Skip to content

Mobiilikehitysyritys Starcut osaksi Digiaa – Digia vahvistaa rooliaan mobiilipalveluissa

Starcutin syvä osaaminen natiivimobiilikehityksestä vahvistaa Digian kykyä toteuttaa liiketoimintakriittisiä mobiilipalveluita, joihin liittyvä integraatio-, pilvi- ja taustajärjestelmäosaaminen on yksi Digian suurimmista vahvuuksista.


Digia Oyj ja Starcut Oy:n omistajat ovat allekirjoittaneet 31.1.2019 sopimuksen, jolla Digia Oyj ostaa Starcut Oy:n koko osakekannan. Yritysostolla Digia vahvistaa yli 200 ihmistä työllistävää Digia Digital -palvelualuettaan, joka kattaa palvelumuotoilun, analytiikan, verkkokaupan ja ketterän sovelluskehityksen osa-alueet.

Starcutilla työskentelee 19 asiantuntijaa, ja sen suurimpia asiakkaita ovat Alma Media, SM-Liiga, Tamro, Ticketmaster ja HIFK. Nykymuodossaan Starcut Oy on ollut olemassa vuodesta 2014 lähtien, mutta sen juuret juontavat vuosituhannen vaihteeseen. Starcut on alansa pioneereja ja nähnyt kaikki mobiilisovellusten markkinamuutosten vaiheet, jotka varsinkin viimeisen kymmenen vuoden aikana ovat olleet suuria.

”Älypuhelin on selkeästi kehittynyt suosituimmaksi tavaksi käyttää internetiä ja digitaalisia palveluita. Mobiilista on tullut yksi tärkeimmistä liiketoimintakanavista asiakkaillemme. Esimerkiksi Helsingin seudun liikenteellä (HSL) Digian osaltaan kehittämä mobiiliapplikaatio on pikkuhiljaa korvaamassa kaikki muut matkalippujen ostotavat. Starcutin mobiilikehitystiimillä on syvällinen osaaminen iOS:stä ja Androidista, kahdesta tärkeimmästä mobiilialustasta. Tämä parantaa entisestään Digian mahdollisuuksia tarjota liiketoimintakriittisiä, korkealaatuisia mobiilipalveluita, joihin liittyvä integraatio-, pilvi- ja taustajärjestelmäosaaminen on jo nyt yksi Digian suurimmista vahvuuksista”, sanoo Harri Vepsäläinen, Digia Digital -palvelualueen johtaja.


Uusi askel kasvun polulla

Digia on järjestelmällisesti kasvattanut kykyään tarjota entistä monipuolisempia digitaalisia palvelukokonaisuuksia. Viimeisen kolmen vuoden yritysostoihin tällä alueella lukeutuvat analytiikkayritys Avarea, ohjelmistoyritys Nord Software ja verkkokauppoihin erikoistunut Igence.

”Tämä on uusi, looginen askel Digian kasvun polulla. Mobiliteetti on tänä päivänä aivan keskeinen osa asiakaskokemuksen rakentamista. Toivotan Starcutin porukan tervetulleeksi Digialle – yhdessä olemme enemmän”, sanoo Timo Levoranta, Digian toimitusjohtaja.

Starcutin huippuammattilaiset siirtyvät Digialle ketterän sovelluskehityksen yksikköön, jonka mobiiliosaaminen näkyy mm. HSL-sovelluksessa, Stockmannin eri verkkopalveluissa, Ramirentin Raimo-palvelussa, Oulun liikenteen tulevassa Reittioppaassa sekä Frank Studentsin Frank-opiskelijakortissa.

"Olemme innoissamme mahdollisuudesta liittyä osaksi Digiaa. Yhdistyminen Digian ketterän sovelluskehityksen yksikön kanssa tuntuu oikealta ratkaisulta, sillä Starcutin natiiviteknologioihin perustuva mobiilisovelluskehittäminen ja pilviympäristöosaaminen täydentävät hyvin yksikön modernien teknologioiden, kuten Reactin, osaamista ja tapaa tehdä sovelluskehitystä. Siirtyminen Digialle mahdollistaa meille entistä monipuolisemmat ja laajemmat projektit ja asiakkuudet sekä tarjoaa mielenkiintoisia työ- ja kehitysmahdollisuuksia meidän kokeneille tekijöille”, kertoo Starcutin Managing Partner Hannu Hiilamo.

Osapuolet ovat sopineet, että kaupan toteuttamispäivä on 1.2.2019 eikä kauppahintaa julkisteta.


Lisätietoja: 

Harri Vepsäläiänen
Senior Vice President, Digia Digital, Digia Oyj 
P. 050 571 8585

Hannu Hiilamo
Managing Partner, Starcut Oy
P. 040 574 3323

Digia lyhyesti 

Digia on kannattavasti kasvava IT-palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitaalisuuden mahdollisuudet. Näkemyksellisenä uudistajana Digia kehittää ja innovoi liiketoimintaa tukevia ratkaisuja yhdessä asiakkaidensa kanssa. Tarjoamme toimialasovitettua osaamista digitaalisten palveluiden kehittämiseen, toiminnan ohjaamiseen ja tiedon hyödyntämiseen. Toimimme yli 1 000 osaajan voimin Suomessa ja Ruotsissa. Kansainvälistymme asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2017 oli 94,5 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). Digia.com.

Starcut lyhyesti 

Mobiilisovelluksiin ja pilvipalveluihin erikoistuneen Starcut Oy:n liikevaihto 8/2018 päättyneellä tilikaudella oli 1,28 miljoonaa euroa. Yhtiön asiakkaita ovat mm. Alma Media, SM-Liiga, Tamro, Ticketmaster ja HIFK. Starcut toimii Helsingissä ja työllistää 19 kokenutta ketterän kehityksen ammattilaista. www.starcut.com.

wkr0006.pdf

Digia_Starcut_PressRelease_31012019_EN.pdf

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com