Skip to content

Digia uudistaa PAMin toiminnanohjausjärjestelmän

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Digia ovat solmineet sopimuksen järjestelmäuudistuksesta. Uudistuksessa modernisoidaan PAMin yli 230 000 jäsentä palvelevaa jäsentietojärjestelmää.

Toteutus moderniin kolmikerrosarkkitehtuuriin

Järjestelmäuudistuksessa on kyse sekä toimintamallien että teknologia-arkkitehtuurin modernisoinnista. Uudistuksessa haetaan tehokkuutta järjestelmän automaatioastetta nostamalla ja liitettävyyttä parantamalla. Kehitystyön tavoitteena on tehostaa PAMin jäsenpalvelua sekä mahdollistaa useiden järjestelmien suoraviivainen kytkeminen toisiinsa.

-          Toteutuksessa käytetään moderneja, laajalti käytössä olevia teknologioita ja standardeja sekä open source -komponentteja. Järjestelmä rakennetaan siten, että se on muokattavissa eri tarpeisiin sekä mahdollistaa avoimen liitettävyyden sidosryhmien välille ja muihin ulkoisiin järjestelmiin saumattomilla integraatioilla, kertoo Digialla hankkeesta vastaava järjestöliiketoiminnan johtaja Jari Hakulinen. 

Nopealla syklillä suunnittelupöydältä toteutukseen 

Uudistus toteutetaan ketterin menetelmin tiiviissä yhteistyössä. Hanke käynnistyy syksyllä 2015, ja tuotantoon järjestelmä viedään vaiheittain.

-          Ketterät menetelmät mahdollistavat, että järjestelmän loppukäyttäjät pääsevät nopeasti näkemään mitä on rakentumassa ja suuntaamaan toteutusta. Näin varmistetaan, että lopputulos vastaa kaikilta osin sekä tämän päivän että tulevaisuuden muuttuvia tarpeita, Hakulinen toteaa.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 230 000 jäsentä. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalveluissa, kiinteistöpalveluissa sekä vartiointialalla. PAM neuvottelee palvelualoille työehtosopimukset ja valvoo jäsentensä etuja työpaikoilla. 

Digia on suomalainen ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa alansa johtavia toimijoita palveluiden kehittämisessä, toiminnan ohjaamisessa ja tiedon hyödyntämisessä kotona ja kansainvälisesti. Kehitystämme ohjaa ihmisten muuttuva arki. Digia toimii noin tuhannen osaajansa voimin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Kiinassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 97,4 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä (DIG1V).

Lisätietoja:

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry
Tarja Rönkkö, tietohallintopäällikkö
Puh. 050 555 0842
tarja.ronkko (at) pam.fi
 

Digia Oyj
Jari Hakulinen, johtaja, järjestöliiketoiminta
Puh. 040 709 2529

jari.hakulinen (at) digia.com

wkr0006.pdf

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com