Skip to content

Arkkitehtuuri-
suunnittelu

Kokonaisarkkitehtuuri on organisaation käytössä olevan tietojärjestelmäkokonaisuuden kivijalka. Sen avulla varmistetaan järjestelmien yhteen toimivuus, palveluiden käytettävyys ja turvallisuus sekä niiden palvelevuus toiminnan prosesseissa. 
brand_image35

Mitä sekavasta kokonaisarkkitehtuurista voi seurata?

Organisaation prosessi- ja tietojärjestelmäarkkitehtuuria voidaan rakentaa ilman johdonmukaista arkkitehtuurisuunnitelmaa, mutta tästä seuraa usein epäyhtenäinen, vaikeasti hallittava kokonaisuus. Pienistäkin muutoksista voi aiheutua odottamattomia toimintahäiriöitä ja meheviä kiistoja vastuusta.

Häiriöiden riski on vältettävissä huolellisella arkkitehtuurisuunnittelulla. Tai tarvittaessa koko IT-ympäristön modernisoinnilla. Tavoitteena on IT-arkkitehtuuri, joka vastaa digitalisaatiolle asetettuja tavoitteita ja liiketoiminnan vaatimuksia. Muutos voi ulottua olemassa olevista sovellusjärjestelmistä koko infrapalveluympäristöön. Digitalisaatio edellyttää usein myös muutoksia toimintaprosesseihin. Kokonaisarkkitehtuuri antaa kokonaiskuvan prosesseista, niissä tarvittavista tiedoista, käytettävistä tietojärjestelmistä ja teknologioista. 

brand_image7

Kohti luotettavasti toimivaa sovellus- ja kokonaisarkkitehtuuria

Tiedolla johtamista ja laadukkaiden asiakaskokemuksien tuottamista tukevien prosessien ja tietojärjestelmien muodostama kokonaisuus vaatii yhtenäisyyttä: järjestelmäkokonaisuuden, joka on rakennettu laadukkaiden reaaliaikaisten integraatioiden varaan. 

Tällainen ei synny sattumalta, vaan edellyttää systemaattista ja tasokasta kokonaisarkkitehtuurisuunnittelua, jossa huomioidaan myös tietoturvallisuus- sekä käytettävyysnäkökohdat. Tarpeen mukaan arkkitehtuurin suunnittelua voidaan tehdä joko tietylle ratkaisulle, osa-alueelle tai koko organisaatiolle.

Luotettava kumppani auttaa kehittämään ja ylläpitämään kokonaisuutta, joka tukee liiketoimintasi tarpeita nyt ja tulevaisuudessa. 

Mikä tekee Digiasta oivallisen kumppanin arkkitehtuurisuunnitteluun?

Meillä Digialla on erinomainen ymmärrys arkkitehtuurimäärittelystä ja tarjoamme liiketoiminta- ja IT-arkkitehtuurin suunnittelua kaiken kokoisiin hankkeisiin ratkaisuarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin.

Mikäli IT-ympäristösi on ajautunut sekavaan tilanteeseen, voimme aloittaa suorittamalla nykytila-analyysin. Ensin muodostamme ymmärryksen toimintaympäristöstä ja palvelujen kytköksistä eri järjestelmiin ja prosesseihin. Tämän jälkeen teemme kokonaisvaltaisen arkkitehtuurimäärittelyn ja suunnitelman toimintaasi tukevan IT-ratkaisukokonaisuuden kehittämiseksi.  

Pohditaanko asioita yhdessä?

Jos haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa, voit jättä meille yhteydenottopyynnön alla olevan painikkeen kautta.

Tutustu myös muihin palveluihimme

Nostimme alle arkkitehtuuriin liittyviä palvelukokonaisuuksia, joista saatat olla kiinnostunut.
light_lime_square

Liiketoimintakonsultointi

Kun kaipaat kasvua liiketoimintaan tai kilpailuetua toimivasta digistrategiasta, me autamme sinua hyödyntämään digitalisaation, teknologian ja ekosysteemien mahdollisuuksia. 

Lue lisää >

light_lime_square

Muutosjohtaminen

Strategisesti merkittävissä muutoshankkeissa on tärkeä varmistaa, että henkilöstö ymmärtää ja hyväksyy muutoksen. Vahva ja houkutteleva muutosvisio saa ihmiset parhaimmillaan jopa innostumaan muutoksesta.  

Lue lisää >

light_lime_square

Sovelluskehitys

Tämän päivän digipalveluiden pitää vastata käyttäjien tarpeisiin ja odotuksiin. Niiden on myös toimittava moitteettomasti kaikissa laitteissa ja käyttökohteissa.

Lue lisää >

light_lime_square

Integraatiot ja rajapinnat

Fiksusti rakennetut integraatiot vaikuttavat suoraan siihen, kuinka sujuvasti data on liiketoiminnan hyödynnettävissä sekä välillisesti siihen, kuinka tehokasta ja älykästä yrityksen toiminta ja johtaminen on.

Lue lisää >

light_lime_square

Tietoturvallisuus ja kyberturvallisuus

Riski joutua kyberhyökkäysten kohteeksi kasvaa liiketoiminnan digitalisoitumisen edetessä. Eivätkä tahattomatkaan tietovuodot ole mahdottomia. Riskien minimoimiseksi turvallisuusnäkökulmat tulee huomioida kehitystyön kaikissa vaiheissa suunnittelupöydältä käyttökokemukseen saakka. 

Lue lisää >

Juhana Juppo

Chief Technology Officer

juhana.juppo@digia.com
juhana_juppo_450x450

Petteri Korkiakoski

Director, Architecture

petteri.korkiakoski@digia.com
petteri_korkiakoski_450x450