Generatiivinen tekoäly voi auttaa kirjoittamaan sähköposteja ja muuta viestintää. Uudet tekoälytyökalut pystyvät myös nauhoittamaan Teams-palaverin, johon käyttäjä ei itse päässyt mukaan. Tekoäly voi esittää keskustelusta tiivistelmän, kertoa päätetyistä asioista ja kuvailla jopa keskustelun sävyä eri asioita käsiteltäessä.
Tekoälyä voi hyödyntää tehokkaasti myös esimerkiksi yhdenmukaisen asiakasviestinnän luonnissa, esimerkiksi asiakaspalvelussa. Tekoäly ohjaa sisällöntuotantoa brändiohjeistuksen mukaan.
Tehokkaampi ja älykkäämpi tiedon hakeminen
Tekoäly voi auttaa hakemaan tietoja paljon aiempaa tehokkaammin, myös yrityksen sisäisistä järjestelmistä. Työntekijä voi esimerkiksi asiakaspuhelun aikana esittää tekoälylle selväkielisiä kysymyksiä asiakkaasta, ja AI-työkalu pystyy hakemaan juuri nämä tiedot vaikkapa toiminnanohjausjärjestelmästä.
AI-pohjaista automaatiota voi hyödyntää taas esimerkiksi erilaisten digitoitujen tietojen oikoluvussa ja tietojen poiminnassa.
Puhekäyttöliittymä voi tuoda yllättäviä tehostuksia
Järjestelmien ohjaaminen äänikomennolla voi tuntua pieneltä asialta, mutta se voi sujuvoittaa ja tehostaa merkittävästi monia tehtäviä. Puhekäyttöliittymät voivat tuoda jopa kymmenien prosenttien tehostuksen.
Puheentunnistusta ja tekoälymalleja voi hyödyntää erilaisten sanelujen vastaanottamisessa, litteroinnissa, jäsentelyssä ja kirjaamisessa. Tätä on hyödynnetty niin erilaisissa tilakatselmoinneissa ja laadunvarmistuksen apuna kuin sote-ammattilaisten ja lääkärien työssä.
Toimisto-ohjelma muuttuu henkilökohtaiseksi apuriksi
Microsoft ja muut valmistajat tuovat ohjelmistoihinsa vauhdilla tekoälyapureita, jotka voivat nopeuttaa merkittävästi esimerkiksi dokumenttien luomista. Tekoäly voi ottaa pohjaksi vaikkapa aiemman tarjouksen tai esityksen ja muuttaa siihen uudet tiedot käyttäjän ohjeiden mukaan. Kun luonnos on syntynyt, käyttäjä voi edelleen ohjeistaa tekoälyä tekemään siihen muutoksia. Tällaiset tekoälyapurit voivat tuoda työhön merkittäviä tehostuksia.
Sovelluskehitys tehostuu merkittävästi
Generatiivinen tekoäly osaa kirjoittaa ja editoida perusohjelmakoodia. Lisäksi tekoäly pystyy etsimään koodista virheitä ja generoimaan ohjelmistotestauksen testitapauksia. Tällä hetkellä arvioidaan, että sovelluskehitys voisi laajassa mitassa tehostua 20–30 prosenttia – ja yksittäisissä tehtävissä paljon enemmänkin. Tekoäly antaa myös hyvät mahdollisuudet parantaa koodin laatua ja vauhdittaa kehitystyötä.