Case Lakimiesliitto

Lakimiesliiton jäsenille monipuolista palvelua verkossa

Lakimiesliitto halusi parantaa jäsenpalvelujaan ja tarjota jäsenille uuden modernin portaalin. Yhdessä Digian kanssa Lakimiesliitto otti käyttöönsä uuden jäsenrekisterin, joka toteutettiin Microsoft Dynamics 365 CRM -ratkaisulla. Portaali toteutettiin D365 Portals -lisäosalla.

Digia teki meille projektisuunnitelman, jonka aikataulu piti täsmällisesti. Menimme täysin suunnitelman mukaisesta ja projektin aikataulu piti. Olen päivä päivältä vakuuttuneempi siitä, että tämä oli täysin oikea järjestelmävalinta meille.

Jaana Halonen, kehityskoordinaattori, Lakimiesliitto

mita-teimme.pngMitä teimme

  • CRM
  • jäsenportaali

milla-teimme.pngMillä teimmeLakimiesliiton jäsenille monipuolista palvelua verkossa

Lakimiesliitto halusi parantaa jäsenpalvelujaan ja tarjota jäsenille uuden modernin portaalin. Lakimiesliitto otti käyttöönsä uuden jäsenrekisterin, joka toteutettiin Microsoft Dynamics 365 CRM -ratkaisulla. Portaali toteutettiin D365 Portals -lisäosalla.

"Meille kaikista tärkeintä on, että pyrimme palvelemaan jäseniä mahdollisimman hyvin ja tarjota erilaisia keinoja tavoittaa meidät", kertoo kehityskoordinaattori Jaana Halonen Lakimiesliitosta.

Muun muassa tästä syystä Lakimiesliiton entiset jäsensivut korvattiin modernilla jäsenportaalilla. Kaikilla jäsenillä on mahdollisuus uudistuneen portaalin käyttöön. Portaalissa jäsenet pääsevät tarkastelemaan jäsenetujaan, ottamaan helposti yhteyttä liittoon ja tutkimaan avoimia alan työpaikkoja. Lisäksi portaalissa jäsenet voivat lukea työelämätietoa ja katsoa urakoulutus- sekä webinaaritallenteita.

"Portaalissa jäsenet voivat myös mm. tarkastella ja päivittää omia tietojaan, hallinnoida uutiskirjeen tilauksia ja tilata Lakimiesliiton kalenteria. Eniten meillä jäsenet päivittävät työsuhde- tai tutkintotietojaan portaalin kautta", Jaana Halonen lisää.

Käyttäjän tunnistus mahdollistaa sisällön paremman kohdentamisen

Koska jäsenportaaliin pääsy vaatii kirjautumisen, voidaan käyttäjä tunnistaa ja näin ollen tarjota erilaisia sisältöjä erityyppisille käyttäjille. Esimerkiksi päätoimisille luottamusmiehille portaalista löytyy nimenomaan heille suunnattua työelämätietoa. Hallituksen ja erilaisten valiokuntien jäsenet pääsevät puolestaan tarkastelemaan heille kuuluvia asiakirjoja portaalin kautta.

Portaali on osa kokonaisprojektia, jossa liitolle toimitettiin uusi jäsenrekisterinä toimiva asiakkuudenhallintajärjestelmä Microsoft Dynamics 365 CRM. Portaali oli luonnollista toteuttaa Microsoft Dynamics 365 Portals -lisäosalla, ja nyt tieto kulkee aukottomasti portaalin ja CRM:n välillä.

Portaali taipuu moneen nyt ja tulevaisuudessa

"Tarkoituksena olisi seuraavaksi siirtää myös tapahtumahallinta portaaliin. Muuta ei ole vielä suunnitteilla tulevaisuuden varalle, mutta olemme avoimia kaikille kehitysideoille. Maailma muuttuu ympärillämme ja haluamme olla muutoksessa mukana. Nyt meillä on työvälineet todella hyvässä kunnossa ja mahdollisuus kehittää ihan mitä tahansa jäseniimme liittyviä palveluita", Halonen sanoo.

Lakimiesliitto aikoo tulevaisuudessa myös tiivistää liittojen välistä yhteistyötä, jonka myötä kehitystarpeita saattaa ilmetä. Kun järjestelmät ovat kunnossa, kaikki tiet ovat avoinna.

Portaalin ulkoasu on täysin räätälöitävissä ja muokattavissa

Lakimiesliitto otti portaaliprojektiin mukaan graafisen suunnittelijan, joka loi portaaliin yhdenmukaisen ilmeen varsinaisten verkkosivujen mukaan. Portaali voidaankin muokata täysin organisaation muun ilmeen näköiseksi.

"Käyttäjä ei huomaa, että ulkoisilta verkkosivulta siirrytään toisella alustalla olevaan portaaliin, koska ilme säilyy yhtenäisenä kautta linjan. Halusimme pitää graafisen ilmeen Lakimiesliiton näköisenä", Halonen kertoo. 

Digian D365 tiimi sai ennakkoluulot CRM-järjestelmää kohtaan karisemaan

Kun edellinen jäsenrekisteri alkoi tulla tiensä päähän keväällä 2016, aloitettiin Lakimiesliitossa kilpailutus hallituksen päätöksellä. Liitto päätti ottaa kilpailutukseen avuksi ulkopuolisen konsultin, jolla järjestelmätuntemus on hyvin hallussa. Konsultti suosittelikin, että uusi jäsenrekisteri toteutettaisiin CRM-järjestelmän avulla.  Silloin laitettiin tarjouspyyntö myös Digialle. 

"Saimme hyvin nopealla aikataululla tarjouksen ja meille tultiin esittelemään Microsoft Dynamics 365 CRM-ratkaisua. Esittelyn jälkeen totesimme, että sehän on kuin meille tehty. Lisäksi järjestelmä oli heti toimitettavissa niillä vaatimuksilla, mitä meillä oli", Halonen kertoo.

"Aluksi ajattelimme, että CRM-järjestelmä ei soveltuisi meille, koska kuvittelimme, että sitä kautta laskutus ei pelaa. Mutta sitten tuli Digia, joka osoitti meidän luulomme täysin vääriksi ja pystyi tarjoamaan juuri meille sopivan paketin", hän jatkaa. 

Halosen mukaan yhteistyö Digian kanssa on sujunut muutoinkin erittäin hyvin. 

"Digia teki meille projektisuunnitelman, jonka aikataulu piti täsmällisesti. Menimme täysin suunnitelman mukaisesta ja projektin aikataulu piti. Projektin varrella toki ilmeni joitakin lisätarpeita, mutta ne pystyttiin hyvin huomioimaan ja sovittamaan aikatauluun", hän kertoo. 

"Jäsenyyden hallinta on tänä päivänä hirveän helppoa"

"Olen kyllä päivä päivältä koko ajan vakuuttuneempi siitä, että tämä oli täysin oikea järjestelmävalinta meille. Mitä enemmän MS Dynamics 365 CRM:ään tutustuu, sitä enemmän se vakuuttaa. Tosi hyvä järjestelmä", Halonen kehuu. 

CRM:n rinnalle Lakimiesliitossa otettiin myös markkinointiautomaatiotyökalu ClickDimensions, joka on myös Halosen mukaan osoittautunut hänen sanojaan lainaten "älyttömän hyväksi". 

"Nyt meillä on käytössä laaja tuoteperhe Microsoftin tuotteita ja kyllä se on ihan selkeästi meidän etu, että käytössä on järjestelmät, jotka lukevat toisiaan. Jäsenyyden hallinta on tänä päivänä hirveän helppoa", Halonen hehkuttaa.