Skip to content

Digialle Puolustusvoimien kansallinen Yritysturvallisuustodistus

Yritysturvallisuustodistus on osoitus siitä, että Digia on tutkitusti luotettava IT-kumppani, ja sillä on tarvittavat edellytykset toimia tiukkojen turvallisuusvaatimusten mukaisissa kansallisissa toimituksissa.

Puolustusvoimat on myöntänyt Digialle kansallisen Yritysturvallisuustodistuksen. Todistuksen myöntämistä edelsi perusteellinen yritysturvallisuusselvitys, jossa käydään läpi mm. kaikki yhtiön tietoturvaan liittyvät toimintamallit, vastuuhenkilöt ja prosessit. Yritysturvallisuusselvitys voidaan tehdä suomalaisesta yrityksestä, joka toimii viranomaisen sopimuskumppanina, ja jolta voidaan edellyttää oikeutta käsitellä julkishallinnon salassa pidettäviä tietoja.

”Luotettavuus ja turvallisuus ovat toimintamme perusta, ja tämä on merkittävä osoitus siitä, että olemme aidosti luotettu kumppani. Todistus on myös jatkumoa puolustusvoimien kanssa tekemällemme pitkälle yhteistyölle ja kumppanuudelle”, sanoo Digian Defence-yksikön johtaja Jussi Tammelin.

Digialla merkittävä rooli yhteiskunnan kriittisten toimijoiden digitalisaatiokumppanina

Ohjelmisto- ja palveluyritys Digia on tehnyt parinkymmenen vuoden ajan yhteistyötä puolustusteollisuuden asiakkaiden kanssa ja sillä on vahva kokemus digitaalisten palvelujen innovoinnista, kehittämisestä ja tuottamisesta sektorin tiukkojen turvallisuuskriittisten vaatimusten mukaisesti. Puolustusvoimien lisäksi Digia tekee tiivistä yhteistyötä myös monien muiden yhteiskunnallisesti merkittävien viranomaisten kanssa. Yhtiö perusti keväällä 2022 uuden Defence-yksikön, joka kokoaa alan kriittiset osaajat sekä hankkeiden ja projektien koordinoinnin yhteen. Digia jatkaa panostustaan sektorin tulevaisuuteen ja pyrkii jatkuvan oppimisen sekä kehittämisen kautta olemaan myös jatkossa luotettava puolustusteollisuuden digitaalisuuden edelläkävijä.

”Digitalisaation ja digitaalisten palveluiden jatkuvasti kehittyessä, on tärkeää olla paitsi äärettömän luotettava palveluntarjoaja, myös visionääri. Tämä onnistuu parhaiten tuomalla alan parhaat asiantuntijat ja osaaminen samaan yksikköön. Avainasiantuntijoiden tiimi luo uutta kehitysvoimaa ja -mahdollisuuksia koko sektorin käyttöön, myös kansainvälisesti”, Tammelin sanoo.

Lisätietoja:

Jussi Tammelin
Johtaja, Defence, Digia Oyj
p. 050 574 6570, jussi.tammelin(a)digia.com     

 

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com