Skip to content

Data-analytiikka ja liiketoimintatiedon hallinta

Moni yritys on jo matkalla kohti dataohjautuvaa liiketoimintaa, jossa avainlukujen seurannasta edetään automatisoituun toiminnanohjaukseen, luotettaviin ennusteisiin ja toimenpiteiden vaikuttavuuden arviointiin.
kanntettava tietokone ja kuulokkeet

Data strategiatyöskentelyn ja päätöksenteon tukena

Data on tänä päivänä yksi johdon tärkeimmistä työvälineistä. Ennen sitä käytettiin lähinnä suorituksen seurantaan, mutta nyt – kehittyneen analytiikan ansiosta – data auttaa ohjaamaan liiketoimintaa älykkäämmin ja tehokkaammin.  

Reaaliaikainen avainmittareiden seuranta on tehokas apu talouden ja avaintoimintojen ohjaamisessa sekä liiketoiminnan ja myynnin johtamisessa. Kun datan lisäksi otetaan mukaan tekoälyä ja automaatiota, saadaan luotettavia ennusteita ja mahdollisuudet toiminnan optimointiin ja jatkokehitykseen. 

Huolella analysoidun luotettavan datan tuottama uusi ymmärrys toimii tärkeänä työvälineenä, kun lähdetään kehittämään uusia palveluja ja liiketoimintaa.  

Jalostetaan datastasi arvoa

Suurin osa johtavista ERP-, WMS- ja CRM-järjestelmistä on jo nyt keskeinen tiedolla johtamisen työkalu. Mikäli järjestelmän sisällä ei ole varsinaista data-analytiikkatoiminnallisuutta, kannattaa liiketoimintatiedon hallintaan hyödyntää erillistä data-alustaa ja BI-työkalua. Älykkäitä, helppokäyttöisiä ja kustannustehokkaita järjestelmiä on saatavilla runsaasti.

Me autamme valitsemaan parhaiten tarpeisiisi soveltuvat työkalut ja tuemme sinua datavisiosi toteuttamisessa, olitpa jo harjaantunut datajohtaja tai vasta alkutekijöissä datan hyödyntämisessä.

Meiltä saat apua myös tavoitteiden määrittämiseen ja kehittyvän datastrategian muodostamiseen sekä data-alustan valintaan ja tietoturvalliseen käyttöönottoon. Me varmistamme, että kaikki tiedon varastoinnin, raportoinnin ja analysoinnin mahdollistajat ovat kunnossa.  

Tiedolla johtaminen on olennainen askel digievoluution tiellä.

Erityisen otollisia hyödyntämiskohteita data-analytiikalle ovat toiminnan tehostaminen ja asiakasymmärryksen parantaminen.

Datan ohjaamana, ei dadan. 

Muotisanat ja villitykset tulevat ja menevät, faktat pysyvät.

Analytiikan Fast Track – tiekartta datan ja analytiikan hyödyntämiselle

Olemme kehittäneet nopean ja tehokkaan työpajojen sarjan, jonka aikana autamme sinua muodostamaan tilannekuvan ja toteutuskelpoisen suunnitelman, jolla pääset liikkeelle data-analytiikan hyödyntämisessä. Voimme keskittyä esimerkiksi teknologiavalintoihin tai käyttötapausten tunnistamiseen ja kuvaamiseen, sinun tarpeidesi mukaisesti

Digia Business Insight – pirstaleisesta datasta kirkas tilannekuva

Olemme kehittäneet skaalautuvan kokonaisratkaisun tiedolla johtamiseen. Saat pilvipohjaisen tietovaraston​, analytiikkaratkaisun ja ​raportoinnin​ integroituna jo käytössäsi olevaan ERP- tai CRM-ratkaisuun

Climber-PartOfDigiaGroup

Liiketoiminnallinen näkemys ja tekninen toteutus yhdeltä kumppanilta

Me Digialla tunnemme datan lähdejärjestelmät, ymmärrämme tekniset toteutusmahdollisuudet ja osaamme siksi auttaa sinua hyödyntämään data-analytiikan mahdollisuuksia monipuolisesti.

Tiedämme, kuinka tärkeää on, että analytiikkadata on luotettavaa, helposti ymmärrettävää ja kaikkien hyödynnettävissä paikkariippumattomasti. Olemme toteuttaneet lukuisia onnistuneita datahankkeita useiden eri toimialojen yrityksille ja toimijoille aina talouden raportoinnista kestävän kehityksen toimenpiteiden mahdollistamiseen ja operatiivisen toiminnan optimointiin. 

Osaamistamme vahvistaa erityisesti Pohjoismaissa ja Euroopassa toimiva tytäryhtiömme Climber, joka on toteuttanut vuosittain yli 400 BI-ratkaisua kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille monitorointiin, analysointiin ja raportointiin QlikView:n ja Qlik Sensen avulla.

Pohditaanko asioita yhdessä?

Jos haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa, voit jättä meille yhteydenottopyynnön alla olevan painikkeen kautta.
668x473_trendiopas_DS_kansi2

Älykäs digitaalinen liiketoiminta -trendiopas

Trendioppaassamme käsittelemme teemoja liittyen datan kokonaisvaltaisen hyödyntämisen mahdollisuuksiin osana niin personoitua asiakaskokemusta kuin digitaalista työntekijäkokemusta.

Tutustu myös muihin palveluihimme

Nostimme alle data-analytiikkaan ja liiketoimintatiedon hallintaan liittyviä palvelukokonaisuuksia, joista saatat olla kiinnostunut.
light_lime_square

Integraatiot ja rajapinnat

Fiksusti rakennetut integraatiot vaikuttavat suoraan siihen, kuinka sujuvasti data on liiketoiminnan hyödynnettävissä sekä välillisesti siihen, kuinka tehokasta ja älykästä yrityksen toiminta ja johtaminen on.

Lue lisää >

light_lime_square

Tekoäly ja esineiden internet

Reaaliaikaista dataa keräävien laitteiden ja järjestelmien määrä kasvaa, mutta datan hyödyntäminen vaatii suunnitelmallisuutta ja älykkäitä työkaluja. Tekoäly auttaa johtamaan datamassoista ennakoivaa analytiikkaa ja älykäs datan hyödyntäminen petaa tulevaisuuden menestystä. 

Lue lisää >

light_lime_square

Robotiikka ja automaatio

Kun annat ohjelmistorobotin hoitaa rutiininomaiset työtehtävät, voit itse keskittyä tuottamaan arvoa asiakkaillesi.  

Lue lisää >

Ville Mäkinen

Head of Sales, Digital Solutions

ville.makinen@digia.com
ville_makinen_450x450