Skip to content

Microsoft valitsi Digian vuoden kumppaniksi älykkäissä liiketoimintaratkaisuissa – Tutustu asiakasesimerkkeihin

Digia valittiin Microsoftin Vuoden kumppaniksi Älykkäissä liiketoimintaratkaisuissa. Mitä se oikein tarkoittaa? Jukka Kotro ja Ismo Suikkanen antavat esimerkkejä Digian asiakkaista, jotka ovat dataa hyödyntämällä vieneet toimintansa kokonaan uudelle tasolle.

Sen lisäksi, että Microsoft valitsi Digian Vuoden kumppaniksi Älykkäissä liiketoimintaratkaisuissa, on Microsoft huomioinut Digiaa myös vahvasta kasvusuorituksesta ja innovatiivisuudesta, kun Digia valittiin Microsoft Business Applications 2021/2022 Inner Circle -kumppaniverkostoon.

”Digia on Microsoftin tuoteperheen parissa asiakkaidemme laaja-alainen kumppani. Lähtökohtamme ei ole työstää asiakkaidemme kanssa vain yhtä projektia vaan pystymme tarjoamaan asiakkaiden tarpeisiin laajempaa kokonaisuutta ja kokonaisvaltaista kumppanuutta”, sanoo Jukka Kotro, Digian Business Platforms liiketoimintajohtaja.

Asiakasymmärrys avainasemassa

Kokonaisvaltainen kumppanuus pohjaa vahvasti asiakkaan tuntemiseen ja heidän ongelmiensa ymmärtämiseen. ”Pyrimme aina kehittämään asiakkuutta projekteja pidemmälle ja tuomaan proaktiivisesti uusia ideoita palveluiden kehittämiseksi. Emme katso vain taustapeiliin, vaan tutkimme jatkuvasti uusia alueita, joissa voimme auttaa asiakkaitamme menestymään. Liiketoimintahyötyjä syntyykin usein näistä uusista perspektiiveistä ja datan älykkäästä hyödyntämisestä”, sanoo Kotro.

Organisaatiot ja yritykset ovat alasta riippumatta heränneet siihen, että heidän järjestelmiinsä kertyy valtavat määrät dataa, jota ei tällä hetkellä välttämättä hyödynnetä parhaalla mahdollisella tavalla. Harvalla on myöskään vielä laajempaa kumppaniverkostoa, jossa tuon datan avulla saavutettaisiin uusia liiketoimintahyötyjä. Digitalisoituvassa maailmassa organisaatioiden on kuitenkin pystyttävä entistä laajemmin toimimaan vuorovaikutteisesti verkostoissa ja erilaisissa ekosysteemeissä, sekä hyödyntämään dataa laaja-alaisesti.

Microsoft Dynamics 365 -liiketoimintamme kasvaa ja tätä kasvua vauhdittamaan rekrytoimmekin lisää osaajia. Oletko sinä uusi Microsoft-osaajamme? Katso avoimet Microsoft D365 -osaajien työpaikkamme ja hae jo tänään!

Suomen Metsäkeskus rakensi parempaa asiakashallintaa pilvestä

Yksi esimerkki organisaatiosta, joka on jo lähtenyt ratkomaan moderneilla teknologioilla haasteita datan tehokkaan hyödyntämisen ympärillä, on Suomen Metsäkeskus. Asiakkaisiin liittyvää tietoa hyödynnetään ja käsitellään lähes kaikissa Metsäkeskuksen toiminnoissa. Laadukasta asiakastietoa tarvitaan, kun metsänomistajille tai kumppaniyrityksille halutaan tarjota juuri heidän tarpeisiinsa soveltuvia palveluita.

Metsäkeskuksen aiempaa järjestelmää ei kuitenkaan kyetty enää kehittämään haluttuun suuntaan, ja tämän lisäksi järjestelmästä oli muodostunut sisäisten integraatioiden solmukohta. CRM:n uusiminen oli looginen ensiaskel Metsäkeskuksen palvelujen modernisoinnissa. He valitsivat uudeksi järjestelmäkseen monipuolisen Microsoft Dynamics 365 -tuoteperheen ratkaisuineen. Lue Metsäkeskuksen asiakastarina kokonaisuudessaan >>

Inhan Tehtaat hakee lisätehoja datasta

Myös Inhan Tehtailla datan tehokkaan hyödyntämisen pullonkaulana toimi vanhentunut raportointijärjestelmä – vaikka ydinjärjestelmät tuottivat paljon dataa, raportointijärjestelmä itsessään kaipasi päivittämistä. Organisaatiossa haluttiin myös parantaa henkilöstön mahdollisuuksia hyödyntää helpommin dataa ja raportteja omassa työssään. Digian avulla Inhan Tehtaat otti käyttöön uuden tietovaraston ja raportoinnin työkalun, joka luo uusia mahdollisuuksia datan hyödyntämiseen. Lue Inhan Tehtaiden asiakastarina täältä >>

Organisaatioiden omien asiantuntijoiden valjastaminen digikehittäjiksi esimerkiksi vähäkoodisten työvälineiden avulla voi avata uusia mahdollisuuksia vähentää arjen rutiineja, hallita dataa helpommin ja saada kerralla näkyvyys oikeaan tietoon. Digia on viime vuosina toteuttanut lukemattomia arkea helpottavia ratkaisuja muun muassa Microsoft Power Platformilla. Tämä Microsoftin vähäkoodinen kehitysalusta mahdollistaa tiedon esittämisen ja strategioiden konkretisoimisen kaikkien työntekijöiden mobiililaitteisiin ja toisaalta datan keräämisen kentältä vaivattomasti ja virheettömästi.

Digia auttoi Woikoskea uudistamaan koko liiketoiminnan

Kaasuyhtiö Woikoski kaipasi toimintaansa rohkeaa uudistusta ja toiminnan digitalisointia, ja Digian avulla yhtiö uudistikin koko liiketoimintansa ja rakensi digitaalisen alustan. Laajassa hankkeessa Woikoskelle rakennettiin esimerkiksi uusi toiminnanohjausjärjestelmä, IoT-ratkaisu, data-analytiikkaa ja useita muita moderneja järjestelmiä.

Massiivisessa uudistushankkeessa käytiin läpi käytännössä kaikki Woikosken toiminnot ja prosessit. "Woikoskesta ei löydy montakaan nurkkaa, joita ei ole uudistettu", tiivistää hankkeesta Woikoskella vastannut projektipäällikkö Teija Hölttä.

Uusi digitaalinen alusta antaa Woikoskelle myös paremmat mahdollisuudet modernien data-analyytikan työkalujen hyödyntämiselle, ja jatkossa dataa käytetäänkin yhä enemmän esimerkiksi tuotannonohjauksen tehostamiseen. Lue Woikosken asiakastarina kokonaisuudessaan >>

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi