Skip to content

Tekoäly

Rakenna tulevaisuuden menestystä  älykkään datan hyödyntämisen ja tehokkaan tekoälyn avulla. 

brand_image37

Tekoäly vauhdittaa älykkään liiketoiminnan kehittämistä

Kuljemme kohti automaattisia sekä tekoälyohjattuja prosesseja ja palveluita, jotka perustuvat luotettavaan dataan ja organisaation kykyyn jalostaa ja hyödyntää sitä.

Tekoäly on arvokas apu liiketoimintadatan analysoimisessa. Sen avulla voidaan luoda ennusteita tulevasta, optimoida prosesseja ja toimintoja sekä saavuttaa kattavampi asiakasymmärrys. Kaikki tämä ilman, että se syö asiantuntijoidesi kallisarvoista aikaa.

Liikkeelle kannattaa lähteä konkreettisesta liiketoimintatarpeesta, eli ensin on päätettävä, mitä datan avulla halutaan kehittää. Vasta tarpeen kautta voidaan tunnistaa tarvittavat tietolähteet, jonka jälkeen on aika miettiä, onko data jo saatavilla vai tarvitaanko sen keruuseen esim. lisää laitteita (IoT) tai muita datalähteitä.

Tekoälystä puhuttaessa myös vastuullisuus ja eettiset kysymykset ovat oleellisia. Digia on ollut mukana muotoilemassa tekoälyn eettisiä periaatteita, joiden mukaan toimimme. Lue myös, miten voit varmistua siitä, että AI-sovellukset toimivat eettisesti kestävällä pohjalla

Tekoälyn hyödyt tulevat arkisina askeleina

ai-usecase_web

Tekoäly ei ole työkalu vain monimutkaisten prosessien tehostamiseen ja automatisointiin. Useimmille yrityksille tekoälyn isoin hyöty tulee arkisina askeleina, jotka ovat otettavissa jo nyt. Tekoälyä  hyödyntävät toiminnallisuudet, kuten tekstianalytiikka tai puheen- ja kuvantunnistus, tarjoavat valtavasti mahdollisuuksia esimerkiksi asiakaskokemuksen kehittämiseen ja toiminnan tehostamiseen niin myynnissä, markkinoinnissa kuin asiakaspalvelussakin.

  • Toiminnan tehostaminen mm. automatisoinnilla ja optimoinnilla.

  • Palveluiden ja asiakaskokemuksen kehittäminen tehokkaammalla sisällöntuotannolla ja syvällisemmällä asiakasymmärryksellä. 

  • Arjen apu mm. tiedonhaussa ja ohjelmistokehityksessä.

  • Tiedolla johtaminen tehokkaalla analytiikalla, joka mahdollistaa niin ennustamisen kuin poikkeamien tunnistamisen.

Tekoälyn tuominen osaksi yrityksen arkea vaatii koko organisaatiolta halukkuutta ja valmiuksia muuttaa olemassa olevia toimintatapoja. Moni suosittu ERP-, CRM- ja BI-järjestelmä sisältää valmiita tekoälyominaisuuksia tai laajennuksia, joiden käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Tällainen on esimerkiksi Microsoftin Copilot. Onnistumiset ja positiiviset tulokset ruokkivat kokeiluhalukkuutta. 

AI_nosto_etusivu_tiekartta
AI_nosto_etusivu_katsaus
Videosarja_etusivunosto_600x250

Miten edetä tekoälyn hyödyntämisessä?

Autamme tunnistamaan, miten juuri teidän organisaationne hyötyisi tekoälystä eniten, ja laadimme tiekartan konkreettisten hyötyjen saavuttamiseksi – olittepa lähdössä liikkeelle tai hakemassa kiihdytystä seuraavalle tasolle. 

Lue lisää tekoälyn tiekartasta

Tutustu tekoälykatsaukseen

Suomalaisorganisaatioille toteuttamamme kyselytutkimus tekoälyn hyödyntämisestä paljastaa arvokasta tietoa tekoälymurroksen etenemisestä Suomessa. Katsauksesta ilmenee, millaisia mahdollisuuksia – sekä haasteita tekoälyn hyödyntämiseen liittyy!

Lataa katsaus

Tekoäly - Hypestä arkeen

Hypestä arkeen -videosarjassa keskustelemme ajankohtaisten vieraiden kanssa, miten he ovat omassa organisaatiossaan lähteneet hyödyntämään tekoälyä, miten tässä on onnistuttu ja millaisia vaikutuksia tekoälyn hyödyntämisellä on jo saavutettu. Vieraina Traficomin pääjohtaja Jarkko Saarimäki, OmaHämeen CIO Toni Suihko, YIT:n AI Lead Visa Linkiö ja Alma Media Newsin päätoimittaja Harri Junttila.

Lue lisää

Useimmille yrityksille AI:n isoin hyöty tulee arkisina askeleina, jotka ovat otettavissa jo nyt. Ainakin lyhyellä aikavälillä suurimmat mullistukset saadaan tuomalla tekoäly osaksi olemassa olevia palveluita, helpottamaan niitä.

Lue lisää

Juhana Juppo, Chief Technology Officer, Digia

Tekoäly on vasta alkua - Hyperautomaatio nostaa automatisoinnin mahdollisuudet uudelle tasolle

Tekoäly on osa laajempaa vallankumousta, jota nimitetään hyperautomaatioksi. Siinä automatisoinnin mahdollisuudet nostetaan uudelle tasolle yhdistelemällä erilaisia automaatiokeinoja kuten ohjelmistorobotiikkaa, koneoppimista ja generatiivista tekoälyä.

Lue lisää automaation mahdollisuuksista, ja miksi on tärkeää valita oikea teknologia oikeaan paikkaan.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että tekoälyn tuoma tehostus teolliseen sovelluskehitykseen voisi olla 20–30 prosentin luokkaa.

Lue lisää

Timo Levoranta, toimitusjohtaja, Digia

Tekoäly ennusti Liigan voittajan

Digian kehittämä tekoäly ennusti Liiga-kauden 2023-2024 voittajan. Katso miten se onnistui ja miten samaa mallia voi hyödyntää liiketoiminnassa.
blogi-1880x700-liiga-07

Tutustu myös muihin palveluihimme

Nostimme alle tekoälyyn ja IoT:hen liittyviä palvelukokonaisuuksia, joista saatat olla kiinnostunut.
light_lime_square

Integraatiot ja rajapinnat

Fiksusti rakennetut integraatiot vaikuttavat suoraan siihen, kuinka sujuvasti data on liiketoiminnan hyödynnettävissä sekä välillisesti siihen, kuinka tehokasta ja älykästä yrityksen toiminta ja johtaminen on.

Lue lisää >

light_lime_square

Robotiikka ja automaatio

Kun annat ohjelmistorobotin hoitaa rutiininomaiset työtehtävät, voit itse keskittyä tuottamaan arvoa asiakkaillesi.

Lue lisää >

light_lime_square

Data-analytiikka ja liiketoimintatiedon hallinta

Moni yritys on jo matkalla kohti dataohjautuvaa liiketoimintaa, jossa avainlukujen seurannasta edetään automatisoituun toiminnanohjaukseen, luotettaviin ennusteisiin ja toimenpiteiden vaikuttavuuden arviointiin.

Lue lisää >

light_lime_square

Toiminnanohjaus

Älykkäässä toiminnanohjauksessa järjestelmät, prosessit ja tietovirrat liitetään yhteen luotettavaksi, dataohjattavaksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia automaatiolle ja optimoinnille.

Lue lisää >

Ville Mäkinen

Head of Sales, Digital Solutions

ville.makinen@digia.com
Ville Mäkinen, Head of Sales, Digital Solutions
Artificial Genuine intelligence. To us intelligence isn’t intelligence, unless it’s sincere. Whether produced by humans, or by machines.