Skip to content

Digia ja Productivity Leap yhdistävät voimansa ja luovat edellytykset vahvalle kasvulle etenkin sote-sektorilla

Digialla on vahva jalansija sote-toimialalla ja Productivity Leapin yritysosto vahvistaa Digian toimituskykyä toimialan kokonaisvaltaisena digitalisaatiokumppanina entisestään. Kauppa mahdollistaa uuden kasvun erityisesti sote-alueella, jossa Digia näkee kasvupotentiaalia tulevina vuosina.

Lehdistötiedote 27.6.2022 klo 9.30

Digia Oyj ja Productivity Leap Oy ovat allekirjoittaneet 27.6.2022 sopimuksen, jolla Digia ostaa Productivity Leapin koko osakekannan. Kaupan suunniteltu toteuttamispäivä on 1.7.2022. Yritysostolla Digia vahvistaa osaamistaan tietojohtamisen kasvavan kysynnän alueella sekä kyvykkyyttään palvella asiakkaitaan entistä kokonaisvaltaisemmin erityisesti sote-sektorilla.

Productivity Leap on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto kasvoi 88 prosenttia ja liikevoittoprosentti oli 21,5 prosenttia. Yhtiö tarjoaa IT-konsultointipalveluja keskittyen tietojohtamiseen, low-code-, integraatio- ja robotiikkapalveluihin sekä räätälöityyn sovelluskehitykseen. Productivity Leapin asiakkaita ovat esimerkiksi maakunnalliset kuntayhtymät ja tulevat hyvinvointialueet, kuten Keski-Uudenmaan sote ja Siun sote, sekä sairaanhoitopiirit, kuten HUS. Productivity Leap palvelee laajasti myös muita toimialoja, kuten teollisuutta, valtionhallintoa ja finanssisektoria, ja sen asiakkaita ovat esimerkiksi Traficom, Fintraffic, DigiFinland, 2M-IT ja Istekki sekä Broman Group. Productivity Leapin palveluksessa työskentelee 56 vakituisessa työsuhteessa olevaa huippuammattilaista sen toimipisteissä Joensuussa, Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Kuopiossa.

”Digialla ja Productivity Leapilla on vahva yhteinen kasvutavoite ja näemme etenkin sote-sektorin murroksessa suuria kasvumahdollisuuksia. Productivity Leapilla on vahva asiakaskunta ja markkina-asema etenkin julkisella sektorilla ja vankka toimialaosaaminen lisää kilpailukykyämme julkisen sektorin kilpailutuksissa”, sanoo Digian liiketoimintajohtaja Janne Tuominen.

”Yhdistyminen Digian kanssa tarjoaa Productivity Leapille erinomaiset mahdollisuudet jatkaa nopeaa kasvua. Se mahdollistaa meille molemmille entistä monipuolisemmat ja laajemmat projektit ja asiakkuudet sekä julkisella että yksityisellä puolella, esimerkiksi teollisuudessa ja finanssisektorilla. Toimialamme näkymät ovat erittäin hyvät, ja yritysten ja yhteisöjen digitalisaatioon ja tietojohtamiseen tekemät investoinnit jatkavat nopeaa kasvuaan. Yhdessä Digian kanssa pystymme tuottamaan asiakkaillemme laajempia toimituskokonaisuuksia yhdestä osoitteesta, yhdistäen Digian laajemman palvelutarjoaman palveluihimme”, sanoo Productivity Leapin toimitusjohtaja Kari Natunen.

Osapuolet ovat sopineet, että yritysjärjestelyn kauppahintaa ei julkisteta. Productivity Leapin liikevaihto oli joulukuussa 2021 päättyneellä tilikaudella noin 5,5 miljoonaa euroa. Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia. Productivity Leap Oy jatkaa edelleen omana yhtiönään ja on yksi Digia Oyj:n tytäryhtiöistä. Productivity Leapin luvut yhdistellään Digia-konserniin heinäkuun 2022 alusta alkaen.

Lisätietoja:

Median yhteydenotot: communications@digia.com

Janne Tuominen
liiketoimintajohtaja, Digia Oyj
p. 040 839 4370
janne.tuominen@digia.com

Kari Natunen
toimitusjohtaja, Productivity Leap Oy
p. 040 836 9962
kari.natunen@productivityleap.com

Jari Pekkanen
hallituksen puheenjohtaja, Productivity Leap Oy
p. 040 836 9964
jari.pekkanen@productivityleap.com

Digia lyhyesti

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 300. Juuremme ovat Suomessa ja toimimme sekä kotona että kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2021 oli 156 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com

Productivity Leap lyhyesti

Productivity Leap on uuden ajan ketterä ICT-yritys, jonka ratkaisut nostavat organisaatiosi tuottavuuden uudelle tasolle. Yritys tarjoaa tietotekniikan palveluita, tuotteita ja konsultointia, jotka tehostavat prosesseja, resurssien käyttöä ja jakamista. fi.productivityleap.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com