Digian kehittäjät ripeämmän kehityksen avaimena
HSL-sovellusta kehitettiin alun perin monitoimittajaympäristössä ketterän kehittämisen periaatteita noudattaen. HSL halusi kuitenkin nopeuttaa kehityssykliä, ja tätä lähdettiin tavoittelemaan keskittämällä tekninen kehitysvastuu yhdelle kumppanille – Digialle.
Digian tiimi koostuu noin 10 kehittäjästä, joilla on fullstack-, QA- ja DevOps-osaamista. Sovelluksen toteutusteknologioita ovat modernit React Native, Node.js ja GraphQL, jotka ovat auttaneet sovelluksen virtaviivaistamisessa. Esimerkiksi React Native on mahdollistanut iOS- ja Android-käyttöjärjestelmien tekemisen 99-prosenttisesti samalla koodipohjalla, mikä on nopeuttanut kehitystä ja tuonut säästöjä.
”Digian kehittäjät ovat ihan avainroolissa, kun sovellusta kehitetään yhä asiakaslähtöisempään suuntaan. Sovelluksen kautta myydään parhaimmillaan yli 120 000 lippua päivässä. Se, että palvelu oikeasti toimii, on todella olennaista meille kaikille. Kehittäjillä on iso rooli ja vastuu, jonka vuoksi kehittäjät ovat hyvin motivoituneita kehittämään yhä paremmin toimivaa sovellusta”, Kiiveri sanoo.
Juuri palvelun saumaton toiminta on yksi sovelluksen haasteista, ja tämä oli osasyy siihen, että tuotantoympäristö siirrettiin Azureen. Yli 30 prosenttia HSL:n lipunmyynnistä menee jo sovelluksen kautta ja määrä kasvaa jatkuvasti. Pienikin katkos toiminnassa merkitsee merkittäviä kustannuksia ja toisaalta paljon harmia HSL-sovelluksen käyttäjille. Laadunvalvonnan näkökulmasta onkin iso työ varmistaa kaikkien versioiden toiminta päivitysten yhteydessä, koska useita sovellusversioita tuetaan samanaikaisesti.
HSL tekee Digian kanssa yhteistyötä myös järjestelmien valvonnassa: käytössä on Digia Iiris -tilannekuvapalvelu tuotantoympäristöjen valvonta- ja palautumispalveluna. Palvelu tarjoaa HSL:lle tilannekuvan ja näkyvyyden valvonnan kohteena oleviin järjestelmiin, sisältäen 24/7-häiriöhallinnan.