Skip to content

Apetit Oyj uudistaa strategisesti merkittävän ERP-järjestelmänsä – kumppaniksi Digia Oyj

Elintarvikeyhtiö Apetit Oyj on valinnut ohjelmisto- ja palveluyritys Digian kumppanikseen kattavaan ERP-järjestelmän uudistushankkeeseen. Uudistuksen tavoitteena on Apetitin strategian mukaisesti vahvistaa liiketoimintojen yhteisiä prosesseja. Valittu ratkaisu perustuu Microsoft Dynamics 365 -teknologiaan. Sopimus sisältää useammalle vuodelle jakautuvan toimitusprojektin ja jatkuvat palvelut käyttöönoton jälkeen.

Elintarvikeyhtiö Apetit on käynnistänyt yhtiölle strategisesti merkittävän ERP-järjestelmän uudistushankkeen. Hankkeessa Apetit ottaa käyttöön uuden toiminnanohjauksen kokonaisratkaisun, jolla yhtenäistetään yhtiön liiketoimintaprosesseja ja korvataan aiemmin käytössä olleet erilliset SAP- ja Microsoft Dynamics NAV -ratkaisut. 

”Konsernimme toiminnanohjausjärjestelmä perustuu tällä hetkellä kahden erilaisen ohjelmiston varaan. Tämä ei anna parhaita mahdollisuuksia hyödyntää resurssejamme. Yhteinen ERP-ratkaisu vähentää tarvetta erillisten järjestelmien ylläpitoon ja osaamisen hallintaan. Haluamme järjestelmän, joka vahvistaa yhteisiä prosessejamme ja tukee strategiamme toteuttamista,” sanoo Apetit Oyj:n talous- ja hallintojohtaja Susanna Tevä

Apetitin toiminta perustuu kasvipohjaisten ruokaratkaisujen valmistukseen ja myyntiin. Liiketoiminnan kulmakivi on kotimainen alkutuotanto ja tiivis yhteistyö viljelijöiden kanssa. Yhtiöllä on kaksi liiketoiminta-aluetta: Ruokaratkaisut ja Öljykasvituotteet.

”Pystymme tukemaan strategiamme toteuttamista toiminnanohjauksen avulla vain, jos järjestelmä on skaalautuva ja muokattavissa erilaisiin tilanteisiin joustavasti. Integroitavuus on tässä avainasemassa. Voimme ennakoida joitakin muutostarpeita tulevina vuosina, mutta kokonaisjärjestelmässä on oltava notkeutta laajasti erilaisiin kehitystarpeisiin”, Tevä jatkaa.

Edistyksellinen toiminnanohjaus mahdollistaa liiketoiminnan kehittämisen ja luo pohjan kasvulle ja kilpailukyvylle 

Uudistushankkeen kumppaniksi valittu ohjelmisto- ja palveluyritys Digia on tunnettu ja vahva liiketoiminnan ohjausjärjestelmien toimittaja. Yhtiöllä on vuosikymmenien kokemus toiminnanohjausjärjestelmistä eri toimialoilla.

”Lähdemme toteuttamaan Apetitin kanssa edistyksellistä toiminnanohjausjärjestelmää, joka luo vahvan pohjan niin yhtiön liiketoimintastrategialle kuin uusien palvelujen kehittämiselle ja datan laajamittaiselle hyödyntämiselle. Apetit toteutti erittäin huolellisen teknologiavalinnan päätyen Microsoft Dynamics 365 -ratkaisuun”, kertoo Digia Oyj:n liiketoimintajohtaja Jarkko Savolainen.

”Uudistushanke tulee mahdollistamaan tiedon tehokkaan hyödyntämisen läpi koko Apetit-konsernin. Uuden toiminnanohjausjärjestelmän avulla voidaan ohjata toimintaa ja optimoida prosesseja aiempaa tehokkaammin, mutta se myös mahdollistaa aidon liiketoiminnan kehittämisen ja luo pohjan tulevaisuuden kilpailukyvylle, kasvulle ja kehitykselle”, Savolainen lisää.

Uudistushanke on edennyt suunnitelmien mukaan. Projekti sisältää kaksi käyttöönottovaihetta, joista ensimmäinen tehdään yhtiön toisessa liiketoiminnassa vuoden 2024 aikana ja toinen vuoden 2025 aikana.

Lisätietoja:

Jarkko Savolainen
Liiketoimintajohtaja, Digia Oyj
p. 040 579 6370
jarkko.savolainen@digia.com

Susanna Tevä
Talous- ja hallintojohtaja, Apetit Oyj
p. 010 4022 112
susanna.teva@apetit.fi

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com