Skip to content

Digia vahvistaa asemaansa digitaalisten palveluiden markkinassa ja ostaa ohjelmistoyritys Nord Softwaren

Digia Oyj ja Omni Partners Oy:n omistajat ovat allekirjoittaneet 27.4.2017 sopimuksen, jolla Digia Oyj ostaa Omni Partners Oy:n koko osakekannan ja samalla Omni Partnersin kokonaan omistaman tytäryhtiön Oy Nord Software Ltd:n. Yritysostolla Digia vahvistaa strategiansa mukaisesti asemaansa digitaalisten palveluiden markkinassa.

Digia Oyj ostaa Omni Partners Oy:n ja sen kokonaan omistaman tytäryhtiön Oy Nord Software Ltd:n. Omni Partners ja Nord Software tarjoavat asiakkailleen räätälöityjä, avoimen lähdekoodin teknologioihin pohjautuvia viestinnällisiä verkko- ja mobiilipalveluja sekä sähköisen asioinnin ratkaisuja. Omni Partners Oy:n pro forma -liikevaihto vuonna 2016 oli 3,85 miljoonaa euroa, ja yrityksen palveluksessa työskentelee 52 henkilöä.

Digian kasvustrategian toteuttaminen etenee

Digia julkisti huhtikuun 2016 lopussa kasvustrategiansa vuosille 2016-2019. Yhtiön tavoitteena on vahvistaa asemaansa erityisesti kasvavilla digitaalisten palveluiden markkinoilla, prosessien digitalisoinnissa sekä palveluliiketoiminnassa. Yhtiö tavoittelee keskimäärin 15 prosentin vuosikasvua.

”Strategiassaan Digia on todennut panostavansa digitaalisiin palveluihin ja prosessien digitalisointiin. Viime vuonna ostimme verkkokaupan asiantuntijayritys Igencen, ja nyt tehdyllä yritysostolla vahvistamme otettamme edelleen, erityisesti avoimeen lähdekoodiin perustuvissa ratkaisuissa. Kauppa tuo mukanaan myös digitaalisen liiketoiminnan konsultoinnin, digitaalisen markkinoinnin optimoinnin sekä verkkokaupan ammattilaisia. Toivotan uudet tekijät lämpimästi tervetulleeksi Digian voittavaan joukkueeseen. Haluamme olla asiakkaillemme näkemyksellinen kumppani heidän liiketoimintansa kehittämisessä. Nyt kykymme vahvistuu edelleen”, toteaa Timo Levoranta, toimitusjohtaja, Digia.

”Käyttäjälähtöisistä digitaalisista palveluista ja tavoitteellisesti johdetusta verkkoläsnäolosta on tullut organisaatioille entistä keskeisempiä kilpailuedun mahdollistajia. Pääajureina aihealueen investoinneille toimii nykyään useammin pelkän kustannustehokkuuden sijaan asiakaspalvelun ja -kokemuksen kehittäminen ja liiketoiminnan kasvattaminen. Kaupalla vahvistammekin erityisesti digitaalisen markkinoinnin optimoinnin ja digitaalisen liiketoiminnan kehittämiskonsultoinnin osaamistamme sekä kykyämme jalostaa ideasta tai palvelukonseptista liiketoimintaa synnyttäviä, käyttäjille merkityksellisiä, avoimen lähdekoodin teknologioihin perustuvia laadukkaita digitaalisia tuotteita”, kertoo Marko Saarinen, Digitaalisista palveluista vastaava johtaja, Digia.

”Olemme erittäin iloisia tästä uudesta kumppanuudesta. Siirtyminen Digialle mahdollistaa entistä monipuolisemmat ja laajemmat projektit ja asiakkuudet, joissa voimme käyttää vahvaa avoimen lähdekoodiin osaamistamme, erityisesti React-tietotaitoamme. Uskomme, että asiantuntemuksemme vahvistaa entisestään Digian digitaalisten palveluiden tarjoamaa edistäen samalla Digian liiketoiminnan kasvua”, sanoo Niklas Lahti, toimitusjohtaja, Nord Software.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Kaupalla ei ole vaikutusta Omni Partners Oy:n tai Oy Nord Software Ltd:n henkilöstön työsuhteisiin.

Katso video: Digitaalisten palveluiden johtaja Marko Saarinen Digialta kertoo lyhyesti kaupan taustoista: https://youtu.be/A-fVRDJjE6k

Lisätietoja:

Marko Saarinen, Digitaalisten palveluiden johtaja, Digia Oyj
Puh. 040 740 1711

marko.saarinen@digia.com 

Digia Oyj

Digia on kannattavasti kasvava IT-palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitalisoinnin mahdollisuudet. Näkemyksellisenä kumppanina Digia kehittää ja innovoi liiketoimintaa tukevia ratkaisuja yhdessä asiakkaidensa kanssa. Tarjoamme toimialasovitettua osaamista digitaalisten palveluiden kehittämiseen, toiminnan ohjaamiseen ja tiedon hyödyntämiseen. Toimimme yli 900 osaajan voimin Suomessa ja Ruotsissa. Kansainvälistymme asiakkaidemme kanssa. Digian jatkuvien toimintojen liikevaihto vuonna 2016 oli 86,5 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna NASDAQ Helsingissä (DIGIA). www.digia.com 

Oy Nord Software Ltd

Suomalainen Nord Software on teknisesti ylivoimaisten verkkopalveluiden tuottaja, joka keskittyy räätälöityyn sovelluskehitykseen. Nord Software kuuluu Omni Partners -konserniin. Konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2016 oli 3,85 miljoonaa euroa. www.nordsoftware.com

wkr0006.pdf

Press_release_Digia_28042017.pdf

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com