Skip to content

Koulutusvideoiden 5 hyötyä raportointityökalujen koulutuksessa ja kehittämisessä

Viime vuosina on tapahtunut suuri muutos perinteisestä luokkaoppimisesta nykyiseen helppoon verkko-oppimiseen, jota jokainen oppija voi hyödyntää omalla laitteellaan ajasta ja paikasta riippumatta. 

Video-oppimisesta on tullut yksi nopeimmin kasvavista koulutusaloista. Videokoulutus mahdollistaa omassa työssä tarvittavien tietojen, taitojen ja sovellusten sujuvan oppimisen. Osana tätä muutosta olemme Digialla mahdollistaneet asiakkaan tarpeen mukaan räätälöitävät videokoulutuspaketit, esimerkiksi raportointi- ja analytiikkatyökalu PowerBI:hin. Lue alta lisää, mitä hyötyjä videokoulutuksen ottaminen osaksi organisaation raportoinnin kehittämistä tuo.

1. Koulutusvideot ovat kustomoitavissa

Koulutusvideoita voidaan muokata vapaasti organisaatiosi kulttuuriin ja koulutukseen sopivaksi, organisaatiosi omalla datalla. Oletpa sitten opettamassa tiimillesi PowerBI:n kehittyneitä toimintoja tai perusasioita juuri taloon rekrytoidulle henkilölle, kustomoitu video auttaa pitämään katsojan mielenkiinnon yllä, joka taas edesauttaa oppimista ja asian sisäistämistä.

Koulutusvideot soveltuvat hyvin eri oppimistyyleille. Ihmiset oppivat ja sisäistävät asioita eri tavalla, ja koulutusvideoiden sisältöä voidaankin muokata helposti eri tyyleille sopivaksi. Koulutusvideoita voidaan käyttää myös täydentämään jo olemassa olevia offline- ja kirjoittettuja materiaaleja. 

2. Koulutusvideot ovat skaalautuvia 

Riippumatta siitä onko sinulla pieni tiimi hajautuneesti ympäri maata, vai suuri työvoima hajautuneesti ympäri maapalloa, koulutusvideot ovat skaalautuva tapa kouluttaa henkilöstöä systemaattisesti ja yhtenäisesti. Esimerkiksi uuden työntekijän koulutus eri paikkakunnalla kuin missä toimistosi sijaitsee on helppoa, kun koulutuksen sisältö on videoperäistä. Skaalautuvana ratkaisuna koulutusvideo on myös pitkäikäinen: sitä voidaan käyttää ja jakaa niin kauan kuin sisältö pysyy relevanttina.

3. Koulutusvideot ovat kustannustehokkaita

Koulutusvideot voidaan ottaa käyttöön nopeasti. Esimerkiksi pilviteknologian avulla materiaali on henkilöstösi saatavilla välittömästi. Koulutusvideot eivät myöskään vie muita resursseja, kuten matkakuluja, samalla tavalla kuin perinteinen kouluttajalähtöinen koulutus. Ne auttavat saavuttamaan ja kouluttamaan suuriakin määriä työntekijöitä, milloin tahansa ja miltä laitteelta tahansa.

4. Koulutusvideot ovat aina saatavilla

Riippuen koulutusmateriaalisi sisällöstä, tallennuskapasiteetista ja jakelustrategiasta, koulutusvideot voivat olla saatavilla kaikille työntekijöillesi milloin vain, missä vain ja miltä tahansa laitteelta. Kiireisessä tilanteessa, jolloin ei ehdi tai pysty kysymään toiselta, lyhyt asiaa avaava koulutusvideo voi pelastaa tilanteen.

5. Koulutusvideot edistävät osaamisen jakamista

Helpon saatavuuden lisäksi koulutusvideot ovat myös helposti jaettavissa organisaation sisällä. Kustomoidut videot lisäksi kannustavat yleisiä koulutusvideoita enemmän osaamisen jakamiseen, sillä ne voivat olla samaan aikaan sekä viihdyttäviä, hyödyllisiä että inspiroivia. Jakaminen edistää oppimista ja vahvistaa yrityskulttuurin jatkuvuutta. 

Kun yrityksen datastrategia on määritelty ja sen toteuttamisen edellytyksiä selvitetty, voidaan onnistumisen mahdollisuuksia parantaa saattamalla oikeaa tietoa helposti tarjolle koulutusvideoiden muodossa. Uteliaisuus omaa dataa kohtaan herää, kun oppii ymmärtämään, miten sen ympärillä olevia työkaluja käytetään. Analysoidun datan pohjalta pystytään tekemään tarvittavia muutoksia, jotka siivittävät yrityksen tehokkuutta ja kannattavuutta kokonaan uudelle tasolle.

Lue, miten HUS on uudistanut raportointiaan ja hyödyntänyt Digiaa koulutuskumppanina 


Oispa digiä -podcastissa pureudumme rennolla otteella kysymyksistä vaikeimpaan: Kuinka tehdä digiratkaisuja, jotka osuvat häränsilmään – siis jotka toimivat ja aidosti tuovat käyttäjiensä arkeen helpotusta ja iloa? Kuuntele podcastia täältä:

Linkki Oispa digiä -podcastin laskeutumissivulle.

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi