Skip to content

Digia ja Avarea yhdistävät voimansa ja luovat markkinoille yli 200 asiantuntijan data-analytiikkaan ja integraatioon keskittyvän huipputiimin

Digia Oyj ja Avarea Oy:n omistajat ovat allekirjoittaneet 14.3.2018 sopimuksen, jolla Digia Oyj ostaa Avarea Oy:n koko osakekannan. Yritysostolla Digia jatkaa strategiansa toteutusta, jossa datan hyödyntäminen ja edistyksellinen analytiikka ovat tärkeässä asemassa.


Edistyksellisiin analytiikkaratkaisuihin erikoistuneen Avarea Oy:n liikevaihto oli syyskuussa 2017 päättyneellä tilikaudella noin 3,6 miljoonaa euroa. Ennen kaupan toteuttamista, Avarea irrottaa yhtiön harjoittaman tuoteliiketoiminnan omaksi yhtiökseen, eikä tuoteliiketoiminta näin ollen kuulu kauppaan. Siirtyvässä liiketoiminnassa työskentelee tällä hetkellä 41 analytiikan huippuammattilaista Helsingissä.

”Yhdistämällä Avarean ja Digian osaamiset luomme asiakkaillemme ainutlaatuisen ja kattavan tarjoaman datan integrointiin, analytiikkaan, tekoälyyn, koneoppimiseen ja datan visualisointiin. Joulukuussa 2017 toteutimme Integration House yrityskaupan ja nyt tehty kauppa on looginen askel strategiamme toteutuksessa. Toivotan kaikki Avarean loistavat osaajat tervetulleiksi yhteiseen tiimiimme huimalle tulevaisuuden matkalle”, sanoo Timo Levoranta, toimitusjohtaja, Digia.

”Toimialamme näkymät ovat erittäin hyvät ja yritysten ja yhteisöjen digitalisaatioon ja analytiikkaan tekemät investoinnit jatkavat nopeaa kasvuaan. Yhdessä Digian kanssa pystymme tuottamaan asiakkaillemme kokonaisuuksia, joissa yhdistämme tiedon ja luomme liiketoimintaoivalluksia analytiikan avulla entistä parempaa päätöksentekoa varten. Digia vakuutti meidät näkemyksellisyydellään, ratkaisuillaan ja osaamisellaan, jotka täydentävät hyvin Avarean tarjoomaa. Näemme, että Avarealla on Digian asiakaskunnalle tarjottavana merkittäviä hyötyjä analytiikan ja datan hyödyntämisen alueella”, toteaa Päivi Karesjoki, toimitusjohtaja, Avarea.

”Asiakkaidemme palveluissa syntyy ja hyödynnetään dataa kasvavalla tahdilla. API-hallinta, edistyksellinen analytiikka ja tekoäly ovat jo arkipäivää. Yhdistymällä vahvistamme osaamistamme kasvavan kysynnän alueilla mm. nykyaikaisissa pilviarkkitehtuuriin perustuvissa data- ja analytiikkaratkaisuissa. Avarean asiakasanalytiikan, kannattavuuden hallinnan ja IoT-ratkaisujen kärkiosaaminen yhdistettyinä Digian laajaan tarjoomaan erityisesti verkkokaupankäynnin ja toiminnanohjauksen alueella luovat asiakkaillemme entistä enemmän arvoa ja Digialle merkittävän kilpailuvaltin”, kertoo Teemu Virtanen, johtaja, Integraatio ja tiedon hyödyntäminen, Digia. 

Osapuolet ovat sopineet, että kaupan toteuttamispäivä on 29.3.2018 eikä kauppahintaa julkisteta. Kaupalla ei ole vaikutusta Avarea Oy:n henkilöstön työsuhteisiin.

Lisätietoja:

Teemu Virtanen, johtaja, Integraatio ja tiedon hyödyntäminen, Digia Oyj
Puh. 040 849 1159
TeemuO.Virtanen@digia.com

Päivi Karesjoki, toimitusjohtaja, Avarea Oy
Puh. 040 90 222 12
paivi.karesjoki@avarea.fi

Digia lyhyesti

Digia on kannattavasti kasvava IT-palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitalisoinnin mahdollisuudet. Näkemyksellisenä uudistajana Digia kehittää ja innovoi liiketoimintaa tukevia ratkaisuja yhdessä asiakkaidensa kanssa. Tarjoamme toimialasovitettua osaamista digitaalisten palveluiden kehittämiseen, toiminnan ohjaamiseen ja tiedon hyödyntämiseen. Toimimme yli 1 000 osaajan voimin Suomessa ja Ruotsissa. Kansainvälistymme asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2017 oli 96,2 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). www.digia.com

Avarea lyhyesti

Avarea tuottaa asiakkailleen liiketoimintaoivalluksia analytiikan avulla. Keskitymme toiminnassamme asiakasanalytiikan, kannattavuuden hallinnan ja IoT:n ratkaisuihin. Palvelukonseptimme tarjoaa kustannustehokkaan ja helposti käyttöön otettavan analytiikan. Tästä pitävät huolen edistyksellisen analytiikan huippuosaajat. Avarean liikevaihto syyskuussa 2017 päätyneellä tilikaudella oli noin 3,6 miljoonaa. www.avarea.fi

wkr0006.pdf

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com