Skip to content

Digia laajentaa skaalautuvia palvelujaan Robotics as a Service -kyvykkyydellä ostamalla MOST Digitalin

Lehdistötiedote
11.4.2022 klo 09:45

Yrityskaupalla yhdistetään alan johtavat integraatioratkaisut ja automaatioalustapalvelut, mikä tuo asiakkaille uutta prosessitehokuutta sekä entistä kustannustehokkaampia tapoja datalla johtamiseen. Yrityskauppa tukee Digian strategiaa kasvattaa skaalautuvia palvelujaan.

Digia Oyj ja MOST Digital Oy ovat allekirjoittaneet 11.4.2022 sopimuksen, jolla Digia ostaa MOST Digitalin koko osakekannan. Kaupan suunniteltu toteuttamispäivä on 2.5.2022. MOST Digital -konserniin kuuluvat MOST Digital Oy ja MOST Digital Sweden AB. Yritysostolla Digia kasvattaa skaalautuvia palvelujaan sekä vahvistaa integraatio- ja API-liiketoiminnan osaamista ja kasvua automaatioalustapalveluilla. Yritykset ovat tehneet yhteistyötä kumppaneina jo kaksi vuotta.

MOST Digitalin palveluksessa työskentelee 34 ohjelmistorobotiikan ja tekoälyn ammattilaista sen toimipisteissä Helsingissä, Lempäälässä, Rovaniemellä ja Tukholmassa. MOST Digital toimittaa robotiikkaratkaisuja liiketoimintaprosessien automatisointiin itse kehittämänsä avoimeen lähdekoodiin perustuvan alustan päälle jatkuvina Robotics as a Service -palveluina ja sen oma itse kehittämä pilviratkaisu hyödyntää Microsoft Azurea.

”Nyt tehty yrityskauppa on looginen askel Digian palvelukyvykkyyksien laajentamisessa, Digian Managed Digital Core -palvelualueen strategisessa kehittämisessä sekä koko Digian kansainvälisessä kasvussa”, kertoo Digian liiketoimintajohtaja Janne Tuominen. ”Asiakkaidemme palveluissa syntyy ja hyödynnetään dataa koko ajan kasvavalla tahdilla. Yhdistämällä voimamme MOST Digitalin kanssa vahvistamme osaamistamme yhdistämällä integraation ja automaatioalustan, mikä eliminoi manuaalisia vaiheita asiakkaiden prosesseissa sekä tarjoaa paremmat välineet myös datanhallintaan ja datan saatavuuteen”, Tuominen jatkaa.

”MOST Digital on määrätietoisesti toteuttanut kasvuohjelmaa, jonka keskiössä ovat olleet kansainvälistyminen ja palveluiden skaalautuvuuden kehittäminen. Toimialan näkymät ovat erittäin hyvät ja yritysten ja yhteisöjen digitalisaatioon automaatioalustapalvelujen kautta tekemät investoinnit jatkavat nopeaa kasvuaan. Digialla ja MOST Digitalilla on vahva yhteinen kasvuagenda, jota on aiemmin toteutettu kumppanuuden kautta. Yhteistyö syventyy entisestään yritysjärjestelyn kautta”, kertoo MOST Digitalin toimitusjohtaja Olli Ainasvuori. ”Digialla on toimitusvoimaa ja MOST Digitalilla ohjelmistorobotiikan ja tekoälyn huippuammattilaisia. Yhdessä Digian kanssa pystymme tuottamaan molempien yritysten asiakkaille hyperautomaatiokokonaisuuksia yhdestä osoitteesta.”

Osapuolet ovat sopineet, että yritysjärjestelyn kauppahintaa ei julkisteta. MOST Digitalin liikevaihto oli joulukuussa 2021 päättyneellä tilikaudella noin 2,8 miljoonaa euroa. Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia. MOST Digitalin luvut yhdistellään Digia-konserniin toukokuun 2022 alusta alkaen.

Lisätietoja:

Median yhteydenotot: communications@digia.com 

Janne Tuominen
liiketoimintajohtaja, Digia Oyj
p. 040-839 4370
janne.tuominen(a)digia.com

Olli Ainasvuori
toimitusjohtaja, MOST Digital
p. 040-718 6632
olli.ainasvuori(a)mostdigital.fi

Digia lyhyesti

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 300. Juuremme ovat Suomessa ja toimimme sekä kotona että kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2021 oli 156 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com

MOST Digital lyhyesti

MOST Digital Oy auttaa yrityksiä keskittämään resurssinsa arvoa tuottavaan työhön tehostamalla toimintaa ohjelmistorobotiikan keinoin. Yritys hyödyntää itse kehittämäänsä pilvipohjaista ohjelmistorobotiikan alustaa, joka mahdollistaa kustannustehokkaan ja turvallisen automaation tietotyössä. Yrityksen toteuttama ratkaisu on laajennettavissa oleva RaaS-pilvipalvelu. MOST Digital on ISO 27001-sertifioitu ja Avainlipulla merkitty yritys, joka valittiin Suomen 15 kovimman teknologiakasvuyrityksen joukkoon vuonna 2020 (Deloitte Technology Fast 50, 2020). mostdigital.fi

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com