Skip to content

Digia Hub laajenee – Digia ostaa konsulttiyritys NSD:n ja kasvattaa freelancer-verkostoaan merkittävästi

NSD-yrityskaupan myötä Digian freelancer-verkosto, Digia Hub, laajentuu merkittävästi. Digia Hub tarjoaa jatkossa yli 1800 ammattilaisen verkoston, jonka kautta yritykset eri toimialoilla voivat hankkia kovan luokan ammattilaisia suoraan omiin ohjelmistokehityshankkeisiinsa.

Digia Oyj ja NSD Consulting Oy:n omistajat ovat allekirjoittaneet 1.10.2020 sopimuksen, jolla Digia Oyj ostaa NSD Consulting Oy:n koko osakekannan.

Konsulttiyritys NSD on erikoistunut vaativaan full-stack-ohjelmistokehitykseen erityisesti Java ja .NET -ympäristöissä. Keskeisessä roolissa NSD:n liiketoiminnassa on yli 1600 freelancerin ammattilaisverkosto, jonka kautta NSD tarjoaa asiakkailleen korkeatasoista asiantuntijaosaamista vaativiin tarpeisiin. Yrityksen liikevaihto vuonna 2019 oli 3,51 miljoonaa euroa. NSD:llä on 14 omaa työntekijää. Projekteissa työskentelee tällä hetkellä noin 40 konsulttia.

Taustalla IT-alan työkulttuurin murros ja asiakkaiden monipuoliset tarpeet

Digia julkisti keväällä perustavansa Digia Hub -nimisen verkoston IT-alan freelancereille. Yrityskaupan myötä Digia Hubin toiminta kasvaa merkittävästi. Freelancer-yhteistyöverkoston vahvistamisen taustalla on murros, joka koskee IT-alaa ja työn tekemisen tapoja laajemminkin: perinteisen palkkatyön rinnalla pienyrittäjyys kasvattaa suosiotaan.

Digia Hub mahdollistaa myös asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin vastaamisen yhä kattavammin.

”Digia on asiakkailleen kokonaisvaltainen kumppani, joka hallitsee kaikki digitalisaation kerrokset liiketoimintajärjestelmistä integraatioihin, digitaalisiin palveluihin ja datapohjaisiin ratkaisuihin. Tarjoamme myös kattavan ylläpito- ja tukipalvelun 24/7. Kokonaispalvelun rinnalla pystymme nyt Digia Hubin kautta palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin myös silloin, kun asiakas tarvitsee suuren määrän osaavia ammattilaisia omassa ohjauksessaan työskenteleviin tiimeihin”, sanoo Harri Vepsäläinen, Digia Digital -palvelualueen vetäjä.

”Arvo luodaan verkostoissa. Digia Hub on verkosto, josta hyötyvät niin freelancerit kuin asiakkaat – kaikki voittavat”, Vepsäläinen sanoo.

Kasvua orgaanisesti, yritysostoilla – ja verkostojen kautta

Digia on rakentanut vahvaa kasvua viime vuosina sekä orgaanisesti että yritysostoin. Kasvua on tukenut vahva palvelukokonaisuus. Viimeisimpinä Digiaan liittyivät vuonna 2019 mobiilikehitykseen erikoistunut Starcut Oy sekä Microsoft D365 ja Oracle NetSuite -ratkaisuihin erikoistunut Accountor Enterprise Solutions Oy. Tulevaisuudessa yhä tärkeämpään rooliin nousevat kumppanuudet, ekosysteemit ja verkostomainen arvontuotanto.

”NSD:n freelancer-verkosto sekä hiottu toimintamalli tuovat merkittävää vahvistusta keväällä käynnistetyn Digia Hubin toimintaan. Toisaalta NSD on vakaata, kannattavaa liiketoimintaa tekevä ohjelmistokehitysyritys, joka vahvistaa etenkin Java- ja .NET sekä data-analytiikka-liiketoiminta-alueitamme. NSD on siis kahdestakin syystä meille hyvä yritysosto. Freelancer-verkoston vahvistaminen on meille tässä yrityskaupassa kuitenkin pääasia”, Harri Vepsäläinen sanoo.

”Strategiamme on ollut kasvaa rauhallisesti ja kannattavasti. Nyt halusimme lähteä hakemaan selkeästi nopeampaa kasvua. Osana Digiaa saamme kokonaan uusia asiakasmahdollisuuksia. Esimerkiksi se, että Digia toimii kaikkialla Suomessa, on meille iso mahdollisuus. Kaikkien vanhojen asiakkaidemme kanssa yhteistyö jatkuu kuten tähän asti ja toivomme, että pääsemme vahvistamaan sitä entisestään”, myyntijohtaja Timo Saarinen NSD:ltä kertoo.

Kauppa astui voimaan allekirjoitushetkellä. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Kaupalla ei ole vaikutusta NSD:n henkilöstön työsuhteisiin.
 

Lisätietoja:

Harri Vepsäläinen
Senior Vice President, Digia Digital, Digia Oyj
P. 050 571 8585
harri.vepsalainen@digia.com

 

Digia Hub – Kokoava voima
Digia Hub on Digian freelancer-verkosto, johon kuuluu yli 1800 IT-alan ammattilaista. Verkosto tarjoaa IT-osaajille työmahdollisuuksia sekä yrityksille toimialasta riippumatta kokeneita IT-osaajia nopeasti ja joustavasti. Digia Hub on verkosto, jossa kaikki voittavat. digiahub.com

Digia – Digitaalisuutta, joka toimii ja tuntuu
Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1200. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme asiakkaidemme kanssa kotona ja kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2019 oli 131,8 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com

Digian kuvapankki

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com