Skip to content

Muuttaako Dynamics 365 maailman? No, ainakin markkinan

Microsoft Dynamics 365 luvataan tuovan uusia tuulia toiminnanohjauksen ja asiakasrajapinnan järjestelmäkentälle. Digian Heikki Honkala kertoo, mistä on kyse.

dynamics365.png

Alkusyksystä sain puhelun tartolaiseen kasvitieteelliseen puutarhaan suoraan Microsoftilta.

Oletko jo kuullut? Dynamics 365 tulee ja muuttaa maailman. Varmaan se ei ollut ihan se todellinen viesti, mutta jotenkin niin minä sen kuulin. Varmaan loma vaikutti. Unohdin asian aika lailla saman tien ja jatkoin muihin maailman ihmeisiin perehtymistä.

Palasin pari viikkoa sitten kolmen kuukauden tauon jälkeen työelämään ja suoraan vastaamaan D365-liiketoiminnasta. Perehdyin asiaan tarkemmin ja sain selville, että Dynamics 365:n tarkoitus on häivyttää rajat toiminnanohjauksen ja asiakasrajapinnan järjestelmiltä.

Kuulemma AX- ja CRM-termien käyttö on nyt pannassa, eikä muihin kuin Microsoftin konesaleihin enää oikein saisi myydä mitään. Vaikutti kaikkiaan vähän sekavalta, enkä ensin tiennyt miten asiaan pitäisi suhtautua. Ajattelinkin ensin kuunnella vähän asiakkaita, kollegoita ja Microsoftiakin muodostaakseni mielipiteen tästä mullistavasta uutuudesta.

Sloganin alta paljastui jotain ihmeellistä: asiakaslähtöisyyttä

Kuluneen puolikkaan kuukauden aikana olen oivaltanut, että Microsoft yrittää muuttaa omaa markkinaansa. Heillä on sikäli hyvä tilanne, että siihen on rahaa. Ihmeellistä tässä tällä kertaa on se, että tekevät sen aika asiakaslähtöisesti. Jotenkin se muutaman vuoden takainen slogan "pilvi ensin ja mobiili ensin" on nyt kääntynyt siihen muotoon, että asiakaskin hyötyy.

Oivalsin, että Microsoft yrittää muuttaa oman markkinansa.


Tähänastisessa elämässä on aina joutunut nielaisemaan parikin kertaa, kun asiakas on kysynyt Microsoftin järjestelmien yhteen liittämisestä. Se kun ei ole koskaan ollut ihan niin helppoa kuin ulkoapäin kuvittelisi. Nyt näyttää siltä, että päämiehellä on vahva tahto tehdä jotain ihan muuta.

Kuka tästä siis hyötyy ja miten?

Dynamics 365 tarjoaa nimittäin ratkaisun, jolla voi hoitaa aika merkittävänkin kokoisen yrityksen koko liiketoiminnan alkaen myynnistä jatkuen tuotantoon, toimitukseen, rahavirtojen ohjailuun ja asiakaspalveluun. Ratkaisu hallinnoi taloutta, tukee liiketoiminnan johtamista ja hoitaa käytännössä kaikki liikkuvan työn tarpeet. Se on jotain, mitä kukaan toinen teknologiatoimittaja ei voi tarjota.

Kysyin otsikossa kenelle ja miksi. Vastaan, että sellaiselle yritykselle joka haluaa digitalisoitua pintaa syvemmälle. Yritykselle, joka haluaa tarjota asiakkailleen saumattomia ja helppokäyttöisiä palveluita kaikissa kanavissa ja kehittää niitä asiakastietoon perustuvasti. Tällaiselle yritykselle D365 tuo saumattomasti toimivan järjestelmäkokonaisuuden tukemaan parhaalla mahdollisella tavalla digitalisoitumista ja sen vaatimaa tiukkaa integraatiota asiakaspalvelusta liiketoimintajärjestelmiin ja niiden käyttämään dataan.

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi