Skip to content

Digiarvoa 2019: Pelissä 100 000 euron arvoinen panos ja suomalainen digimenestys

Etsimme Digiarvoa 2019 -kilpailuun ideoita tai hankkeita, jotka edistävät digitaalisesti Suomen kilpailukykyä ja hyvinvointia. Digia panostaa voittajaratkaisuun 100 000 euron arvosta.

Suomalaisen hyvinvoinnin, työn ja elinkeinoelämän tulevaisuus rakennetaan nyt. Eduskunta- ja eurovaalit ovat takana. Suomen uusi hallitus kokoaa rivejään. Miten varmistamme menestyksemme seuraavina vuosina?

Kun katson eteenpäin kymmenen, kaksikymmentä vuotta, uskon, että Suomen kansainvälinen kilpailukyky ja hyvinvointi rakentuvat entistä vahvemmin älykkäiden ohjelmistojen varaan. Ne ovat erottamaton osa arkea jo nyt.

Maailma menee vauhdilla kohti ihmisten ja softan symbioosia. Symbioosi merkitsee biologiassa eliölajien läheistä yhteiselämää tai vuorovaikutussuhdetta. Sana ”symbioosi” tulee kreikan sanoista ”syn”, eli ”kanssa, yhdessä”, ja ”bios”, eli ”elämä”. Siitä on kysymys.

Ei tyhjää pöhinää vaan aitoa arvoa

Suomessa on tänä päivänä vahvaa IT-osaamista – tunnen ylpeyttä voidessani edustaa Digian 1100 ammattilaisen joukkuetta. Suomalaista IT-osaamista on kasvatettava ja kehitettävä jatkuvasti. Digitaalisuuden mahdollisuudet on tunnistettava ja hyödynnettävä. Kärkipaikka on ansaittava jatkuvasti uudelleen.

Tulevaisuudessa arvo luodaan digitaalisissa ekosysteemeissä, eli ihmisten, laitteiden ja järjestelmien verkostoissa. Alustatalouden trendi yleistyy. Luonnon ekosysteemeissä virtaavat happi ja ravinteet, digitaalisissa ekosysteemeissä data.

Datan hyödyntäminen ja parhaan mahdollisen digitaalisen asiakaskokemuksen rakentaminen ovat tulevaisuudessa yritysten ja organisaatioiden keskeisiä menestystekijöitä.

Nämä eivät ole ihan pieniä asioita. Digitaalisuuteen liittyy myös paljon väärinkäsityksiä, nopeasti vaihtuvia hype-termejä ja tyhjää pöhinää. Pelkojakin. Digikehitystään miettivissä yrityksissä voi olla vaikea tietää, mihin kannattaa lähteä mukaan. Ja kuten aina kun tehdään jotain uutta, välillä voi mennä kiville. Tästä kirjoitin aiemmin tekstissä Viedäänkö johtoa digi- ja AI-huumassa kuin pässiä narussa? Tunnista vaaran merkit!

Digiarvoa 2019 -kilpailussa haastamme ajattelemaan, kuinka digitaalisuudella tuotetaan aitoa arvoa. Etsimme briljantteja ideoita, teräviä toteutuksia, kultahippuja suomalaisen digiajattelun virrasta.

Digia tukee voittajahanketta 100 000 euron panostuksella. Palkinto voi olla Digian työtä kuten palvelumuotoilua, ohjelmistosuunnittelua- ja kehitystä tai projektinhallintaa, tai esimerkiksi sijoitus idean tai hankkeen omistavaan yritykseen.

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi