Skip to content

Latausennätyksiä rikkova HSL-sovellus kehittyy – HSL valitsi kumppaniksi Digian

HSL-mobiilisovellus tarjoaa käyttäjälle parhaat matkustamisen palvelut yhdessä paketissa. Sovelluksen kehityksestä ja ylläpidosta vastaa HSL:n kumppanina Digia.

HSL-sovellus on parissa vuodessa vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suosituimmista sovelluksista: latauksia on jo yli 1,4 miljoonaa ja aktiivisia käyttäjiä noin 700 000. Sovellus on ollut useana kuukautena kärjessä sovelluskauppojen ladatuimpien listalla.

Digia on ollut mukana kehittämässä sovellusta syksystä 2017 lähtien. Tänä keväänä allekirjoitetun sopimuksen myötä Digialla on kokonaisvastuu sovelluksen teknisestä kehityksestä. Sopimuksen puitteissa sovelluskehityksen parissa työskentelee Digialta yli 10 hengen huipputiimi.

Sovelluksen toteutusteknologioita ovat React Native, Node.js ja GraphQL.

Kevään uutuuksia muun muassa vyöhykeuudistus ja kausilipun jatkuva tilaus

Pääkaupunkiseudun liikennepalvelut kehittyvät jatkuvasti, ja uusia palveluita halutaan tarjolle myös mobiiliin reipasta tahtia. Tällä hetkellä sovelluksesta löytyvät lipun osto, Reittiopas, reaaliaikaiset aikataulutiedot sekä liikennetiedotteet ja linjoihin liittyvät ilmoitukset. Yksi tavoite teknisen kehitysvastuun keskittämisessä yhdelle kumppanille olikin kehityssyklin nopeuttaminen.

Vyöhykeuudistus oli kevään iso ponnistus, jonka viemisessä arkeen mobiili on keskeisessä roolissa. Sovelluksesta näkee suoraan, mikä lippu kahden osoitteen välillä tarvitaan. Myös lipun osto on viety mobiiliin: nyt muun muassa 30 vuorokauden kausilipun saa ladattua kännykkään.

"Ydinkonsepti on, että asiakas saa sovelluksen kautta kaiken, mitä tarvitsee joukkoliikenteen käyttämiseen. Haluamme tarjota kokonaispalvelua mahdollisimman helppokäyttöisessä ja henkilökohtaisessa paketissa", konseptin omistaja Niko Tynkkynen HSL:stä sanoo.

”Matkalippujen myynnissä sovellus näyttelee yhä tärkeämpää roolia ja kertalippujen osalta se on noussut jo ostokanavana matkakortin rinnalle”, Tynkkynen kertoo.

”Mobiili on keskeinen käyttöliittymä pääkaupunkiseudun liikkumispalveluihin. Näemme tärkeäksi rakentaa palvelua, jossa erilaisia matkustusmuotoja on helppo hyödyntää ja yhdistää katkeamattomiksi matkaketjuiksi. Kesän uutuutena myös lauttaliikenne sekä Vuosaaren potkulautakokeilu löytyvät mobiilisovelluksesta”, toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi HSL:stä sanoo.

Jatkokehityksessä tulossa lisää älyä ja henkilökohtaisuutta

"Jatkossa tavoitteena on yhä älykkäämpi ja henkilökohtaisempi sovellus asiakkaille. Sovellus voisi esimerkiksi oppia tuntemaan asiakkaan liikkumistottumukset, asiakkaan luvalla tietenkin, ja automaattisesti ilmoittaa vaikka häiriötilanteista. Myös lipputuotteita kehitetään jatkuvasti vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Esimerkiksi jatkuva säästötilaus on ihan uudentyyppinen lipputuote, joka meiltä on tulossa lähitulevaisuudessa. Sovellus tulee olemaan myös tärkeä kanava HSL:n ja asiakkaiden vuorovaikutuksessa, esimerkiksi palautteen antamisessa", Tynkkynen kertoo.

”HSL-sovellus on erittäin tärkeässä roolissa pääkaupunkiseudun asukkaiden keskuudessa ja siksi on erityisen motivoivaa kehittää palvelua, joka on aidosti ihmisten arjessa kiinni. On todella hienoa vahvistaa entisestään jo aiemmin hedelmällistä yhteistyötä”, kommentoi Janne Muurinen, Director, Agile Development, Digia.

”Digian kehittäjät ovat olleet ihan avainroolissa, kun palvelua on tehty. Sovelluksen kautta myydään parhaimmillaan yli 100 000 lippua päivässä. Se, että palvelu oikeasti toimii, on todella olennaista meille kaikille. Kehittäjillä on ollut iso rooli ja vastuu”, Niko Tynkkynen sanoo.

HSL-sovellus palkittiin kunniamaininnalla kevään 2019 Grand One -gaalassa Paras UX-design ja Paras mobiilipalvelu -kategorioissa.


Lisätietoja:

Niko Tynkkynen
Konseptin omistaja, HSL
P. 040 718 5957

Harri Vepsäläinen
Liiketoimintajohtaja, Digia Digital, Digia Oyj
P.  050 571 8585

Janne Muurinen
Director, Agile Development, Digia Oyj
P. 0400 367 344

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com