Skip to content

Digia vahvistaa asemaansa verkkokauppamarkkinassa ja ostaa Igencen

Digia Oyj ja Transaktum Oy Ab ovat tänään 14.6.2016 allekirjoittaneet sopimuksen, jolla Digia Oyj ostaa Transaktum Oy Ab:lta Igence Oy Ab:n koko osakekannan. Yritysostolla Digia vahvistaa strategiansa mukaisesti asemaansa kasvavassa verkkokauppamarkkinassa.

Igence Oy Ab on verkkokauppojen asiantuntijayritys, joka auttaa asiakkaitaan menestymään monikanavaisessa liiketoimintaympäristössä. Palveluvalikoimasta löytyvät muun muassa verkkokaupan, tuotetiedonhallinnan, tilaushallinnan ja personoinnin ratkaisut sekä monipuoliset asiantuntijapalvelut. Igence Oy Ab:n liikevaihto vuonna 2015 oli 2,26 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee 24 henkilöä.  

Digia julkisti huhtikuun lopussa kasvustrategiansa vuosille 2016-2019. Yhtiön tavoitteena on vahvistaa asemaa erityisesti kasvavilla digitaalisten palveluiden markkinoilla, prosessien digitalisoinnissa sekä palveluliiketoiminnassa. Yhtiö tavoittelee keskimäärin 15 prosentin vuosikasvua

 "Digia on hyvin positioitunut digitaalisen kasvumarkkinan keskiöön. Haluamme olla asiakkaillemme aidosti näkemyksellinen kumppani digitaalisen liiketoiminnan ja verkkokaupankäynnin kehittämisessä. Yritysostolla laajennamme nykyistä tarjoomaamme ja osaamistamme erityisesti verkkokaupan ja kaupallisen tuotetiedon hallinnan ratkaisuissa. Igencen teknologinen Magento- ja InRiver-osaaminen täydentävät erinomaisesti Digian palveluja", toteaa Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta. 

Yhdessä Igencen kanssa Digia suunnittelee ja toteuttaa asiakkailleen liiketoimintaa kasvattavia, kävijät ostajiksi konvertoivia digitaalisia palveluita.

"Yhdistämällä Igencen osaamisen Digian vahvaan palvelumuotoiluosaamiseen, integraatio-osaamiseen sekä prosessien ja taustajärjestelmien syvään tuntemukseen voimme luoda asiakkaillemme aidosti arjessa toimivia, taustajärjestelmiin integroituja verkkokaupparatkaisuja", Levoranta jatkaa.

"Verkkokauppamarkkina on voimakkaassa kasvussa sekä kuluttajaliiketoiminnassa että yritysten välisessä liiketoiminnassa. Asiakkaat hakevat entistä laajempia toiminnallisia kokonaisuuksia, joissa yhdistyvät operatiiviset järjestelmät, analytiikka, palvelumuotoilu, tuotehallinta ja taustaintegraatiot. Yhdessä Digian kanssa voimme tarjota asiakkaille entistä mittavampia kokonaisratkaisuja eri toimialoille. Osana Digiaa voimme myös paremmin vastata kasvavan markkinan tuomaan resurssi- ja osaamistarpeeseen", sanoo Igencen toimitusjohtaja Thomas Tallskog.

Yrityskauppa on tarkoitus toteuttaa kesän aikana ja osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Kaupalla ei ole vaikutusta Igence Oy Ab:n henkilöstön työsuhteisiin.

Lisätietoja:

Digia Oyj
Timo Levoranta, toimitusjohtaja
Puh. 040 500 2050

timo.levoranta@digia.com
 

wkr0006.pdf

Press_release_Digia_Igence_140616.pdf

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com