekäsittelyyn sekä älykkäiden laitteiden kehitys kierrätykseen asettavat erityisiä vaatimuksia IT-infrastruktuurille. Digia rakensi ympäristöteknologiayritys Tanalle uuden ERP-järjestelmän, joka mahdollisti prosessien automatisoinnin ja toiminnan tehokkuuden parantamisen.

 

Tana on ympäristöteknologiayritys, joka edistää kestävää kehitystä tarjoamalla älykkäitä laitteita ja ratkaisuja kiinteän jätteen käsittelyyn, kuten kaatopaikkajyriä, repijöitä ja kiekkoseuloja. Tanan todellinen vahvuus on kuitenkin sähköisissä ohjausjärjestelmissä ja älykkäissä kierrätysratkaisuissa. Yhtiön liiketoiminta perustuukin dataohjautuvaan liiketoimintaan, jota kehitetään jatkuvasti yhteistyössä asiakkaiden kanssa. 

"Olemme kasvaneet viime vuosina voimakkaasti ja onkin tärkeää, että toimintaamme ohjaava ERP-järjestelmä pysyy kasvumme edellä ja tukee myös tulevaisuuden toimintamalleja. Vanha ERP-järjestelmämme ei mahdollistanut riittävää skaalautuvuutta ja jopa rajoitti suorituskykyämme", kertoo Tanan tietohallintojohtaja Tero Silvonen.


Mitä teimme

  • skaalautuva toiminnanohjausjärjestelmä, joka mahdollistaa prosessien automatisoinnin ja toiminnan tehokkuuden parantamisen
Projektitiimissä oli pätevää porukkaa Digian puolella. Avain onnistumiseen oli kuitenkin siinä, että yhdessä pyrimme keksimään ratkaisuja ja viilaamaan asioita sujuvammaksi. Tämä jatkuva kehittäminen oli tärkeää sekä Digian että meidän prosessien kannalta, ja tämä auttoikin meitä parantamaan yhteistyötä.

Tero Silvonen, tietohallintojohtaja, Tana

Skaalautuva toiminnanohjaus auttaa arjessa ja mahdollistaa kasvun

Yhtiön tarve oli selvä: elinkaarensa päähän tullut ERP-järjestelmä tulee vaihtaa ja samalla täytyy luoda vakaa pohja tuleville integraatioille. Toiminnanohjauksen käytettävyyttä tulee myös parantaa. 

“Vanha ERP-järjestelmämme tuki vain yhdenlaista koneen rakennetta kerrallaan. Kun meillä on kuitenkin useampi eri tuote ja konfiguraatio, ongelma syntyi siitä, miten ne mallinnetaan järjestelmään niin, että kaikissa eri tilanteissa rakenteet saadaan tuotantotilaan oikealla hetkellä. Lisäksi meillä oli tarpeen ennakoida muutosprosessin kautta tulevia uusia ja muuttuneita nimikkeitä, jotka pitäisi saada hankinnan tietoon jo hyvissä ajoin. Tämä oli yksi iso rajoite vanhassa järjestelmässämme”, Silvonen kertoo.

”Uusi järjestelmä sallii  saman nimikkeen käyttämisen useassa eri rakenteessa, mikä mahdollistaa toimintamme ja prosessiemme merkittävän muuttamisen ja viilaamisen. Esimerkkinä mainittakoon kokoonpanon työvaiheistukset sekä alikokoonpanojen määrittämisen tehtäväksi useassa eri lokaatiossa, järjestelmän ohjatessa materiaalivirtoja lokaatioiden välillä”, Silvonen jatkaa.

Yhteistyö on avain onnistumiseen – Digian vahvuutena joustavuus ja jatkuva kehittäminen

Kumppaniksi valikoitui Digia ja NetSuite-toiminnanohjausjärjestelmä vakuuttavan tarjousvaiheen esityksen siivittämänä. Esitys loi uskottavan kuvan siitä, miten Tanan kasvua tuetaan uudella, skaalautuvalla ERP-järjestelmällä.

Vanhan järjestelmän korvaaminen nykyaikaisella selainpohjaisella Netsuite-toiminnanohjausjärjestelmällä alkoi joulukuussa 2022. Projektin eteni alusta alkaen sujuvasti. Analyysivaiheessa Tanalle toimitettiin kattavat ennakkotehtävät, joita seurattiin viikoittaisella workshop-aikataululla. Tiiviin yhteistyön myötä huomattiin, että projektin laajuus on oletettua laajempi. 

"Lähdimme projektiin joustavalla asenteella, mutta Digian tuella ja joustavuudella aikataulujen suhteen saatiin asiat rullaamaan. Sprintit sekä henkilökohtainen suunnittelu auttoivat meitä pysymään tavoiteaikataulussa, vaikka suunniteltu aikataulu muuttuikin alkuperäisestä. Digia pystyi mukautumaan muuttuviin tilanteisiin ja tämä joustavuus oli merkittävässä roolissa projektin onnistumisessa", kertoo Silvonen.

“Digia osoitti joustavuutta ja sopeutui meidän aikatauluihimme. Kun huomasimme, että asiat osoittautuivat vaikeammiksi tai meillä ei ollut tarpeeksi aikaa, aikatauluja siirrettiin sen mukaisesti”, Silvonen jatkaa.

“Projektitiimissä oli pätevää porukkaa Digian puolella. Avain onnistumiseen oli kuitenkin siinä, että yhdessä pyrimme keksimään ratkaisuja ja viilaamaan asioita sujuvammaksi. Tämä jatkuva kehittäminen oli tärkeää sekä Digian että meidän prosessien kannalta, ja tämä auttoikin meitä parantamaan yhteistyötä,” kertaa Silvonen.

Uuden järjestelmän hyödyt ovat ilmeiset – ”Se asettaa meidät vahvaan asemaan”

Uuden ERP-järjestelmän käyttöönotto tuo Tanalle merkittäviä etuja. Integraatiot muihin yrityksen käyttämiin järjestelmiin paranevat, mikä tehostaa toimintaa ja vähentää manuaalista työtä. Raportointimahdollisuudet monipuolistuvat, tarjoten tarkempaa ja ajantasaisempaa tietoa päätöksenteon tueksi. Myös tuotantoprosessien suorituskyky paranee, mikä nopeuttaa toimitusaikoja ja parantaa asiakastyytyväisyyttä.

Selainpohjaisuus ja automaattiset päivitykset tuovat mukanaan joustavuutta ja varmistavat, että järjestelmä pysyy aina ajan tasalla ilman ylimääräistä vaivannäköä. Tämä tukee yrityksen kasvutavoitteita ja prosessien digitalisointia.

Lisäksi järjestelmä tarjoaa muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten skaalautuvuutta ja ohjelmointirajapintojen avulla toteutettavia automaatio- ja digitalisaatioratkaisuja. Tulevaisuudessa yritys aikoo kehittää järjestelmän integroitavuutta eri organisaatioiden välillä ja parantaa näkyvyyttä tuotantoketjussa, mikä lisää toiminnan läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta.

"Olemme innoissamme uusista mahdollisuuksista, joita uusi ERP-järjestelmä tuo mukanaan. Se asettaa meidät vahvaan asemaan tulevaa kasvua ajatellen," toteaa Tero Silvonen.