CAse AM Security

Tehokkuutta turvallisuuden toimittamiseen


Suomen johtavat turvallisuusalan toimijat AM Security Oy ja AM Lukkoasema Oy uudistivat Digian kanssa toiminnanohjausjärjestelmänsä. Nyt konsernilla on käytössä yhteinen ERP, joka mahdollistaa toiminnan ja tiedonvälityksen tehokkuuden. Lisäksi kokonaisuuteen integroitiin Dynamics 365 for Field Service, joka palvelee kentällä asentajien kiireistä työtä.

Sekä meillä että Digialla panostettiin monta kuukautta hyvään tekemiseen ja järjestelmä lähti toimimaan välittömästi. Olimme aika yllättyneitä, miten sujuvasti homma toimi. Projekti eteni täysin aikataulussa ja budjetti jopa hieman alittui.

Kari Järvinen, toimitusjohtaja, AM Security Oy

mita-teimme.pngMitä teimmeTehokkuutta turvallisuuden toimittamiseen

Kotimainen turvallisuusalan monitoimija AM Security Oy ja tytäryhtiö AM Lukkoasema Oy uudistivat yhteistuumin toiminnanohjausjärjestelmänsä. Yritysten toimintakulttuuri otti ison harppauksen nykyaikaan senkin ansiosta, että mukaan integroitiin mobiili kenttäpalvelu asentajille.

”Halusimme yhtenäistää tietojärjestelmiä konsernin sisällä saadaksemme lisää tehokkuutta ja läpinäkyvyyttä toimintaan”, kertoo AM Security Oy:n ja AM Lukkoasema Oy:n toimitusjohtaja Kari Järvinen. Molempien yritysten yhteiseksi toiminnanohjausjärjestelmäksi päivitettiin Digian toimittamana Microsoftin Dynamics NAV.

Dynamics NAVin yhteyteen integroitiin Microsoftin Dynamics 365 for Field Service, joka tarjoaa huoltajille ja asentajille reaaliaikaisen tietoyhteyden päätelaitteen kautta. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu liiketoiminnan dataa ja analytiikkaa yritysjohdon tueksi tuottava Power BI.

AM Securityn toiminnanohjausjärjestelmä otettiin käyttöön vuoden 2018 alussa ja AM Lukkoaseman osalta käyttöönotto tapahtuu vuoden 2019 vaihteessa. Konsernissa on reilu 200 työntekijää, jotka kaikki käyttävät järjestelmää.

Taustatyö auttaa tekemään oikeita päätöksiä

”Uusi ERP tuo meille selkeää tehokkuutta varastonkiertoon ja läpimenoaikoihin. Saamme huomattavasti nopeammin ajantasaista tietoa, jota voimme hyödyntää prosessien kehittämisessä”, sanoo Järvinen.

Parantunut tehokkuus ei ole yksinomaan teknologian aikaansaamaa: hankkeen alkaessa konsernin toimintamallit otettiin tarkempaan syyniin.

”Valmistauduimme tosi hyvin tähän projektiin, kävimme läpi prosessit ja liiketoiminnan tarpeet. Pelkkä ERP ei lisää tehoa, vaan pitää tuntea toiminta ja tietää, mitä kehitetään”, Järvinen pohtii.

”Hyvä taustatyö on kantanut hedelmää ja nykyaikainen järjestelmä tukee uusia toimintamalleja. Kokonaisuuden hallinta ratkaisee.”

Asentajien kenttätyökalu on tuonut joustavuutta ja nopeutta käytännön työtehtävien hoitamiseen. Puhelimella ja tabletilla toimivan palvelun kautta välittyvät tiedot tehtävistä ja niiden suorittamiseen käytetystä ajasta. Aiemmin kentällä on käytetty pääasiassa paperia ja kynää. Kenttätyökalun avulla tehtävien etenemistä on helppo seurata ja tieto valmiista töistä lähtee suoraan laskutukseen.

Projektin sujumiseen Kari Järvinen on tyytyväinen.

”Sekä meillä että Digialla panostettiin monta kuukautta hyvään tekemiseen ja järjestelmä lähti toimimaan välittömästi. Olimme aika yllättyneitä, miten sujuvasti homma toimi”, sanoo Järvinen.

”Projekti eteni täysin aikataulussa ja budjetti jopa hieman alittui. Uskon, että saamme seuraavankin vaiheen jouhevasti valmiiksi.”

Digitaalisuus tukee kokonaispalvelua

AM Security Oy ja AM Lukkoasema Oy ovat Suomen johtavia turvallisuus- ja lukitusalan toimijoita. ”Toimitamme asiakkaille suunniteltuna ja asennettuna turvallisuuteen liittyviä tuotteita ja palveluita”, kertoo Kari Järvinen.

”Olemme esimerkiksi toimittaneet telakoille kamerajärjestelmiä, suuriin kiinteistöihin kokonaislukituksia ja rakennusliikkeille porttiautomatiikkaa.”

Digitalisaatio vaikuttaa kasvavassa määrin alan palveluihin ja tuotteisiin. Saatavilla on yhä enemmän esimerkiksi sähkölukkoja, joihin on integroitu kulunvalvontaa. Tekniikalla pyritään keräämään tietoa, jota voidaan hyödyntää eri tavoin.

”Haluamme olla teknisen kehityksen kärjessä, koska siten voimme tarjota asiakkaille nykyaikaisia tuotteita ja palveluita”, toteaa Järvinen.

”Tärkeintä on panostaa asiakkaan kokonaispalveluun. Tämä ala ei ole enää mummon munalukkoja kanalan ovessa, vaan meiltä vaaditaan asiantuntemusta ja kykyä nähdä asiakkaan tarpeita. Kesämökille ei välttämättä tarvita yhtä monimutkaisia järjestelmiä kuin esimerkiksi liikehuoneistoon.”