Skip to content

Säästöpankkiryhmä valitsi Digian säästämisen ja sijoittamisen palvelujen uudistajaksi

Digia toimittaa Säästöpankkiryhmälle Säästämisen ja sijoittamisen palvelun, joka rakentuu muun muassa Digia Financial Systems -järjestelmäratkaisusta ja valituista back office -toiminnoista. Palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön keväällä 2023.

Säästöpankkiryhmä ja Digia allekirjoittivat 31.12.2021 sopimuksen, jolla Digia toimittaa Säästöpankkiryhmälle Säästämisen ja sijoittamisen palvelun. Toimitettava palvelu koostuu Digia Financial Systems -tuoteperheeseen pohjautuvasta järjestelmäkokonaisuudesta, infrastruktuuripalveluista sekä valituista back office -toiminnoista. Jatkossa esimerkiksi Säästöpankkien asiakkaiden rahasto- ja osakemerkinnät hoituvat Digian palvelun kautta. Uusi palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön kevään 2023 aikana.

Uuden järjestelmäkokonaisuuden käyttöönotto kytkeytyy vahvasti Säästöpankkiryhmän strategiseen tavoitteeseen tarjota Suomen paras henkilökohtaisten ja digitaalisten palveluiden kokonaisuus. Digian palvelukokonaisuus mahdollistaa tulevaisuuden kehitystarpeiden joustavan toteutuksen ja vahvistaa Säästöpankkiryhmän asiakkailleen tarjoamaa varallisuudenhoidon palveluiden tarjontaa entisestään.

“Säästöpankkiryhmä jatkaa varallisuudenhoidon järjestelmäkokonaisuuden kehittämistä ottamalla käyttöön Digian tarjoaman Säästämisen ja sijoittamisen palvelun. Sujuvat sijoittamisen prosessit ja palveluiden joustava kehitys edistävät entisestään Säästöpankkien sijoituspalveluiden digitalisaatiota ja hyvää asiakaskokemusta”, sanoo Säästöpankkiryhmän varallisuudenhoidon palveluiden johtaja Mika Laakkonen.

”Digian tavoitteena on tarjota laaja-alaisia palveluita finanssialan toimijoille. Säästöpankkiryhmälle toimitettava, omaan Digia Financial Systems -tuoteperheeseemme pohjautuva palvelukokonaisuus on erinomainen esimerkki tällaisesta laaja-alaisuudesta ja monipuolisuudesta. Meiltä löytyy myös sekä osaamista että valmiit prosessit muun muassa tiukasti säänneltyjen back office -toimintojen hoitamiseen, mitkä tavallisesti vievät finanssialan toimijoilta paljon resursseja, mutta jotka eivät tuo kilpailuetua. Olemme innoissamme päästessämme aloittamaan yhteistyön Säästöpankkiryhmän kanssa”, kommentoi Sami Vallinkoski, johtaja, Digia Financial Services.

Lisätietoja:

Sami Vallinkoski
Johtaja, Digia Financial Services
P. 040 740 6598

Mika Laakkonen
Säästöpankkiryhmän varallisuudenhoidon palveluiden johtaja
mika.laakkonen(at)saastopankki.fi
P. 0400 656 798

Säästöpankkiryhmä on edistänyt yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia jo 200 vuoden ajan. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Säästöpankkiryhmän muodostavat paikalliset Säästöpankit ympäri Suomen sekä Säästöpankkikeskus. Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja.

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 300. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme sekä kotona että kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2020 oli 139,0 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA).

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com