Mobiilisovellukset luovat ”digitaalisen kannattamisen kotipesän”
Liigan strategia on tehdä mobiilisovelluksista uudenlaisten palvelujen ydin ja ”digitaalisen kannattamisen kotipesä”. Siksi myös kaikille seuroille päätettiin rakentaa oma mobiilisovellus, jotta ne voivat palvella joustavasti omia fanejaan ja yhteistyökumppaneitaan.
Digia rakensi mobiilisovelluksille yhteisen alustan, ja sovelluksia on julkaistu vuodesta 2019 saakka.
”Ässien mobiiliappi on pian valmistumassa, ja HIFK tulee mukaan vuoden 2023 lopulla. Sen jälkeen kaikilla 15 joukkueella on oma sovellus Liigan sovelluksen lisäksi”, Sundquist kertoo.
Parin viime vuoden aikana mobiilisovelluksiin on lisätty myös asiakkaan tunnistaminen, mikä on tärkeä ominaisuus moderneissa digitaalisissa palveluissa. Asiakkaan ja käyttöhetken tunnistamisen myötä faneille voidaan tarjota personoitua palvelua juuri sopivalla hetkellä.
”Tulevaisuudessa tilanne voi olla esimerkiksi tämä: kun perheellinen tulee lasten kanssa ensimmäistä kertaa peliin, hänelle voidaan antaa tietoa hallin lapsiparkista ja muista häntä kiinnostavista palveluista. Toisaalta halliin säännöllisesti tulevalle kausikorttilaiselle voidaan esittää vaikkapa tarjouksia fanituotteista,” Sundquist kuvailee.
Ottelulippu on tärkeimpiä keinoja tunnistaa asiakas ja käyttötilanne. Digia on jo toteuttanut mobiilikausikortit, ja myös yksittäiset liput pyritään tuomaan sovelluksiin lipunmyyntikumppanien kanssa.
Fanien osallistamiseen mobiilisovelluksissa hyödynnetään Fannex-teknologiaa, joka on yleinen Pohjois-Amerikan suurissa urheilusarjoissa. Se tuo sovelluksiin 15 erilaista viihteellistä mahdollisuutta.
Pelin aikana mobiilisovelluksessa voi esimerkiksi äänestää parasta pelaajaa tai osallistua pelipaidan arvontaan. Kun katsojat osallistuvat äänestykseen, he näkevät esimerkiksi seuraavalla pelikatkolla tulokset hallin valotaululla. Sundquist toteaa, että nykyään monet asiakasryhmät odottavat, että urheilussa on tarjolla tällaisia moderneja hyöty- ja viihdepalveluja.