Skip to content

Digia vahvistaa asemaansa asiakkaidensa digitaalisen liiketoiminnan mahdollistajana ja ostaa Integration House Oy:n

Digia Oyj ja Integration House Oy:n omistajat ovat allekirjoittaneet 4.12.2017 sopimuksen, jolla Digia Oyj ostaa Integration House Oy:n koko osakekannan. Yritysostolla Digia vahvistaa strategiansa mukaisesti asemaansa laaja-alaisena IT-palveluyrityksenä, jonka huippuluokan integraatio- ja API-osaaminen mahdollistavat ratkaisujen yhteen toimivuuden digitalisoituvassa maailmassa.

Digia Oyj ostaa moderneihin integraatioratkaisuihin erikoistuneen Integration House Oy:n. Integration House Oy:n arvioitu liikevaihto vuonna 2017 on noin 1,8 miljoonaa euroa. Yritys on kasvanut voimakkaasti, ja tällä hetkellä sen palveluksessa työskentelee 21 henkilöä Turussa, Helsingissä ja Tampereella.

”Liiketoiminnan täytyy vastata muutoksiin yhä nopeammin. Liiketoiminta verkottuu ja reaaliaikaisen tiedon saatavuus sekä muuttuvien kumppani- ja asiakastarpeiden hallinta ja kehittäminen ovat toiminnan ytimessä. Tämän mahdollistaa integraatioiden toteutus, jossa API:t ovat avainsana. Yrityskaupan myötä Digia vahvistaa asemaansa alansa johtavana integraatiotoimijana ja API-talouden rakentajana Suomessa. Fiksu integraatio on digitalouden voiteluaine. Toivotan kaikki Integration Housen asiantuntijat tervetulleeksi Digia-tiimiimme – täällä tehdään Suomen kovimmat jutut”, toteaa Timo Levoranta, toimitusjohtaja, Digia.

”Integration Housella on vahvaa osaamista erityisesti markkinaosuuttaan kasvattavassa Dell Boomi -teknologiassa sekä tietyissä avoimen lähdekoodin integraatioteknologioissa. Tämä osaaminen yhdistettynä kokemukseen moderneista integraatioarkkitehtuureista täydentävät erinomaisesti Digian tarjoomaa ja toimituskykyä. Yrityskaupan myötä pystymme yhdessä palvelemaan kasvavaa asiakaskuntaamme entistä paremmin ja rakentamaan heille digitaalisen liiketoimintatransformaation mahdollistavan integraatio- ja API -kyvykkyyden. Kaupan jälkeen Digialla työskentelee yli 150 integraatioratkaisuihin keskittynyttä asiantuntijaa”, kertoo Teemu Virtanen, johtaja, Integraatio ja tiedon hyödyntäminen, Digia.

”Digian myötä pystymme tarjoamaan entistä laajempaa ja monipuolisempaa palvelua asiakkaillemme. Käyttämämme teknologiat täydentävät täydellisesti Digian tämänhetkisiä asiakkaille tarjottavia integraatioratkaisuja ja -palveluja. Digia myös vakuutti meidät Digia-hengellään ja korkeilla henkilöstöarvoillaan, joten uskomme Digian olevan tärkeimmälle voimavarallemme, henkilöstöllemme hyvä uusi koti. Otamme innostuneena vastaan uudet haasteet digialaisina”, sanoo Jarmo Nokelainen, toimitusjohtaja, Integration House.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Kaupalla ei ole vaikutusta Integration House Oy:n henkilöstön työsuhteisiin.

Lisätietoja:

Teemu Virtanen, johtaja, Integraatio ja tiedon hyödyntäminen, Digia Oyj
Puh. 040 849 1159
TeemuO.Virtanen@digia.com

Jarmo Nokelainen, toimitusjohtaja, Integration House Oy
Puh. 040 720 2177
jarmo.nokelainen@integrationhouse.fi

Digia lyhyesti

Digia on kannattavasti kasvava IT-palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitalisoinnin mahdollisuudet. Näkemyksellisenä kumppanina Digia kehittää ja innovoi liiketoimintaa tukevia ratkaisuja yhdessä asiakkaidensa kanssa. Tarjoamme toimialasovitettua osaamista digitaalisten palveluiden kehittämiseen, toiminnan ohjaamiseen ja tiedon hyödyntämiseen. Toimimme lähes 1 000 osaajan voimin Suomessa ja Ruotsissa. Kansainvälistymme asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2016 oli 86,5 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). www.digia.com 

Integration House lyhyesti

Suomalainen Integration House Oy on integraatio-, raportointi- ja tietokantaratkaisuihin erikoistunut yritys. Integration House toteuttaa kokonaisvaltaisia integraatioratkaisuja suunnittelusta toteutukseen ja ylläpitoon. Yrityksen tuotteet ja palvelut moduuleista rakentuvia kokonaisuuksia, joita yhdistelemällä saadaan aikaan niin kustannuksia kuin aikaakin säästäviä ratkaisuja, jotka palvelevat asiakkaiden liiketoimintaprosesseja. Yrityksen asiakkaita ovat sekä julkisia organisaatioita että yksityisiä yrityksiä, ja se on mukana myös useissa valtion sekä kuntien puitesopimuksissa. Yrityksen palveluksessa työskentelee 21 henkilöä Helsingissä, Tampereella ja Turussa. www.integrationhouse.fi

wkr0006.pdf

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com