Skip to content

Azure-akatemia kouluttaa uusia pilviosaajia

Digia järjestää neljän illan maksuttoman Azure-akatemian maaliskuussa. Lue blogistamme Mikko Hakolan mietteet siitä, miksi akatemiaan kannattaa hakea, ja miksi Digia haluaa kouluttaa uusia osaajia Azure-pilviteknologian pariin.

Pilviosaajia kaivataan nyt ja tulevaisuudessa

Pilvi liittyy tänä päivänä kaikkeen digitalisointiin: olemassa olevia järjestelmiä siirretään pilvialustoille ja uudet järjestelmät rakennetaan pilveen tai hankitaan yhä useammin palveluna. Pilviratkaisujen määrä kasvaa kaikissa yrityksissä voimakkaasti. Alue tarjoaa siis lukuisia uusia uramahdollisuuksia pitkälle tulevaisuuteen. Pilvitekijöistä on erittäin kova kysyntä sekä ICT-yrityksissä että myös muilla toimialoilla. Näin ollen pilviammattilaiset voivat työllistyä hyvin monelle alueelle oman kiinnostuksen mukaan. Yksi asia on joka tapauksessa varmaa: pilviosaajia kaivataan nyt ja tulevaisuudessa. 

Pilviratkaisut voidaan jakaa kolmeen alueeseen: IaaS (infrastructure as a service), PaaS (platform as a service) ja SaaS (software as a service). Karkeasti kuvattuna IaaS tarjoaa skaalautuvan pilvikapasiteetin ICT-palveluille (esim. uudet digitaaliset palvelut). PaaS tuo tarjolle uusia helposti hyödynnettäviä ratkaisuja esimerkiksi integraatioihin, API-rajapintoihin, analytiikkaan, IoT:hen ja AI:hin. SaaS taas tarjoaa asiakkaille liiketoiminta-alustoja, kuten Microsoft Dynamics 365 Unified Operations ja Customer Engagement -ratkaisut. Microsoft-ekosysteemissä nämä osa-alueet muodostavat uniikin kokonaisuuden, johon yritys voi nojautua digitalisaatiomatkallaan. 

Akatemiassa ratkotaan käytännön liiketoimintaongelmaa

Koulutus tapahtuu mielenkiintoisen käytännön casen ympärillä, joka yhdistää sekä Azure PaaS että SaaS -kyvykkyyksiä. Azure-akatemiassa neljän illan aikana osallistujat pääsevät tutustumaan Microsoft Azure -pilviteknologiaan rakentamalla IoT-liiketoimintaratkaisun Dynamics 365 for Field Serviceen. Kyseessä on todellinen tilanne, jossa IoT-laitteilla kerätään tietoa tilasta ja ympäristötekijöistä, jotka raportoidaan anturitiedoista kenttähuollon järjestelmään. Osallistujat saavat siis kosketuspintaa Micrsoft Azure Logic Appsilla toteutettaviin integraatioihin, IoT;hen sekä Microsoft Dynamics 365 Field Service -järjestelmään. Aiemmin Digian järjestämät koulutukset ovatkin saaneet kiitosta erityisesti siitä, että neljän illan aikana pääsee oikeasti tekemään ja ratkomaan käytännön liiketoimintaongelmia. 

Digialla jokainen on Senior Trainee

Digia on yksi johtavista toimijoista Pohjoismaissa sekä Microsoft-, että integraatioalueilla. Microsoft-alueella Digialla työskentelee yli 180 asiantuntijaa ja integraatioissa noin 200 osaajaa. Olemme myös ansainneet monia sertifikaatteja Microsoft-osaamisellamme, uusimpana kultakompetenssit täydentyivät Microsoft Cloud Solutions -kompetenssilla. Meiltä löytyy alan huippuosaajat, jotka auttavat kehittymään ja uralla alkuun. Oppiminen ei kuitenkaan koskaan lopu ja yksi kulttuuriperiaatteistamme onkin jatkuva oppiminen. Digialla jokainen on Senior Trainee, sillä jokaisella on osaamista jaettavaksi muille, mutta kukaan ei ole koskaan valmis. 

Digialla uramahdollisuuksia on monia oman mielenkiinnon mukaan. Työllistyä voi esimerkiksi kehittäjäksi, arkkitehdiksi, projektipäälliköksi tai palvelupäälliköksi, ja omaa urapolkua voi rakentaa talon sisällä omanlaisekseen. Myös mielenkiintoiset ja yhteiskunnallisesti merkittävät projektit ja asiakkaat takaavat lukemattomia mahdollisuuksia oppia lisää ja kehittää omaa osaamistaan. Tutustu tarkemmin asiakkaisiimme.

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi