Skip to content

Espoon Tekninen ja ympäristötoimi valitsi Digian toiminnanohjausjärjestelmän

Espoon kaupungin Tekninen ja ympäristötoimi on valinnut Digian kaupungin kiinteistöjen ja yleisten alueiden toiminnanohjausjärjestelmän toimittajaksi. Järjestelmä tukee töiden tilaamiseen ja tuottamiseen liittyviä prosesseja.

Espoon kaupunki on vuoden 2011 alusta lähtien tuottanut kiinteistöjen hallintaan sekä katu- ja viherpalveluihin liittyvät palvelut tilaaja-tuottajamallin mukaisesti. Tekninen ja ympäristötoimi vastaa tilaajatoiminnoista ja kaupungin oma palveluliiketoimi alihankkijoineen vastaa palveluiden tuottamisesta.

”Digian toiminnanohjausjärjestelmän avulla haetaan tehokkaampaa ja läpinäkyvämpää palvelujen hankintaa, hallintaa ja tuottamista, sekä selviä kustannussäästöjä. Jatkossa sekä palveluja tilaava että niitä tuottava osapuoli työskentelevät saman järjestelmän parissa. Tämä mahdollistaa tilaaja-tuottajamallin hyötyjen saavuttamisen ja automatisoi useita prosesseja, joita on aikaisemmin tehty manuaalisesti.  Ratkaisussa toteutetaan liitännät muihin olemassa oleviin järjestelmiin, jolloin vältytään turhilta kahdestikirjaamisilta. Odotamme, että kokonaisuuden hallinta ja toiminnan laadun varmistaminen helpottuvat olennaisesti”, sanoo Marketta Ripatti Teknisestä ja ympäristötoimesta.  

Toiminnanohjausjärjestelmä tukee työn suunnittelua, työn tilaamista, työnohjausta ja työtuntien kirjausta, projektointia, varastonhallintaa, sisäistä ja ulkoista laskutusta, sekä raportointia. ”Tiedonkulku yksinkertaistuu ja helpottuu, kun kaikki osapuolet käyttävät samaa järjestelmää. Mobiiliominaisuuksiensa ansiosta Digian järjestelmä tukee myös kentällä liikkuvan henkilöstön tarpeita”, sanoo johtaja Anu Pitkänen Digialta.

Lisätietoja:
Marketta Ripatti
Espoon kaupunki
Tekninen ja ympäristötoimi
040 743 3545
etunimi.sukunimi@espoo.fi  

Anu Pitkänen, johtaja
Digia
050 560 9902
etunimi.sukunimi@digia.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com